Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Recenze (844)

gocatgo 

všechny recenze uživatele

Pecka. Nemám jiné hodnocení. Eckhartovi role sedne jak cigáro k Marlboro manovi. Katie Holmes, můj idol z Dawsonova světa, role ambiciozní reportérské štětky taky padne, Tome styď se za to co máš doma :) Skvělý případ jak člověk může obhájit to v co nevěří. Myslim že pro každého mladého právníka nebo lobbystu tohle musí být zfilmovaná bible. Jen málo chybí do pěti hvězd. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Svěží, skvěle napsaná, zahraná a zrežírovaná satira. Reitmanova zručnost a styl lehce připomínající Up in the Air se nezapřou. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Zábavné, ale ne tak, že bych se smál extra často. Zajímavé, ale ne tak, že bych si to na dlouhé měsíce zapamatoval. Dobré, ale na více než 3 to u mě není (i tak ale Reitman odvedl dobrou práci!). ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal. Geniální Aaron Eckhart v ještě geniálnější drama komedii, při které jsem se nenudil snad ani minutu. Něčím mi film pořád připomínal seriál Mad Men, tady však nechyběla dávka humoru. Rád se podívám ještě mnohokrát znova. 97% ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky a song na pět hvězdiček, příběh s jalovým koncem na hvězdičky tři, takže čtyři hvězdy a utvrzení v tom, že zůstávám zastáncem hezkých krabiček od cigaret, a toho, že balkony jsou od toho, aby se na nich kouřilo. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

„Je to dobrý nápad. Vy ostatní zatím začněte mlátit hlavou o stůl, než z ní vypadne něco užitečného.“ Film, který se mě pokoušel přesvědčit, že ‚vyhulování‘ mozku je dobré. Takže film o ničem. I tak jsem se nejspíš bavila. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Výborná satira. Aaronovi som to zožral a keby ma presviedčal on možno by som si aj zapálil, aj keď cigarety sú čisté zlo. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan hraje basketbal, Charles Manson zabíjí lidi, já se živím mluvením. Sympaticky výmluvný lobista tabákových výrobků, které pomalu, ale jistě redukují lidstvo..bohužel někdy mám pocit, že né v dostatečně velkém množství. :) 70% ()

FunThomas 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který mě svým pojetím velmi příjemně překvapil. Můžu rozhodně doporučit, satirické vtípky a skvělé dialogy a výkony hlavních protagonistů...Vítejte v "klubu SNÚ"!:) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Komentáře Nicka Naylora jsou cynické a vtipné, tabákové společnosti jsou prohnané a bezcitné, odpůrci kouření jsou extrémističtí a netoleratní a film se naváží do všech současně. Moc se mi líbila Naylorova řeč před senátním výborem. V tomhle filmu má Aaron Eckhart opravdu jiskru. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční film o tom, že i nechutný lobbista může být poměrně sympatický chlapík. Eckhart exceluje (film je v podstatě skoro one-man show, nebo tak mi to alespoň přišlo) a jako oddechovka tenhle snímek rozhodně obstojí. ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Absolútne trefné, neamericky satirické a neuveriteľne inteligentné. Vynikajúco vykreslené charaktery pri ktorých máte pocit, že toho Eckharta neporazí nikto a nič na tomto svete plnom šťastných fajčiarov. Najväčším plusom je však nestrannosť agitky, ktorá sa netvári vôbec dôležite a nechce nám sprostredkovať (nanútiť) svoje názory (ako tomu bolo napr. vo Fast Food Nation). Satirický bonbónik pre inteligentných divákov. 90% ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Lobbyista Nick Naylor je jedním z těch, se kterými byste se nechtěli dostat do křížku v hospodě v jednu ráno při debatě na jakékoliv téma. Ten darebák by vás umlátil argumenty a se svým chlapeckým úsměvem by si z vás tropil žerty stejně samozřejmě, jako by následně sbalil vaši holku a odjel s ní k vám domů, kde by to dělal ve vaší posteli a ráno si umyl zuby vašim kartáčkem. Přesto byste byli schopní s ním druhý den zajít na pivo a bez problémů si s ním potykat. Nick to zkrátka s lidmi umí. Celý film je postaven na neuvěřitelně suverénním hereckém výkonu Aarona Eckharta, se kterým budete dýchat, kouřit každou cigaretu nebo šustat tu zatracenou mrchu z Timesů. Vynikající satirický snímek, který by si za svůj inteligentní a černý humor zasloužil šest hvězdiček. Při jeho sledování jsem se bavil až neskutečně a z plátna jsem nespustil oči. Vřele doporučuji, nebudete litovat. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se zase natočila opravdu originální komedie na aktuální téma. Pro kuřáky i nekuřáky, pro všechny, co mají rádi inteligentní humor. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Satira, sarkasmus a černý humor. Tímhle je doslova nasáklý tento povedený snímek. Já osobně jsem se velmi dobře bavil od začátku až do konce. Film nemá hluché místo a zcela originálním způsobem si střílí z celého tabákového businesu, lobbystů, product placementu apod. Jako vrchol celého snímku vidím posezení "tří nejmocnější", kteří soupeří o to kdo má na kontě více obětí. Výborná komedie, která v nás ovšem zanechá hlodajícího červíka. ()

M.A.J.O. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film rozjíždí velmi dobře...argumentace, dostávání lidí na svou stranu. V polovině to sice trochu drhne, ale konec opět kvalitní. Hodně věcí z tohoto filmu využijete i v životě a hlavně tehdy, když jde o peníze. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama