Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Recenze (844)

Averelli 

všechny recenze uživatele

další z "itelektuálních komedií" .. toužíte být jako on, ať už kvůli penězům nebo talentu.. fandíte mu, i když je vlastně záporák.. milujete ho, i když je v podstatě vrah.. Přiznávám vinu.. Nesnáším kouření a proto jsem se k tomuhle filmu stavěla trochu víc jako kritik než jen jako obyčejný divák, ale Aaron Eckhart mě rychle přesvědčil - to on jako umí :) - že si těchhle 92 minut užiju i se svým životním postojem.. logické argumenty a podmanivý pohled mě prostě přesvědčily že je to jen obchod.. alespoň do chvíle než jsem zas vstoupila do zakouřený hospody a cítila se jak popelník :) hodně mě baví Cameron Bright coby synek, který se hodně rychle učí od tatínka.. Celkově film za 5* ale znovu na něj kouknu až za pár měsíců :) ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna komedie, u které budete mít záchvaty smíchu, přestos evýborně pobavíte. Divné, že? V první řadě za to "může" výborný Aaron Eckhart, který se pro tuto roli snad narodil. Nejlépe film vystihují slova mého kamaráda po zhlédnutí jednoho Nickova monologu: ,,Dostal jsem chuť si zakouřit." A řekne-li toto nekuřák... ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Lidé jako Nick Naylor si zaslouží víc než 92 minut, na ně by snad nestačlily ani 2 hodiny. Takové typy postav by měly ve filmech být častější. 80% ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Skvělý Aaron Eckhart jako mediální štít tabákového průmyslu v satirické komedii, která se veze na stejné vlně jako Obchodník se smrtí. Přesné dávkování ironie, sarkasmu, a morálně flexibilních komentářů. Dokázal jsem že nemáš pravdu, a když nemáš pravdu ty, mám ji já. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Suverénní, lehce působící film. Není to komedie, u které by se divák válel smíchy, přesto nesmírně chytrá, vtipná a nápaditá. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Sžíravé satira, která bere dech, brilantní dialogy a ďábel Eckhart, jenž je vyloženě k nezastavení... a taky Macy, jehož postava to jako obvykle pěkně projede... díky Bohu, že jsem nekuřák, jinak bych si po skončení filmu s chutí zapálil... A nejde jen o ty cigarety, alkohol a zbraně - geniální byla i vsuvka se slohovým cvičením. (Jediné, co mi tam moc nesedělo, byla madam von Cruise, ale všechno má své mouchy...) ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Má to nápad a aktuální téma, což je podle mě velké plus. Má to Aarona Eckharta, který na mě půsbil jednosuše přirozeně. Má to šílenou a chytlavou úvodní znělku, který mi zní v hlavě ještě teď. A má to nádech správné satiry, která jasně ukazuje, jakými kecy nás společnost krmí. ()

asopnel 

všechny recenze uživatele

„Proč to děláte? Jaká je vaše motivace?“ „Každý splácí hypotéku. 99 % všeho je proto, aby někdo zaplatil hypotéku.“ ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mí líbil humor a celkový styl filmu. Aaron hraje jako o život a je ideální postavou. Pokud máte rádi brilantní konverzace a jemný černý humor, do toho. PS: dostal jsem chuť na cigáro a to jsem nekuřák :D ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart v tomto snímku ztvární člověka, který by vás přesvědčil o čemkoliv. Je víceprezidentem určité akademie, která se zabývá tabákem a doslova vyvrátí vše co namítnete proti němu ... Chyběl mi zde k takovému řečníkovi lepší příběh, ale i tak u mě 90% ()

Jaycee 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím jeden z nejlepších a nejoblíbenějších filmů. Děkujeme, že kouříte je velmi příjemný, satirický a černohumorový film. Hned v úvodu na nás Reitman vysypává nejlepší scénku z filmu, kdy lobbyista Nick Naylor (v podání skvělého Aarona Eckahrta) doslova dokáže kluka s rakovinou a ostatní lidi v obecenstvu přesvědčit o tom, že zdravotnictví se snaží rýžovat peníze na obětech, zatímco cigaretovému průmyslu na svých zákaznících záleží. Perfektní! Takovýchto situací je možno nalézt ve filmu plno, ale úvodní scénka zůstává nepřekonaná. Je trošku škoda, že tempo nasazené zezačátku dlouhou dobu nevydrží a film je v jistých částech dost hluchý, ale i tak je velmi roztomilý a vtipný :-) ()

Slunik 

všechny recenze uživatele

Exkurze do duše člověka s "flexibilní morálkou". Příjemné podívání, ale stále nechápu, jak může někdo lobbovat pro kouření cigaret nebo právník obhajovat u soudu vraha, o kterém ví, že je vinen. ()

angyy 

všechny recenze uživatele

Škoda konce jinak by určitě bylo pět. Já vím že cíga jsou špatný. Nemusíte mi to tím koncem zdůrazňovat.(vodit za ručičku) Velký herecký výkon Eckharta, PS: Jsem kuřák :( Dobrej film. 83% Nejlepší scéna: syn přemlouvá matku na výlet do LA. PPS: tak jsem toho konečně nechal... už půl roku:) ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Genialni. Tento film nezklame ani po x tem zhlednuti. Sympaticti herci, skvele dialogy, myslenky. A co vy, date si cokoladovou, nebo vanilkovou zmrzlinu? ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama