Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Recenze (454)

golfista 

všechny recenze uživatele

Takovou "sinusoidu" kvality jsem už dlouho nezažil. To už je snad lepší, aby byl film od začátku do konce průměrný, než když kvalita poletuje od výborných míst k těm úplně nejhroznějším. V paměti pak většinou zůstanou ty "sračkoidní" scény, zatímco ty snesitelné a nadprůměrné se z paměti vytratí. ... Škoda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. V prvních dvouch třetinách mělo tohle drama našlápnuto k pěkným 4*, ale od scény s autobusem je to v příběhu jeden logický lapsus vedle druhého, v samotném závěru s tím nejprofláklejším scenáristickým klišé v podobě skrytého ----- (stoprocentně jsem si byl jistý, že to na mě scenárista vybalí). I tak si u mě Bruce Willis po špatném ´Rukojmím´ spravil reputaci, role stárnoucího kulhajícího poldy mu padla jako ulitá, na mečivého Mos Defa si šlo časem zvyknout (a zahrál to dobře) a Richard Donner ještě pořád nepatří do starého železa. Resumé: v pohodě stravitelná tříhvězdičková zábava. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Podplacení fízlové ze sedmdesátých let, afroamerický parťák z osmdesátek a dýchavičný padesátník v režii přesluhujícího režiséra. I když to v samém začátku vypadá hodně autenticky a nezávisle, celé se to postupem času bortí jako domeček z karet mj. díky zahnívajícímu scénáři, který musel ležet v té nejspodnější poličce pěknou řádku let. A že dobro nakonec zvítězí a dorty budou upečeny musí být jasné i těm nejmladším ročníkům, které vůbec netuší, jaká to byla kdysi bomba, když seržant Riggs vystřílel do terče lišácký úsměv. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Z té pouti přes 16 Bloků na člověka dýchne kouzlo starých časů. Konkrétně těch, ve kterých se třeba Gene Hackman válel po podlaze v háčkovém absťáku a objednával si čokoládu. A to kouzlo, podobně jako onen dech - není-li ovšem přizdoben tláčou s cibulí nebo kartonem "stařen" - zase potichoučku polehoučku zmizí. Něco tomu totiž chybí. Něco jako třeba uvěřitelnost nebo přesvědčivost dvojice "kladných" hrdinů. S Davidem Morsem nemám nejmenší problém, ale Bruce i Richard se tak soustředili na to, aby první jmenovaný vypadal co nejvíc odkecaně, že ten druhý nějak zapomněl věnovat se svému řemeslu. A tím utrpěla i logičnost scénáře, respektive ta výše zmiňovaná přesvědčivost. Zatímco Friedkinova Francouzská Spojka člověka strhla, Donner získává kladné body leda tak za ten pokus vrátit se "ke kořenům". Pravda, Spojka je naprostý majstrštyk a 16 Bloků evidentně jen další z filmů nižšího řádu, ale i v této kategorii nenápadných stylovek máme lepší kusy na vybranou. Nebylo to špatné, ale víc než 60% nedám. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Inteligentní policejní thriller o stárnoucí trosce, která se nechtěně ocitá ve středu vyhrocené situace. Duo Willis/Def funguje dobře (leč trailer se tak netvářil), vyloženě lahůdkový je zkorumpovaný polda Davida Morse a Richard Donner po dlouhé době přináší režijně velmi vyzrálý film. Kdyby jeden polda honil druhého v ohraničeném prostředí, které oba dobře znají, věřím, že by to vypadalo zhruba takhle. Výborný úvod a závěr (myšlena skvělá scéna "tváří v tvář" v garáži). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadá, když se osmdesátiletý režisér pustí do napínavého thrilleru ze současnosti. Synopse přitom nevypadala úplně beznadějně – unavený, alkoholem nasáklý polda musí přes 16 bloků prolezlých chlapy s bouchačkami dopravit k soudu do 10:00 důležitého svědka. Je 8:00. Schopný režisér by výše napsané zpracoval třeba jako kinetickou akci odehrávající se v reálném čase, Richard Donner schopným režisérem byl. V letech, která má už dávno za sebou. Až na pár delších kamerových jízd je 16 bloků zrežírováno jako průměrná akce 70. let, která navíc oplývá jedním z nejdebilnějších scénářů dneška. Dojemná historka o dvou outsiderech (přičemž jeden sní o otevření vlastního pekařství!) disponuje nehorázným množstvím hluchých míst a navíc je vyšperkována sadou přihlouplých dějových zvratů. 40% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, Faye, imf, tron, numi, wipeout ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím...když se v blocích něco slušně rozjelo, bylo to v zápětí zastaveno nelogikou či klišé (obvykle nějaká postava někam přišla nepozorována s napřaženou pistolí kvůli rozmluvě s postavou druhou, aby se pak postava třetí přichomýtla do téže situace, zachraňujíc jednu z postav předchozích..........) Škoda. Potenciál snímek měl. O závěru je zbytečné psát. Ani tam být nemusel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale tak měli jsme tady mnohem horší filmy ovšem i mnohem lepší. Ne tak takhle asi nemá vypadat komentář, co ?Celkový dojem z filmu je,že na začátku jsem měl pcoit že budu sledovat, napínavý biják se zajímavou zápletkou . Bohužel asi je 16 bloků příliš mnoho, než aby jízda mohla vydržet až do konce, kde se proměnuje v nesmysl. Ovšem velmi doporučuji si pustit na DVD alternativní konec ! Willis mě ovšem nezklamal. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je v roli uchlastané trosky docela ok, byť chvílemi vypadá, jako by snad ani nehrál, ale Donnerova jednotvárná, nenápaditá a (v závěru) i silně rozvleklá režie, stahuje tento snímek pod průměrné hodnocení, kam si dopomohl i nicneřešícím scénářem, který místo akce servíruje trapná životní moudra o tom, že každý člověk se může změnit. Na začátku 90 by tohle vedle adrenalínové pecky Speed zapadlo v zapomění a dnes se podobného osudu dočká stejně tak, jelikož mezi současnou hi-tech nábojem nabitou akcí musí každá dobrá oldschool proměnit všechna výše vypsaná negativa v kladné hodnoty. Režisér i hlavní hvězda by měli raději v klidu pobírat herecký důchod, jelikož jejich hra na první ligu působí stejně tak trapně a smutně, jako křeč uslintaných nemohoucích staříků v domově důchodců. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis se s natáčení filmů opravdu rozjel. Na tenhle film jsem se těšil a byl jsem mile překvapen. Postarší Bruce Willis zde hraje velmi dobře a občas i pobaví. Taková akční kriminálka se zajímavým příběhem a slušnými hereckými výkony. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,895,141Tržby Celosvetovo $65,664,721Tržby za predaj DVD v USA $17,510,483 //počet predaných kusov 1,280,681║ akčný žáner to ma dnes ťažké a len ťažko si hľadá svoje publikum ale pre zarputilých akčných žrútov je to v určitom slova zmysle fajnšmerkrovina _Richard Donner na staré kolená prekvapuje a ponúka nám hustý thriller z prostredia skorumpovaných policajtov. __Jack Mosley je životom unavený „prepitý“ policajt, je mu absolútne jedno čo sa v jeho okolí deje až do chvíle pokiaľ mu nezveria prevoz svedka na súd, práve toho čo by mal potopiť jeho kolegov. Bruce Willis v jednej z mála jeho vážnejších úloh a zvláda ju až nadštandartne dobre, jeho zunovaná vyblednutá tvár dáva postave ten pravý vnútorný rozmer človeka čo hľadá uspokojenie len na dne fľašky. Jeho náprotivok Mos Def je až trošku moc uvoľnený vo svojej úlohe a zo svojím škerkaľavím ukecaním hlasom(v originály) dosť uberá na napätí, čo je škoda ináč by to bola prvotriedna policajná dráma, ale na druhú stranu má jeho postava určitú charizmu a postupom času sa dá na nho aj zvyknúť, dobrú prácu tu odvádza aj David Morse ako skorumpovaní policajt drsne idúci si za vlastnou spravedlnosťou. Za výbornú gradáciu v príbehu je zodpovedný už dosť skúsený filmár ako Richard Donner, pre nho to bol menší návrat medzi elitu kam patrí, aj keď sa filmu nedostalo zrovna uznania aké by si zaslúžilo. Donner si dal záležať na mnohých detailoch vo filme, postavy sa správajú dosť reálne, presnejšie su späté zo životom a prostredím v akom sa pohybujú. Dnešná doba už nie je zrovna naklonená pre žáner policajnej drámy. /videl v kine: 85%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sice je to spíš sedmdesátka, ale těm starým pardům (Donner, Willis) to zaokrouhlení nahoru přeju z plna hrdla. :) Willis zestárnul, ale v tomhle filmu je to podáno se ctí. Kulhá, potí se, ale pořád hláškuje a vždycky trefí svůj cíl. Ostatní mu zdatně sekundují a velkou pochvalu zaslouží Donner, který si v tomhle retro kabatku vzpomněl, jak natáčet neokázalé, ale přesto svižné a poctivé kriminálky. Dějově se jedná o velkou prázdnou bublinu, ale staromilská klišé vás budou konejšit až do samotného finále (kde se jich nahrne možná až příliš)... možná jsem sentimentální, ale tenhle "návrat" do 90. let a jemný pocit, že to někdo točil spíš pro zábavu, než pro prachy, mi pro jednou ke spokojenosti stačí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný krimi film, který staví dva muže před jejich osudové setkání, které oboum změní životy. Policejní vysloužilec, ale stále ve službě, má dovést jednoho černocha jako svědka k soudu. Na své cestě, která je na začátku jen rutinní záležitostí, nachází jednoho přítele, hromadu přátel ztrácí a nachází sám sebe jen díky člověku, který má být v 10 hodin u soudu. Tento snímek by byl před 20 lety velký hit a trefil by se do období, kdy podobná témata zkorumpovaných policistů a osudových setkání opravdu letěla. Dneska již Donner ničím nepřekvapuje a na můj vkus už stará Bruce Willis nemá takovou šťávu co dřív. Mos Def má perfektní hlas a dabing jeho postavu asi totálně zabije. Jedna kvalitní scéna na začátku. Příliš odhadovatelné a ohranné. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Wenk .. „People Can Change“ Komorní policejní drama, nesoucí se přesně v odkazu této citace. Scénář je jednoduchý, nepřináší pranic inovativního. Tohle téma bylo v určitých obdobách zpracováno už mnohokrát. Ani režisér Richard Donner nepřinesl mnoho nového, jedna scéna je sice skutečně výborná, dále je to i z jeho strany pouhá rutina. Bruce Willis se do své role parádně hodí, vizáž stárnoucího policisty je přesně jeho (současná) parketa. Chválu si zaslouží i David Morse, kterému záporná role sedí taktéž ideálně. Zato Mos Def mne místy přiváděl k šílenství, do role ukaceného černocha bych si uměl představit jiného a lepšího herce, navíc jeho akcent byl příšerný až iritující. 50%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Detektiv Jack je v podstatě už odepsán, jeho život zvolna plyne od kocoviny k opilosti nebo naopak. Dostává už jenom podřadné úkoly a najednou má místo kolegy za úkol vyzvednout z vězení svědka a dopravit ho k soudu. Jenže nadšené a nekončící žvatlání jeho vězně ho donutí zastavit, koupit flašku a loknout si. Poprvé vystřelí instinktivně a potom už je potřeba zaostřit kalný zrak, rozhodnout se a začít utíkat a střílet. Od soudu ho sice dělí jenom několik bloků, ale desítky policistů si přejí smrt jeho důležitého svědka. Zápletka je velmi podobná filmu „Policejní kordon“, kde si alkoholika s policejním odznakem zahrál a režíroval Clint Eastwood , ale „16 Block“ má o * lepší závěr. A ještě něco, pánové zkuste se ( než odpoví Jack ) zamyslet nad hypotetickou otázkou : na autobusové zastávce jsou 3 lidi, stará a velmi nemocná paní, váš nejlepší přítel a děvče vašich snů. V autě máte místo jen pro jednoho. Koho vezmete? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Těžce předvídatelné krimi s neuvěřitelně iritujícím Defem. Ten člověk snad celej film nezavře hubu. Naštěstí potěší slušná old-school akce a Morsův skvělý záporák. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70% pre poctivú retro krimi drámu. Schopná réžia, typovo veľmi dobre obsadení herci, pohodová atmoška plynúca spoza kamery jasne indikujúca, že toto natáčanie si viacerí zúčastnení od srdca poriadne užili, žiaľ nevyrovnaný scenár (resp. miestami až príliš veľké disproporcie medzi logikou/nelogikou konania postáv). Scéna s vyriešením "bus-stop riddle" mi ešte dlho ostane v pamäti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kousek po začátku je zde jedna perfektně zrežírovaná scéna, které navnadí a... a nakonec skutek utekl. 16 bloků je solidní old-school kriminálkou, ale nic jiného než variaci na stokrát viděné od ní nečekejte. Zbytečně byste byli zklamáni, což by byla škoda, jelikož tenhle snímek své mírně nadprůměrné kvality bezpochyby má. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemnej oldschool, ale už to prostě není ono. Ze začátku to vypadá hodně slibně a první dvě oběti Willisovi bouchačky jsou vyřízeny velice stylově. Potom ale dost zvolní tempo a spíš se kecá, než něco děje. Willis svoji roli zvládl jako obvykle, Mos Def je dobrej, muselo bejt totiž těžký pořád tak dementně mluvit, ale zase mi ho díky tomu bylo líto. Celkově jsem si ten happyend moc přál, akorát k němu mohlo dojít za poněkud svižnějších podmínek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Starej opotřebovanej polda. Kterej pije. Nemůže popadnout dech, má kocovinu a chromou nohu. Ale střílet pořád umí. Teď se musí rozhodnout, jestli zničí šest poldů, nebo jednoho grázla........ . Nepřipomíná vám to něco? A ještě pro vylepšení přidáme černocha, kterej mele a mele. Hadry. Zatímco jedni tvrdí – chytrej polda, já říkám trapnej Willis ve filmu s děravým scénářem bez výraznější hlášky a logiky. Přitom film nezačíná vůbec špatně. Bohužel špatně pokračuje ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama