Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (454)

genetique 

všechny recenze uživatele

No neveril som tomu, ale Donner sa nám vrátil! Nieje to síce v plnej paráde, ale po ôsmych rokoch natočil konečne pozoruhodný snímok. Prostredie a scény vo filme sa neustále menia, prekvapujúco od začiatku je plný akcie a prekvapení a nepovolí ani v závere. Pár scén síce nasledovne na seba nedáva zmysel, ale dá sa to nepovšimnúť si. Ale pol hviezdičky by som pridal zvlášť za Willisa(!) a nadľahčujúcej zložke filmu, ktorou bol Mos Def. 80%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bruce Willis opět na špatném místě ve špatný čas. Klasika, který by za jiných okolností mohla klidně být regulérní pokračování Smrtonostné pasti a zároveň poslední ryzí akční film, natočený ve stylu devadesátek. Čemuž se vlastně ani nejde moc divit, když se o to zasloužil bůh akčních buddy filmů Richard Donner. Jackovo "probuzení" střelbou na ulici je dodnes jedna z nejlepších scén, jaké jsem kdy viděl. 9/10 ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Richard Donner je spravny chlapik. Natocil niekolko skvelych filmov a aj ked sa po tolkych rokoch vracia, stale nam serviruje tu istu poctivo odvedenu robotu. Nieje to originalne, dej je plny klise, ale Bruce je skvely, film odsypa a bavi. Kusok zo starej skoly , ktory si svojich priaznicov urcite najde. Ja som jeden z nich. (7/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70% pre poctivú retro krimi drámu. Schopná réžia, typovo veľmi dobre obsadení herci, pohodová atmoška plynúca spoza kamery jasne indikujúca, že toto natáčanie si viacerí zúčastnení od srdca poriadne užili, žiaľ nevyrovnaný scenár (resp. miestami až príliš veľké disproporcie medzi logikou/nelogikou konania postáv). Scéna s vyriešením "bus-stop riddle" mi ešte dlho ostane v pamäti. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

16 Blocks se rozjede jako průměrný film, aby byl zakončen jako podprůměrná, zbytečně sentimentální možná až senilní slátatnina. Příběh dvou bad-guyů, co se rozhodli stát lepšími lidmi mě zkrátka absolutně ničím neoslovil, nejspíš proto, že se tomu nedá věřit. Film má tři scény, bohužel zamýšlené jako klíčové, které spolehlivě torpédují film do temných hlubin: zjištění obsahu sešitu, způsob provedení důkazu, a samotný závěr, ať už ten běžný, či ten alternativní. Navíc jsou zde takové seky, jako třeba že vidíme blížit se záporáky ke dveřím sanitky, ve které domněle sedí Bruce, dveře se otevřou ale ouha, Bruce sedí v úplně jiné sanitce, kterou zrovna někdo otevřel. Takhle lacino já se nedám, tohle bylo zastaralé už za Htichcocka. Od režiséra Lethal Weapon jsem rozhodně čekal víc. Bruce Willis hraje standartně to své, co už jsme viděli v Die Hard, nebo v Last Boy Scout, jen tentokrát s knírem. A Mos Def zase po celou stopáž irituje a působí jako retardovaný. Je to hodně slabý film, pro diváky, kteří mají velice nízké nároky na zábavu ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • Na konci 53. minuty můžeme zaslechnout kultovní výkřik přezdívaný „Wilhelm scream“. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama