Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malá Terezka přijíždí na prázdniny k babičce a dědovi, kteří tvoří svéráznou dvojici. Zatímco děda Malý, vesnický všeuměl, se celý život pokouší, samozřejmě marně, létat na rogalu, jeho žena vše shovívavě pozoruje a v klidu přitom pokuřuje doutníky. Prázdninová pohoda však netrvá dlouho. Místní zbohatlík a nepoctivec Napakunk chce, aby mu děda vyřezal sochu jeho dcery Pepiny v životní velikosti. Děda však odmítne. Pepina je totiž tak tlustá, že nenajde tak silné dřevo. Další den proto Napakunk porazí památnou lípu, pod níž se kdysi děda seznámil s babičkou, a přiveze ji dědovi. Ten ho však vyhodí a rozzlobený lakomec v noci zničí strašidelný park, který děda vyrobil pro Terezku. Té se podaří zachránit jediné dřevěné strašidýlko, Cvikýře. Ten nečekaně obživne a předvede Terezce své zázračné dovednosti. Nemůže sice konat dobré skutky, jen strašit, ale i toho dokáže Terezka využít. Od té chvíle se Napakunk stává obětí soustředěného útoku zlomyslných kouzel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

dopita 

všechny recenze uživatele

Je to typickej dětskej snímek z dob komunismu, a to nemyslím nijak špatně, protože tehdá sme uměli udělat parádní filmy pro děti a mládež. Pro mě je to srdeční záležitost, viděl sem to eště jako prcek a hrozně se mi to líbilo. Včera sem to viděl znova a pocity mám stejný jako kdysi, i když tam dnes už vidim spoustu nedostatků, nemůžu jít pod čtyři hvězdičky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Strašidla z vikýře jsou veselou pohádkou pro malé i velké. Každý se snad někdy těšil na prázdniny k dědovi a babičce (i já nejsem vyjímkou). Nejinak tomu je i v případě malé Terezky, která touží po nějakém kamarádovi. To se jí jednoho večera splní a pak už začíná jedno dobrodružství za druhým... 60% ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná záležitost pro děti i nedospělé dospěláky.. Jiřina Bohdalová svým po křemílkovsku poťouchlým hláskem propůjčila hlas další nadpřirozené postavičce a to moc pěkně. Ale film se netočí jen o "nějakém" strašidle. Mě a myslím že i ostatním se mnohem víc líbil Josef Somr (hamty hamty, ať mám víc než tamty) a kouzelný Hrušínský st., který se svým rogalem a touhou alespoň jednou vzlétnout vytvořil krásnou roli, stejně kouzelnou jako např. doktor ve Vesničce střediskový. Opravdu pěkný pohodový film ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mně ta holka přišla divná s těmi vlasy už tenkrát. Nikdy jsem to neviděl celé, ale po tvrzení jednoho známého, že se točilo „u nich“, podíval jsem se znovu. Ani tentokrát, po letech, mne to nijak nenadchlo. Je tu sice herecká elita, ale řekl bych, že k ničemu. Z něčeho bič neupleteš. Přesto se na to, tak jednou, podívat dá. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Na tenhle příběh jsem se strašně rád koukal jako malý. Má to vtip, je v tom cosi tajemného a herecké výkony jsou tak opravdové, zejména pan Hrušínský, že mě to dokázalo přikovat k televizi. Je to jednoduše milá rodinná filmová záležitost, kterou kdykoliv rád uvidím na obrazovkách už třeba jen proto, abych si zavzpomínal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Vůz, v kterém ve filmu jezdil Napakunk (Josef Somr), byl Mercedes Benz W 123 vyráběný od roku 1976. (JARDAHONDA)
  • Natáčeno v obci Machová v okrese Zlín. Dále v obcích Kojetín a Mysločovice, na zámku Račice, lomu Drysice a Kroměříži. (Vitex26)

Reklama

Reklama