Reklama

Reklama

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu zapadnuta pecka, ktora by mala nadchnut kazdeho fanusika tych lepsich dielov serie Red Force alebo filmov Jackieho, Samma a Yuen Biaoa s ktorymi Frankie Chan neraz spolupracoval a hlavne od Samma odkukal poriadne drsny pristup ku kaskaderskym scenam. Bitky pôsobia kontaktne a jednotlive rany neskutocne bolestivo. Samozrejmostou su aj pôsobive kaskaderske kusky. Napriklad pad z prveho poschodia cez zatvorene okno na auto v jednom zabere lebo je to cool a zivot kaskadera vtedy nemal cenu. Zlate casy. Alebo skvela nahanacka pri ktorej do auta narazia dvaja motorkari tak tvrdo, ze som neveril vlastnym ociam, ze to prezili. Aj Jackie Chan, ktory sa na jeden den prisiel pozriet na natacanie finale by žasol a pridal par rad ako sa efektne prizabit. Film by rozhodne nemali vynechat fanusikovia Yukari Ôshimy, ktora tu hra vynimocne kladnu hlavnu postavu a co sa tyka bitiek, tak vdaka spickovej choreografii predvadza asi svoj najlepsi vykon. No a ked v jednej bitke neuhla superovi a schytala skutocnu ranu, tak sa nedivte, ze v niektorych scenach ju tocili len z tej jednej strany v ktorej jej nebolo vidiet monokel. No ale trochu aj k zapletke. Hlavnymi hrdinami je dvojica zlodejov aut James (Frankie Chan) a Bond (Max Mok) ktory si spokojne kradnu auta dokial po nich nezacne patrat policajtka Tequila (Yukari Ôshima) so svojim neschopnym partakom (Miu Kiu Wai). Medzi Jamesom a Tequilou to nakoniec zacne dost isrkit a do konca si nebudete isty, ci to vzajomne na seba hraju alebo nie. Lenze pri jednej akcii James ukradne auto plne kokainu co logicky nastve vrazdedne krasnu mafianku Michiko Nishiwaki, ktora ma cely gang kung-fu bitkarov zlozeny z belochov ktorych mena vam sice nic nepovedia, ale mlatit sa vedia paradne. Najviac sa predvedu Mark Houghton, Jeff Falcon a Vincent Lin. Finale v skladisku je plne uchvatnych duelov. Predchadza mu neslavne slavna scena v ktorej skutocne pride o zivot nejakych 200 kuriat, ktore zhodia z velkej vysky na zem. Trochu zamrzi len, ze sa v bitkach prilis nepredvedie Michiko Nishiwaki. Takisto zapletka prilis nedrzi pokope. Je tu este niekolko dalsich vedlajsich linii (linia s Jamesovou sestrou, ktora vlastne nie je jeho sestra, Bondove milostne pletky, mafian ktory nuti duo kradnut pre neho auta atd), ktore si ziju svojim zivotom a cele to do seba poriadne nezaklapne. Napriek tomu, ze to cele po dejovej stranke prilis nedrzi pokope, tak jednotlive scen funguju. Hlavne prekvapil Frankie Chan, ktory konecne hra celkom sympaticku postavu. Takze 7/10 nemam problem zaokruhlit na 4 hviezdicky, lebo som si to urcite nepustil naposledy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nečekaně velké překvapení a výborná superakční HK pecka!! Děj je sice naprosto jednoduchý, ale nabízí docela vtipné momenty. Komediální prvky zde vyloženě fungují, a to i u akce. O akci je to hlavně, dále pak o postavách. Dva zlodějíčci, z nich jeden je super-karate řezník a policistka (krásná, ale fakt drsná Yukari Ôshima) se zde starájí o jedny z nejlepších soubojů, jaké byly podle mne v první polovině 90. let vůbec natočeny!! Je to sice sestříhané, ale skvěle přehledně, všechno má spád, vtip, skvělé nápady, kaskadéři by se pro diváka přerazili. A to, co ta holka s týpkem předvádějí je fakt neuvěřitelný!!! Nebýt toho hloupýho děje, bylo by to za plný počet. Ve finále pak máme ještě "souboj snů": Jeffrey Falcon vs Yukari Ôshima, co víc si přát!! Doporučuji všem milovníkům skvělé akce, kde nemusíte moc přemýšlet, ale jen se bavit a kroutit hlavou nad tím, co tam vechno kaskadéři předvádějí. K tomu ještě nádherná auta, pár opravdu suprových honiček, prostě fajn film. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený akční film se záblesky komedie, režisér Frankie Chan si střihl i jednu z hlavních rolí. Námět filmu o kradení drahých aut v HK jsem ještě neviděl. Velmi podařené automobilové honičky, parádní souboje tělo na tělo. Vyniká jak Frankie, tak celý ansámbl kaskadérů. Nejvíce to tady ovšem řeže policistka Tequila - Yukari Oshima, která je skutečnou akční bohyní, ona nejen, že rozdá neuvěřitelný kotel úderů, ale i sama hodně schytá a předvádí hodně husté kaskadérské kousky. Akce je občas komediálně odlehčena. Vynikající neznámá záležitost, na kterou jsem natrefil v rámci svého sběratelství žánru Girls with guns. Jen mě mrzí, že další velká akční hvězda Michiko Nishiwaki, zde má v podstatě jen civilnější roli a zabojuje si pouze trochu na konci. ()

Reklama

Reklama