Reklama

Reklama

Železní andělé 2

  • Hongkong Angel II (více)

Obsahy(1)

Po úspěšné záchranné akci rukojmí v Hongkongu si tři hlavní členky zvláštní skupiny bojového nasazení s názvem „Železní andělé“ užívají zaslouženou dovolenou v Malajsii. V Kuala Lumpur se seznamují s místním magnátem Petrem Kamem a mladým agentem CIA Marcem, který má odhalit Kamovu utajovanou vojenskou základnu, namířenou proti domácí vládě. Marco nachází v "Železných andělech" neplánované spojence. V okamžiku, kdy gangsterský boss Kam vyhlásí tzv. "Operaci Tiger", je započata série smrtelně nebezpečných událostí... (Siriuss)

(více)

Recenze (36)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka ma aj po rokoch potesila, tak snad svojim komentom potesim aj môjho fandu. Tentokrat to ma konecne silnu funkcnu zapletku s postavami ktorych osud ma zaujimal od zaciatku az do tragickeho finale. Pribeh o tom ako su byvali priatelia donuteni ist proti sebe ma vzdy dostane. Ma to taky tragicky rozmer a vo finale som mal znova slzu na krajicku. Do velkej miery za to môze aj fenomenalny hlavny hudobny motiv, ktory je neskutocne dojimavy a kludne by som ho mohol pocuvat aj samostatne. Trochu ma pobavilo, ze hlavny zaporak ako zastierku svojich obchodov vyraba palmovy olej, co by v dnesnej dobe bol pomaly väcsi zlocin ako jeho skutocne zamery. :)) Akcia je oproti predoslemu dielu tiez o dost lepsia. Este uvod pôsobi nemastne neslane, kedze v nom Moon Lee namiesto do superov ocividne kope desiatky centimetrov do vzduchopradna, ale vo finale nam to vynahradi a predvedie asi najlepsiu bitku aku som s nou videl proti drsnemu poskokovi hlavneho zaporaka v podani legendarneho kaskadera Yuen Taka. Chvaty su neskutocne tvrde, dynamicke a aj kontaktne. Pritom si velku cast, vratane nebezpecneho ohniveho padu, odrie sama. Konecne ma presvedcila, ze pod spravnym vedenim sa vie celkom slusne biť. Cele finale je velkolepou prestrelkou s vojakmi v dzungli za ktoru by sa nehanbili ani borcovia z Expendables. Vsetko tam vybuchuje do takej miery, ze to uplne presvetli cely obraz. Nejaky 4K remaster s korekciou farieb by bodol. No a cele to korunuje finalny zapas na zivot a na smrt medzi dvoma exkamaratmi. Choregraficky sice neobsahuje ziadne zlozite akrobaticke prvky, ale je pojaty extremne drsne, krvavo a hlavne dojimavo. Uz len kvôli nemu mám zakaždym chuť dať filmu plný pocet, ale to by nebolo fer. Zase taka ultimativna pecka to nie je. Len kvalitna zanrovka, ktoru sa oplati vidiet aj dnes. 8/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdcovka a bezesporu nejlepší HK akčňák všech dob! Tentokrát jenom minimum pokusů o infantilní humor, velice silnej příběh, kterej na konci neuvěřitelně emočně vygraduje. Tohle je prostě klasika a to finále kde se tvůrci evidentně inspirovali Rambem je v podobným typu filmu naprosto netradiční a nečekaný. Pro mě má přídomek jisté kultovnosti. Především ten finální souboj je takovej mazec, že na to i dneska koukám z otevřenou držkou. Ne, že by měl nějakou super choreografii, ale je neuvěřitelnej svou realističností a brutálností. Fakt jsem nikdy žádnej podobnej neviděl. No co dodat jasných a nekompromisních 100% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Železní andělé" jsou prostě frajeři, na které jsem koukal jako poměrně malý kluk, však je film také jen o dva roky mladší než já sám. Ty jejich příběhy mě pořád dostávají a není to jen nostalgií, protože to sice je pořádné béčko, ale zároveň je to pořádná nakopávaná, která řeší i celkem závažná témata, hlavně to, kam až sahá přátelství. No, očividně dost daleko. Skvěle jsem se bavil i po letech. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kdo by chtel poznat odpovedet na vecnou otazku, jak by vypadal Rambo2 kdyby jej natocil John Woo, tak at se podiva na Zelezne andely2. Prvni dil byl pouze kvalitni akcni krimi. Za to dvojka je anticke akcni drama o pravem pratelstvi a lasce, touze po moci, odpovednosti, cti, smrti, vykoupeni a transexualich. Pokud je divak pripraven na tento druh filmu, bude jeho srdce tleskat nadsenim. Pokud je to hnidopich, suchar a pako [co neprekousne fakt, ze po padu z cca50 metru na bedny muze kladna hrdinka bezbroblemu vstat a pomlatit a postrilet bandu vojaku a pri tom ma v zasobniku streliva sotva na kazdeho tretiho] tak at si radci pusti Bergmanna. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem viděl dříve než jedničku. A musím říct,že se jedná o dobrou akci se solidní zápletkou. Zvláště kdy konec vezme nečekaný spád a akce je tu dost. Ale mrzí mě jakoby se souboji si dali práci až ke konci,jinak obyčejné Honhg Kongské kopačky. Zase tu máme krásný až dojemný konec plný zpomalených záběrů a dobré hudby. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama