Reklama

Reklama

Železní andělé 2

  • Hongkong Angel II (více)

Obsahy(1)

Po úspěšné záchranné akci rukojmí v Hongkongu si tři hlavní členky zvláštní skupiny bojového nasazení s názvem „Železní andělé“ užívají zaslouženou dovolenou v Malajsii. V Kuala Lumpur se seznamují s místním magnátem Petrem Kamem a mladým agentem CIA Marcem, který má odhalit Kamovu utajovanou vojenskou základnu, namířenou proti domácí vládě. Marco nachází v "Železných andělech" neplánované spojence. V okamžiku, kdy gangsterský boss Kam vyhlásí tzv. "Operaci Tiger", je započata série smrtelně nebezpečných událostí... (Siriuss)

(více)

Recenze (36)

Shit 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo téměř totožný jako jednička, akorát s tim rozdílem, že tu je přece jen o něco málo lepší děj a neni potřeba seznamovat s postavama, ale jinak akce opět správně vymakaná a řek bych, že se zlepšila choreografie soubojů, obsazení stejný, což je jen dobře, obzvlášť to dívčí duo zase potěší a závěrečná akce řádně namakaná, destruktivní a s enormním množstvím mrtvol. Skvělý, snad jedině bych uvítal víc akce v první půlce filmu, ale i tak super zábava ()

choze 

všechny recenze uživatele

Představitelé Železných andělů zůstávají (plus jejich řady v závěru dočasně rozšíří rovněž velmi atraktivní Karen) stejně jako scénáristka a režisérka v jedné osobě, ale jinak je dvojka výrazně lepší než jednička. Ještě první půlka filmu je o ničem, ale v té druhé získá zápletka ty správné hongkongsky fatální rozměry a připomene KULKU V HLAVĚ, kde se taky záporák vyklubal z přítele posedlého mocí. Navíc má film ramboidní finále, ve kterém nechybí ani scéna, jak hrdina pronásledovaný vojenskou jednotkou džunglí zlikviduje jednoho vojáka po druhém a konec je nádherně hongkongsky přepatetizovaný. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie s ešte odľahčenejšou atmosférou, no zato väčším množstvom akcie a súbojov. Prekvapivo posobivý záver. (7/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdcovka a bezesporu nejlepší HK akčňák všech dob! Tentokrát jenom minimum pokusů o infantilní humor, velice silnej příběh, kterej na konci neuvěřitelně emočně vygraduje. Tohle je prostě klasika a to finále kde se tvůrci evidentně inspirovali Rambem je v podobným typu filmu naprosto netradiční a nečekaný. Pro mě má přídomek jisté kultovnosti. Především ten finální souboj je takovej mazec, že na to i dneska koukám z otevřenou držkou. Ne, že by měl nějakou super choreografii, ale je neuvěřitelnej svou realističností a brutálností. Fakt jsem nikdy žádnej podobnej neviděl. No co dodat jasných a nekompromisních 100% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ách, to byly osmdesátky jak z muzea :-) . Hong Kongské akční filmy jsem dříve hltal. Byla to doba videí, pekelného dabingu a stých kopií kopií z rakouské nebo nějaké west deutschké televize. Železní andělé jsou klasická akčňárna. Kung fu, kapslíkové přestřelky, honičky offroadů v džungli to vše nabízí dvojka v prostředí Malajzie. Dívky jsou řádně zmalované jak doba káže, móda také stojí za to i třeba mobilní telefon velikosti kufru :-). Pokud se chcete vrátit v čase, je tohle jasná jízdenka. Bohužel, na mne to dnes působí spíš srandovně. Herci jsou asijsky afektovaní a přehrávají o sto šest a ta zápletka ehm... * * ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem viděl dříve než jedničku. A musím říct,že se jedná o dobrou akci se solidní zápletkou. Zvláště kdy konec vezme nečekaný spád a akce je tu dost. Ale mrzí mě jakoby se souboji si dali práci až ke konci,jinak obyčejné Honhg Kongské kopačky. Zase tu máme krásný až dojemný konec plný zpomalených záběrů a dobré hudby. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka si, na rozdíl od jedničky, rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek emocí. Zhrzená láska a zničené přátelství jsou podstatou celého příběhu a z Železných andělů se rázem stávají téměř skuteční lidé. Samosebou ve světle filmové školy akčního Hong Kongu, tedy trochu předimenzovaně. Akční stránka se tradičně dá rozdělit na nijak zajímavou bum bum, ratata a úžasnou kop, flák, prásk. Tady víc než kdy jindy vyniká kontrast mezi těmito aspekty, hrdina s puškou sejme spousty nepřátel, přesto vypadá jak tydýt. Jakmile však dojde na pěsti, máme tu podívanou, z které přechází zrak. Vynikající souboje tu jsou prakticky jen dva, ale zejména city a krví zbarvený final fight mi nedovoluje jít níž než na čtyři hvězdy. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Možná mín akce v průběhu než v prvním díle, ale konec to parádně všechno dohnal, fighty mě neskutečne bavily a u některých jsem se smál jak je to neskutečně divoký. Tohle já mám rád. Ještě dát do hlavních rolích někoho sympatičtějšího a rozhodně jinou hudbu a hned to bude na ten plnej počet! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování akčního HK béčka se nese v klasickém duchu akčních pokračování. Dočkáme se více akce, která je překvapivě kvalitní, špatných herců a nulového scénáře. Podle mě na stejné úrovni jako první díl a chvílemi i o něco lepší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka ma aj po rokoch potesila, tak snad svojim komentom potesim aj môjho fandu. Tentokrat to ma konecne silnu funkcnu zapletku s postavami ktorych osud ma zaujimal od zaciatku az do tragickeho finale. Pribeh o tom ako su byvali priatelia donuteni ist proti sebe ma vzdy dostane. Ma to taky tragicky rozmer a vo finale som mal znova slzu na krajicku. Do velkej miery za to môze aj fenomenalny hlavny hudobny motiv, ktory je neskutocne dojimavy a kludne by som ho mohol pocuvat aj samostatne. Trochu ma pobavilo, ze hlavny zaporak ako zastierku svojich obchodov vyraba palmovy olej, co by v dnesnej dobe bol pomaly väcsi zlocin ako jeho skutocne zamery. :)) Akcia je oproti predoslemu dielu tiez o dost lepsia. Este uvod pôsobi nemastne neslane, kedze v nom Moon Lee namiesto do superov ocividne kope desiatky centimetrov do vzduchopradna, ale vo finale nam to vynahradi a predvedie asi najlepsiu bitku aku som s nou videl proti drsnemu poskokovi hlavneho zaporaka v podani legendarneho kaskadera Yuen Taka. Chvaty su neskutocne tvrde, dynamicke a aj kontaktne. Pritom si velku cast, vratane nebezpecneho ohniveho padu, odrie sama. Konecne ma presvedcila, ze pod spravnym vedenim sa vie celkom slusne biť. Cele finale je velkolepou prestrelkou s vojakmi v dzungli za ktoru by sa nehanbili ani borcovia z Expendables. Vsetko tam vybuchuje do takej miery, ze to uplne presvetli cely obraz. Nejaky 4K remaster s korekciou farieb by bodol. No a cele to korunuje finalny zapas na zivot a na smrt medzi dvoma exkamaratmi. Choregraficky sice neobsahuje ziadne zlozite akrobaticke prvky, ale je pojaty extremne drsne, krvavo a hlavne dojimavo. Uz len kvôli nemu mám zakaždym chuť dať filmu plný pocet, ale to by nebolo fer. Zase taka ultimativna pecka to nie je. Len kvalitna zanrovka, ktoru sa oplati vidiet aj dnes. 8/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Železní andělé" jsou prostě frajeři, na které jsem koukal jako poměrně malý kluk, však je film také jen o dva roky mladší než já sám. Ty jejich příběhy mě pořád dostávají a není to jen nostalgií, protože to sice je pořádné béčko, ale zároveň je to pořádná nakopávaná, která řeší i celkem závažná témata, hlavně to, kam až sahá přátelství. No, očividně dost daleko. Skvěle jsem se bavil i po letech. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je to daleko lepší než první díl. Typické pro Železné anděly je, že když po nich někdo střílí, kulky létají vždy těsně vedle nich :). Ale ani to však nic nemění na faktu, že je to akční, poutavá a obdivuhodně zábavná podívaná. Nejvíc se mi asi líbí scéna na začátku, kdy má rukojmí granát v puse a andělé se obdivuhodným způsobem postarají o to, aby mu tam nevybuchl :). ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

O něco svižnější než jednička, ale jinak dost podobné. Luxusní souboje a béčková mega akce, která je poněkud přehnaná. ()

Reklama

Reklama