Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem žádný jiný Sheridanuv film, takže tohle je moje premiéra. Nevím čeho je schopen, ale vidím, že mnozí čekali mnohem nebo o malinko více. Příběh o Jacksonovi 50 Cent mě docela vzal ( ne až tak hodně, ale přeci ). Neumím si ani trošku představit být v jeho kůži, v jeho teritoriu, jeho čtvrti, jeho autě s jeho holkou a jeho nápady a schopnostmi. Tím mě bohužel příběh nevtáhnul, ale vtáhnul mě tím, co se v jeho čtvrti, teritoriu a jeho holkou děje. Držel jsem mu palce, ale předem si dokázal představit, že to dopadne docela dobře, což je škoda, protože mám rád překvapení, i když tady se překvapení nekonalo, jinak by to asi nebyl motivovaný skutečností. Každopádně je to docela drsné a důvěryhodné, alespoň tedy pro mě. Lepší než jiné příběhy inspirované třeba Eminemem, Britney nebo Space Girls, takže jedině s tím to můžu srovnávat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť, že film o gangstrovi, z ktorého sa stane uznávaný rapper (ešte k tomu s ksichtom 50 Centa), by ma mohol niečím zaujať. Lenže Sheridan nie je nejaký pouličný gangsta režisér, ktorý by chcel natočiť nejakú cool záležitosť pre afroamerickú mládež, je to režisér, ktorému išlo o to previesť na plátno príbeh chapca, ktorý pod tlakom okolností pochopil, že to takto ďalej nejde a snažil sa so svojím životom niečo urobiť. To, že k tomu voľne poslúžil Curtisov životopis, je vlastne vedľajšie. Žiadna adorácia jeho osobnosti sa nekoná, kvalitný film ale áno. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla doma dlouho, takže logicky časem přišla řada i na něj a já se podívala. Rozhodně jsem se nedívala s nějakými předsudky, ač hip hop, rap neposlouchám, nevadí mi jako nějaké jiné žánry, takže hudbu filmu nebudu velebit, ale ani zatracovat. Spíše mě zajímal samotný život 50 Centa, který je pestrý a pro film jako dělaný. Myslím, že se z toho nakonec dalo vykřesat více a bylo tam pár hluchých míst, ale ve výsledku u mě film rozhodně nedopadl špatně, spíše jako lehčí nadprůměr. Nevyhledám ho znovu v budoucnu, ale času nelituju. ()

Goodlooker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto splnilo všechna má očekávání. Rozhodně nejhorší film roku 2005, vedle kterého je The Fog hvězdným trhákem. Kde začít? Get Rich or Die Tryin' je film prošpikovaný neuvěřitelnou dávkou amerických klišé, naprosto amatérskými hereckými výkony a marnou snahou 50 Centa napodobit úspěšnou 8 Mile svého kolegy z branže Eminema. Film navíc nechtěně zesměšňuje rapovou hudbu, která v průběhu takové dvouhodinové pohromy s tak děsivým dějem, působí jako znělka Kouzelné Školky. Silně na mne zanechala dojem scéna s nožem ve sprše, to jsem málem spadnul ze sedačky a popadal se za břicho. Ať se jde 50 Cent zahrabat, tohle je tak na 3% ať nežeru... ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Hopery teda vážně nemusim a ke shlídnutí tohohle jsem byla tak trochu donucená, protože mě ostatní přehlasovali, ale teď toho fakt nelituju. Nebylo to jen o hip hopu čeho sem se bála, byl to smutnej a realistickej příběh, který za skouknutí rozhodně stál. Z 50Centa by si měla vzít příklad Paris Hilton. Fifty totiž zvládá levou zadní jak hraní tak i pěveckou kariéru, zato Hilton je levá ve všem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,38krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)

Reklama

Reklama