Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná pohádka Bambi II, v níž se po více než šedesáti letech znovu setkáme s Bambim, Velkým knížetem, Dupíkem, Kvítkem, Filim, Výrem a dalšími nezapomenutelnými zvířátky, se odehrává krátce poté, co mladý jelení princ ztratí svou maminku a zjistí, že jeho tatínek je ve skutečnosti váženým Velkým knížetem. Film, který nese inspirující poselství o odvaze, naději a překonání bolesti ze ztráty, vypráví příběh o zprvu rozpačitém vztahu mezi hravým srnečkem a jeho královským otcem, kteří se společně vydávají na nelehkou cestu, na níž vzájemnou snahou překonají smutek a najdou v sobě něco krásného a nečekaného: rodinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

karolina.val 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle pohádky o Bambim se vracíme v ději zpátky ke smrti matky malého kolouška. Jelikož se tato smutná událost stane v zimě, Velký kníže - Bambiho otec, svolí, že se o něj postará, dokud nenastane jaro. Bambi se učí vidět svět očima vládce lesa, snaží se zaujmout otcovu pozornost a prožívá dobrodružství se svými kamarády. Buduje se vztah mezi otcem a synem, což se zdá jako hlavní náplň filmu. Majestátní jelen si díky svému mláděti připomíná krásy života. Nakolik jsou si podobní ověří závěrečná zkouška Bambiho při setkání s člověkem. Paradoxně byl pro mne druhý díl krásnějším, než jeho o mnoho let mladší předchůdce. Rozhodně ale doporučuji zhlédnout ve správném pořadí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $34,958,637Tržby za predaj DVD v USA $63,215,305 //počet predaných kusov 3,169,941║ spočiatku som sa toho bál ale nakoniec som ostal milo prekvapení, až neskutočne sa to priblížilo úžasnej hravej atmosfére originálu z 1942, animačne vyhrajkané, príbehovo pútavé, zábavné a miestami čarovná atmosféra, veľká spokojnosť a asi najlepšie druhé pokračovanie od Disney /90%/ ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie malého roztomilého kolouška bolo pre mňa neuveriteľnou citovou ždímačkou. Vedela som, že zomrieť nemôže ale aj tak som revela asi všade kde to dojemné malo byť. Na mňa proste tieto disneyovky vždy fungujú, stačí že je tam malý roztomilý bubi a už to ide samé. Bambi 2 sa mi dokonca zdal lepší ako tá jednotka. Viacej na mňa zapôsobil i keď mnohí tu hundrú aké to bolo lacné. Chcem bezpodmienečne Bambi 3, ale podmienkou je, že tam musí byť ďalší roztomilušký koloušek s neuveriteľne roztomilým dabingom. Už aj ten dabing spravil veľa, keď som neplakala tak som tu pišťala z tej dávky roztomilosti. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Toto bola tupolózna vtákovina absolútne tápajúca v scenári a to najmä v prvých dvoch tretinách. To nemalo skoro žiadny príbeh. Malo to niekoľko zábavných momentov, na ktorých sa dalo skupinovo zasmiať a teda ak sa bavili deti, tak som sa bavil s nimi. Vlastne to bolo postavené iba na vzťahu otca a syna bez matky. Možno je mojou chybou, že som nevidel pomerne legendárny príbeh originálu. Scenárom to bolo skoro tak tupé ako Zvonár dva, no o dosť zábavnejšie a pesničky nevtieravé. Lenže .... moje hodnotenie ovplyvnili práve deti, ktoré sa úprimne zabávali a tiež fakt, že v tom vzťahu k otcovi sa z istých dôvodov videli. Napáliť tu dve a menej by bolo pre nich neodpustiteľné. Asi aj pre mňa. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pekné, pekné. I keď v podstate bez príbehu (asi tam malo isť o zbližovanie s otcom a odvahu.... čo sa mi nepáčilo, že sa teda s otcom zblížil keď preukázal tú odvahu. Podmienená rodičovská láska?). Samozrejme zajačiky roztomilé, Bambi tiež.... i keď sa jemu i ockovi pričasto menila farba očí. A tiež mi trochu vadilo, že všetko, na čo nemal, prekonal počas jednej naháňačky. Strach, skaly, dikobraza...proste všetko. Ako by som napríklad Levieho kráľa a pod. doporučovala aj dospelým, toto asi skutočne len najmenším:-( PS: Opať škoda, že po celej Prahe len dabing, i keď tu to nevadilo zďaleka tak ako pri Karcoolke. A keď už o zvuku.... chichotanie zajkov a pod. je fakt milé:-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Film byl současně vypuštěn do kin ve 25 zemích, v USA šel ale přímo do prodeje. (ČSFD)
  • Ve filmu byly použity náměty, které ve filmu Bambi (1942) nebyly zrealizovány. (ČSFD)
  • Při práci se vycházelo z dochovaných Disneyho poznámek a návrhů k původnímu filmu. Bambi 2 tedy přímo navazuje na poetiku i myšlenky pvního filmu Bambi (1942). (Pavlínka9)

Reklama

Reklama