Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuchař Kronk, který kdysi obsluhoval krále, má teď bufet s donáškou v samém srdci džungle. Mezi svými přáteli je spokojený, jenže na návštěvu má přijet jeho otec. Kronk vždycky chtěl být "tatínkova jednička", ale on s ním byl pořád nespokojený. Teď očekává, že syn má dům na kopci, ženu a děti. Jenže Kronk nic z toho nemá. Aby si rychle vydělal peníze, spojí se se svou dávnou známou, ďábelskou Yzmou, která tvrdí, že ve své tajné laboratoři vyrobila elixír "Yzmino mládí a krása". Kronk ho začne prodávat svým přátelům, vydělá spoustu peněz a pořídí si vysněný dům na kopci. Pak ale přijde na to, že elixír je podvod a že své přátele ošidil. Aby jim to vynahradil, udělá ze svého domu domov pro seniory a přátelům ho věnuje. Když přijede Kronkův otec, rozhodnou se jeho přátelé, že mu pomůžou, a vydávají se za jeho rodinu... (TV Nova)

(více)

Recenze (22)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku zdařilé pokračování nepřekonatelného krále. Kronk jako postava je natolik zajímavá, nebo spíše tak všední, že o ní jde opravdu natočit celý povedený film s pár zásahy "lamy/krále" abychom věděli, že se jedná o pokračování. Jinak kdyby někdo uměl veverčí řeč, ozvěte se, ráda bych se ji naučila ;) ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda, že si dvojka neudržela svižnost a vtipnost jedničky. Pohádka je to pořád hezká a samozřejmě i u některých scén se člověk pobaví, ale dochází tomu šťáva. V podstatě jde o tří příběhy v jednom, který prováže ústřední linka právě přijíždějícího otce. První z nich-lektvar nesmrtelnosti nebyl úplně ta nejlepší volba a vtipa, aby tady člověk zakopnul. To druhej-turnaj veverčáku proti sýkorám je už jiná liga a divák se pobaví hodně. Třetí už to všechno jenom završí a celkově známka je za tři. A stejně mam to pako Kronka rád :) ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

S filmy, kdy se z oblíbené vedlejší postavy stane postava hlavní, to většinou dopadá tak, že se do srdcí fanoušků zapíšou jako nenáviděný propadáky – a ačkoliv je Kronk až moc velkej sympaťák, pro tenhle sequel kultovního animáku Není král jako král to bohužel platí taky.... není to ani geniální, ani originální, ani z poloviny tak zábavný jako Není král jako král. Jen se to snaží lacině dojit nostalgii a ikonický gagy z jedničky, ostatně stejně jako všechny straight-to-DVD disneyovky. 3* za tuhle scénu, víc po mně nechtěj myšáku. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu jdoucího rovnou na video se nikdy nic moc čekat nedá. Proto mě pokračování původního Není král jako král příjemně překvapilo. Příběh dobromyslného kuchaře Kronka sice kvalit původního filmu nedosahuje, přesto pořád převyšuje mnoho jiných animáků o jednu třídu. Rozhodně příjemná zábava, škoda jen návratu k disneyovskému pravidlu "postavy si musí párkrát zazpívat", film by se rozhodně bez toho obešel. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*WHAT'S COOKING? NOT MUCH* Ten, kto nevidel The Emperor's New Groove, si túto rozprávku užije oveľa viac a pravdepodobne ju bude považovať za výrazne originálnu, s netypickými replikami, šialeným správaním postáv, či netradičnými vsuvkami do deja. Je síce pravdou, že rozprávka vtipné momenty obsahuje (starci predvádzajúci triky na streche domu pripomínajúcej U-rampu, paródia na The Lord of the Rings, fotozoznam možných mimických prejavov pohŕdania prináležiacich Kronkovmu otcovi), ale v porovnaní s predchádzajúcou časťou je ich žalostne málo. Najsmutnejšie však je, že rozprávka vykráda všetky originálne a podarené šialenosti, ktoré boli použité v predchádzajúcej časti a na nič nové sa nedokáže zmôcť. Pokým príbeh o Kuzcovi bol dokonalým spojením vtipnosti, gagovitosti a originality, príbeh o Kronkovi je len jeho smutnou pripomienkou. Verdikt v 1 vete: Kronk ako hlavná postava v epizodickom príbehu, ktorý postráda uvoľnenosť predchádzajúcej rozprávky. 11.05.11 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na tři ceny Annie, a to v kategoriích nejlepší domácí video, nejlepší storyboarding a nejlepší scénář pro kreslený film. (Terva)

Reklama

Reklama