Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Diskuze

MMXIII

MMXIII (hodnocení, recenze)

To je ale seriál ty vado... Pozor SPOILER

 

S08E05 Jessica Kiper  nahá scénka 1min. 20sek.S07E05 Rachel Germaine, Christina Ferraro nahé scénka 1min. 30sek.

S06E04 Jamie Renee Smith nahá scénka 1min. 12sek.

S05E11 Alanis Morissette ukázala skoro prsa! (HOT!) scénka 48sek.

S03E08 Elizabeth Perkins nahá scénka 2min. 22sek.

S03 až S08 Mary-Louise Parker nahá scénky sakumprdum: 13min.! 

S02E03 Shoshannah Stern nahá scénka 47sek.

S01E07 Clare Carey  nahá scénka: 20sek.

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

snared

Mě od 4. série hrozně s*ala Nancy, nemohl jsem vystát její chování. Naopak seriál drželi Andy, Silas a Shane - nejlepší postava Trávy :)

snared

snared (hodnocení, recenze)

do doby než zmizeli negříci (tušim třetí série) jsem trávu miloval, pak kvalita trochu spadla. ovšem k posrání byl odchod celie, ale sklaní fanda si to stejně dojede celý, páč je tam furt andy s dougem. howgh.

na příspěvěk reagoval BMW12

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Longin

Když už s tím začneš, tak je samozřejmě ideální vidět to celé, ale první tři série jsou pro mě zlato.

na příspěvěk reagoval BMW12

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Longin

Pro mě osobně je třeba Weeds ukázka kvalitní jízdy od začátku do konce, vyjma dvou slaboučkých řad. Nic podobného jsem u podobného typu seriálu neviděl, snad jen u Desperate Housewifes.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Já teda když už sleduju seriál, tak celý, ale povídá se, že Weeds dosáhla svého vrcholu kolem druhé-třetí řady, a pak už je to jenom sešup dolů.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Djoker

ano, pochopil som, ze to asi nemala byt reakcia...

inac suhlasim s vacsinou toho co si napisal az na to, ze ja Weeds radim medzi top serialy :)

 

a najviac necakane serialove zakoncenie bolo pre mna v Skins, na konci 4. serie / druhej generacie

asi tyzden som este rozdychaval, ze bol ten koniec taky otvoreny... neviem doteraz ci to mam vnimat pozitivne alebo nie, ale je to rozhodne netradicne na serial, kto videl, vie...

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Djoker: povídá se, že Jenji Kohan a Elizabeth Perkins měly spor, nic oficiálního bohužel nedohledáš. Každopádně škoda, protože poslední scéna Celie a Isabelle zahrnovala vytvoření vlastního gangu, a oni to úplně nechali vyšumět. Je už tak je dost blbý, že kvůli tomu sporu skončila Celie, ale kompletně odepsat i Isabelle fakt nemuseli. Navíc z ní vyrostla krásná holka http://ilarge.listal.com/image/2102817/936full-allie-grant.jpg

na příspěvěk reagoval Djoker

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Můj předchozí příspěvěk neměl být reakcí, ty analgetika jsou zřejmě silnější, než jsem si myslel. :) 

 

Novoten: Ten konec ještě víc docením časem, protože jak tak dojíždím seriály, tak vidím, že jejich uzavření se v mnoha případech nedaří a může se jednat o sebelepší kousek. Ať už za to může přílišné natahování nebo osudy, které si postavy podle mě prostě nezasloužily a těžko se mi zkousávají.

 

Tom: Chápu, ale abych to vyjasnil. Já do toho výčtu počítal jen ty, kteří hráli v posledních dílech. Ten fórek s Brucem mi naopak přišel přes čáru, jenže to je prostě Weeds. Celia mi taky docela chyběla, ale co jsem slyšel, tak měla neshody s Jenji, škoda, jinak by tam bylo o jednu skvělou postavu víc.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Já nesouhlasím s tím, že KAŽDÁ postava dostala, co si zasloužila SPOILER u jedné mě to dost mrzelo (Isabelle, udělat z ní Bruce teda fakt nemuseli, jako joke pro někoho asi dobrý, pro mě zabitej potenciál a podpásovka představitelce, u další vyloženě naštvalo (Celia). Se zbytkem víceméně souhlasím.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Djoker

Jsem rád :) Já Trávu rád dost, přestože na nějaký top umístění to už není. Nicméně Silasův vývoj obzvlášť ke konci super a poslední dva díly strašná pecka. Zejména konec předposledního dílu (you know what I mean) a pak flashforward.

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

Poslední série je za mnou a musím říct, že na to jak byly poslední série slabší a 8. vlastně taky, tak poslední tři epizody byly parádně melancholický a dojemný. Náhled do budoucnosti jsem nečekal a ukázalo se to jako skvělý nápad. Navíc každá z postav dostala, co si zasloužila. Weeds neřadím mezi úplně Top seriály, ale tolik vybroušených postav se fakt jen tak nevidí. U mě vede dobrácký flákač Andy, hláškující klaun Doug a Silasův vývoj mě taky hodně potěšil.

na příspěvěk reagoval novoten

EwiczkaH

EwiczkaH (hodnocení, recenze)

můj největší životní woow efekt - jsem asi dvacet vteřin nezavřela ústa - když Shane zabil Pilar. A konec - naprosto brilantní.. Žádné klišé, nic jednoznačně ubuleného, ani předvídatelného.. Perfektní. Orange is the new black mě první sérií úplně nenaplňuje, ale už ze slušnosti a věrnosti jsem to musela zkusit... I MISS WEEDS!!!

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

vie mi niekto povedať, v ktorej epizóde jeden z Nancy-ných synov objavil jej garáž, kde mala pre nich nakúpené darčeky na každé ich narodeniny, že keď už nebude s nimi -keď bude vo väzení alebo ju zabijú.
(nie som si istá, či to vôbec bolo v tomto seriáli)

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Vesman

Cilka se tam mohla mihnout jako cameo aspoň, kdyby se Elizabeth Perkins s Jenji nepohádala mohla v seriálu zářit dál :(

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

dokoukáno... nejlépe zaslouženě dopadl Doug... jen mě dost štve, že tvůrci totálně ignorovali Celii...

na příspěvěk reagoval Mr.Ripley

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

novoten: pravda, že neschopbnost matky se na něm určitě podepsala... tak či tak by si u mě napravil pověst snad jedině tím, kdyby se z něj stal zabiják/kolega v kartelu s Ignaciem...

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Vesman: Shanem pohrdat nemůžu, protože ho semlela Nancyina (ne)výchova a veškeré událoseti, ke kterým za poslední série došlo. Na tu bídu je to v jádru pořád hodnej kluk :)

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

Tom Riddle: na začátku jsem proti ní taky nic moc neměl, ale čím dál více mi přijde, že dělá velice hloupá a sobecká rozhodnutí a pak se hrozně diví, když jí to někdo vmete do tváře...vůbec celou rodinu teď můžu rozdělit na dvě části, Nancy a Shanea, kterými pohrdám a na Silase a Andyho, kteří jsou naopak docela sympatičtí...

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Vesman: já musím říct, že můj vztah k Nancy byl jak na horský dráze, stejně jako její cesta seriálem. Stala se z ní pěkná svině, ale ve výsledku a po celým seriálu je můj dojem pozitivní, fakt že jo

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

po shlédnutí šesti sezón si dlouhodobě nepřeju nic jiného, než aby čubka Nancy šla pod kytky... těžko bych hledal tak nesympatickou postavu

Jurr

Jurr (hodnocení, recenze)

johny95MontyBrogan: dik ale uz som odvtedy pozrel 3 serie a dalsie su uz v originale takze neni treba :D

johny95

johny95 (hodnocení, recenze)

MontyBrogan: ale u Entourage je to tak, že ten dej je skutočne len v pozadí a ak si neobľúbiš postavy tak ta to nudí :) Teda, mna to nenudilo, pretože väčšina deja sa venuje filmovému svetu, takže to bolo ako stvorené pre mňa... 

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

johny95: tak je to predsa s kazdym serialom, ze si oblubis postavy a chces ich vidiet znovu, Entourage som nevidel ale Weeds je podla mna jeden z najlepsich serialov ever, tak epicke, taka gradacia a zapletka, klobuk dole

Jurr ved si to normalne stiahni :)

johny95

johny95 (hodnocení, recenze)

ChArLeNe: Určite, ale ber na vedomie, že je to v podstate o ničom (pár chlapov v Hollywoode, chodia na párty, kde tu sa staví nejaká hviezda a tak je to dá sa povedať furt), ale keď si na začiatku obľúbiš postavy, tak to sleduješ hlavne preto aby si ich videla znovu a aby si videla, aké situácie budú v ďalšej epizóde (mnohé stoja za to). Mňa to bavilo práve preto, že je to odľahčené, na drámu mám Breaking Bad a Homeland.

Jurr:  u pirátov nájdeš všetko ;)

Jurr

Jurr (hodnocení, recenze)

Prosim vas neviete niekto o stranke kde sa daju pozerat prve serie v originale s titulkami ? Vsade to je s dabingom

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

johny95: ja som videla 3 ep. z Entourage, a nezaujalo ma to. mám si ich pozrieť viac, a usúdiť až potom?

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Tož díky Jenji Kohan za supr seriál. Konec trochu naslazený, ale fajn. Taky jsem se trochu sekl s odhadovaným koncem, tak doufám, že podobně neskončí Breaking Bad :) Problém je, že nevím, na co typově podobného budu koukat dál. Protože u Weeds jsem se bavil tak komplexně, jako u mála seriálů a zatím jsem nenašel obdobu. Tak jestli víte, raďte :)

johny95

johny95 (hodnocení, recenze)

Ach sakra, to som tu ako jediný čakal šťastný koniec? To nie je dobré. Ale posledná minúta seriálu, kde si hlavna patica posadala na schody, to bolo na nezaplatenie. Pekná nostalgia. Inak na Josha som musel dosť dlho spomínať kto to vlastne bol kým som ho spoznal :D

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Já nějakých čtyřiadvacet hodin po zhlédnutí pořád nevím, co přesně říct, takže to zkusím podle emocionálních dojmů:

Spoilery:

Finále funguje naprosto skvěle, což říkám i jako někdo, který naplno stál za názorem, že Weeds NEMŮŽE mít šťastný konec. Že všechny špatné skutky ji nakonec doženou a všechno skončí její smrtí..jejím smutkem..jejím doživotím..nebo smrtí dvou jí nejbližších postav (tedy někoho z okruhu Shane, Silas, Andy, Doug). To, že ale vlastně nakonec Nancy opravdu zůstane sama a přitom se všemi důvody být šťastná, je hořkosladká tečka, která Trávě sluší daleko víc než kdejaký absurdní cliffhangerovitý konec, který jsem posledních x sérií čekal.

Jednotlivé linky: Silas s Megan asi nejkrásnější happyend, který potvrzuje, že mou nejoblíbenější postavou posledních desítek epizod je právě tenhle charismatický blonďák. Shanova linka až překvapivě smutná a hořká, přesto i v tom milém reunionu dokonale fungující. Doug jako vždy vtipný (i přes veškeré jeho psí kusy mi zkrátka přirostl k srdci už na začátku seriálu a to se nezměnilo). Co mě překvapilo a zároveň se mi u toho šíleně ulevilo, je Stevie jako ambiciózní správňák. Po tom všem, jak se vůbec narodil a co ho čekalo v prvních letech života, je to vlastně největší Nancyina životní výhra, že mu dokázala (nepochybně díky vlivu Rabbiho Blooma) dát spokojený život. A konečně - Nancy + Andy. I druhá moje obava (totiž to, že Andyho nehynoucí láska k jeho osudové ženě ho nakonec dovede v lepším případě do vězení nebo v horší do hrobu) se ukázala jako lichá a Nancyino poznání, že její nejlepší přítel nakonec našel štěstí a osvobodil se od ní, patří k nejdojemnějším momentům celého seriálu.

Zkrátka a dobře - flashforward jsem jako finále určitě nečekal a o to víc tenhle pokus vyšel. Díky Jenji Kohan, že se nechala ovládnout láskou k vlastním postavám.

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

LeeslieSPOILER! Ja som si asi poslednych 5 casti hovoril, ze by bolo super keby ukazali buducnost, ked je trava legalna a voila... :D Je pravda, že to dostalo málo priestoru, čo je spolu s nulovou zmienkou o Celii (hoci tam aspoň slovom zmienili skoro každého) jedina moja výčitka. 

Leeslie

Leeslie (hodnocení, recenze)

novoten: Mě se to nelíbilo. Takhle - k Trávě se mi prostě tohle nehodilo, jako finále seriálu dobrý, ale pro Trávu prostě nehodící se. Čekal jsem něco drsnější, šokujícího, tahle rodinná dramedy mi tam prostě (v rámci tohohle seriálu) nesedla :(

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

novoten: Ja som nadseny a velmi dojaty, a neviem poriadne zosmolit svoje myslienky :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Podle mě uspokojivé, tahle sezóna pro mě byla ta úplně nejnudnější ze všech, takže poslední dva (respektive tři, když počítám závěrečnou dvojepizodu) díly mě potěšily a závěr s několika známými tvářemi vcelku taky.

Leeslie

Leeslie (hodnocení, recenze)

Tak teda musím říct, že finále seriálu mě vůbec nepotěšilo :( Zcela nehodící se do seriálu...

Leeslie

Leeslie (hodnocení, recenze)

Já nevím, mě se líbil rozjezd téhle série a teď to je takové, nevím... neděje se tam absolutně nic, celkem nuda. Ovšem příštího dílu se nemůžu dočkat... SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Regrestic, jupí! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Škoda, já bych klidně i nějakou další sérii zkousnul. Připadá mi, že osmička je hodně dobrá (aspoň co se posledních sérií týká). Hlavně M-L Parker se asi rozhodla, že odejde s opravdovou grácií a překonává se :). 

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Sagara: Avšak po těch rozepřích s autorkou pochybuju že se vrátí ani jako cameo, nebo se mýlím?

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama