Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Tom Riddle k tomuto seriálu (1)

Tráva (2005) 

Showtime ví jak na chytré obecenstvo. Stačí mít šikovné scénáristy, dokonalé obsazení a hlavně chytlavý ústřední nápad, něco kontroverzního, ostrého, něco s drápkem, co člověka zaujme. Californication má sympatického děvkaře, Dexter má sériového vraha, Weeds má matku dvou dětí, která se živí dealováním trávy. Možná to zní jako základ ohromně vyhroceně, ale Tráva je ve skutečnosti takový normálně absurdní life-like seriál. Je zhmotněním všeho, čím opovrhuje dnešní USA. Je to otevřené, je to liberální, je to politicky nekorektní, ale co je hlavní, je to geniální a občas až hystericky vtipné. Dnes je ale takových seriálů víc, čím je tedy Tráva převyšuje (doslova)? Ona teprve pořádně začíná tam, kde ostatní končí, přesně tak, jak to dělá Nip/Tuck. Všechny svoje hrdiny s notnou dávkou ironie vláčí i tím nejšpinavějším bahnem, a nechává je protrpět si situace tak kruté a absurdní, do kterých by se nikdo jiný v ničem jiném nedostal. Tam, kde by ostatní zavřeli oči, Tráva jde do toho naplno. Krása. Nicméně Tráva se změnila, hodně. Za těch šest let co trvá. Je mnohem temnější než dřív. Je krutější. Nemilosrdnější. Občas už to není žádná sranda (i když je to pořád sranda). Ale já ji pořád miluju. Abych nepěl jenom samou chválu, seriál má hlavně ze začátku ohromně pomalý rozjezd, a chvilku trvá, než si zvyknete. Ale já říkám JDĚTE DO TOHO, překonejte počátečních pár slabších dílů, a uvízněte v lákavých osidlech Trávy! Mimochodem, uvědomil jsem si, že celej ten seriál by klidně mohl být jen geniální zástěrkou pro obchod s trávou :) Jsou to ale mazaný gangsteři :) ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama