Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov po čase zovšednieva, no Tráva rovnako ako neustále meniaca sa úvodná znelka prekvapuje každou dalšou epizodou a príbehovo neustále zvyšuje tempo a zo zpočiatku pomaly sa rozbiehajúceho seriálu kde sa popri zoznamovaní sa s charaktermi sem tam mihne nejaký ten balíček trávy sa od druhej série stáva seriozny nervák z ktorého už necítiť len vôňu trávy, ale aj tvrdých drog a strachu o život. Občas človek nadobúda síce dojem, že sa všetci v Showtime snažia byť za každú cenu otvorení a kontroverzní, no nakoľko všetky postavy pôsobia nadmieru sympaticky (vynikajúca ústredná trojka Nancy-Doug-Celia) a celé sa to nesia vo viacmenej nadnesenom a čiernohumorne odľahčenom duchu, tak tento detail človek veľmi ľahko prekusne....edit: piata séria predsa len už vyznieva tak ako trošku zbytočné nadstavované mlátenie prázdnej slamy, no posledných 30 sekúnd poslednej epizódy predsa len núti byť zvedavý na šiestu sériu :-) ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Weeds jsem si zamiloval a je to láska na celý život. Tak sladce a reálně napsaný seriál s upřímnými charaktery, s vytříbeným černým humorem, točící se kolem „horkého“ tématu, s nečekanou porcí zvratu, stále zvedající svoji kvalitu – se jen tak nevidí. Nemám s čím srovnávat a musím říct, že na nic víc než na každý nový díl Trávy se netěším v rámci seriálu na nic (nechytá se Lost ani nic dalšího). Potěší sem tam nějaká slavnější „kameo“ třeba Snoop Doggy Dogg. „Miluju“ Nancy ;-) zatím mám za sebou 4.řady a konec 3. a 4. mě totálně odrovnal. Těším se na další. ---Kvalita dalších řad šla lehce dolů, ale stejně se jedná o vysoce nadprůměrný seriál. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z tohoto seriálku opravdu nadšen...zakladní podstata je celkem klasická, ale dealerství osamnělé mamky je zajímavě milé téma, trocha černého humoru neuškodí a celkově bych řekl, že se tvůrci snažili přijít s originálními nápady a nečekanými zvraty. Takže určitě palec nahoru. Po 3 sezónách jsem stále hodně spokojený. Ve druhé se z milého seriálu stala opravdová bomba s vytříbeným humorem a tlakem na zvědavost diváka. Ve (pro mě obecně) zlomové třetí sérii si seriál udržel svou kvalitu a nepřestává v tom, co mu šlo nejlépe a čím si získal diváka. Možná už na můj vkus tvůrci trochu moc zamotávají zamotané a některé postavy neustále mění postoje i přístup. Celkově bych ale mohl říct "I'm addicted to Weeds". U čtvrté řady už trochu klesá kvalita, ale finále je opět napínavé jako trenky a myslím, že nejsem sám, kdo se nemůže dočkat další série. V té, páté, už je však propad kvality i zábavnosti hodně velký - postavy jsou vyčerpané a příběh i dějové zvraty ztratily kouzlo. Snižuju hodnocení a myslím, že je na čase se seriálem skončit. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem dvě série v dojmu, že se seriál třeba někam posune, ale ono prdelačku a tu já nejím. Pořád dokola to samé, vesměs nudné postavy (vyjímkou je třeba Andy), nesympatická hlavní hrdinka, vedlejší hrdinka, děcka... a to, že má každý díl minimálně dvě tři dobré hlášky, celej koncept nezachrání. Příště radši travku z pytlíčku, než z obalu od dvdčka, nic podobného Americké kráse ani Zoufalicím, jak tu kdekdo zmiňuje, se nekoná. Škoda, není Tráva jako tráva, ačkoli i Černá může být geniální v oranžové barvě. Jdu přesedlat o seriál dál. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V pilotním díle není jméno autorky seriálu Jenji Kohan. Od dalších dílu se tam vždy objevuje. (Kulmon)
  • Bob Odenkirk (Barry) v této epizodě ztvárnil drogově závislého v léčebně. Ve stejném roce se začal natáčet seriál Perníkový táta (od r. 2008) s drogovou tematikou, kde si Bob Odenkirk zahrál jednu z předních postav seriálu Saula. (KajusaK)
  • Všechny notebooky, které se v seriálu objevují, jsou od firmy Apple. (KajusaK)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama