Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 provází totálně chaotický a nekoncentrovaný děj s chatrným ekologickým rozměrem, který má ke všemu ještě tu drzost se vydávat za něco docela normálního. Nevypráví obrazem, disponuje hezkými obrázky, což není totéž. Tvůrci evidentně nepochopili, že dobrý akční film od špatného akčního filmu neodlišuje choreografie soubojů a způsob, jakým jsou natočeny, ale paradoxně právě příběh a motivace hrdinů. Místy to vypadá jako parodie na Ong-bak 1, i když víceméně jde o diletantství scenáristů, kteří respektující žánr bum-prásk material artistů a odmítají ho ozvláštnit, a producentů, kteří se nezdráhají kvůli nejnižšímu diváckému jmenovateli osekat celý děj do slabikáře. Tony Jaa má každopádně poměrně zajímavý styl boje; přesně na pomezí fyzického, vycházejícího z jeho profese kaskadéra, a esteticky-měkkého. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez, Tony Jaa patří k novodobým bohům bojových filmů spolu s Iko Uwaisem. Film je několikanásobně lepší než díl první. Naprosto perfektně propracovaná choreografie bojů, Tony má neskutečnou fyzičku. Potěšila přítomnost Lateefa Crowdera nebo Nathana Jonese. absolutní vrchol filmu je několik minut trvající souboj na schodišti, který je celý točen na jeden záběr a následně ukázka padesáti způsobů lámání kostí. Jeden z nejlepších bojových filmů. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa rozbijí držky na tisíc způsobů v příběhu na téma: ukradli jste mi slona a vás to bude hodně bolet. Příběh je ještě primitivnější než to zní, ale o ten tady vůbec nejde. Tady jde opravdu jenom o Tonyho a jeho choreografii. A v tomhle ohledu to opravdu funguje velmi dobře a všechny bitky jsou opravdu výborný, hlavně ta s Lateefem a Jonesem. Ong-bak se mi zdál ale ještě o něco lepší ve všech směrech, protože režijně tento film není dvakrát zvládnutej. Svůj účel ale plní. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

WARNING, BRAIN DAMAGE EMINENT! Že Tony Jaa natáčí ty nejlobotomičtější filmy je všeobecně známé, přesto mě fascinující stupidita Tom yum goong dokázala překvapit... ale proč by to mělo vadit, v kině bych u toho sice nepochybně zemřel, ale doma naštěstí existuje rychloposuv a když přeskočím všechny ty momenty ve který vidlácký hlavní hrdina víc mluví než kope, tak je z toho rázem epesní přehlídka toho nejlepšího co mohou bojová umění nabídnout. Choreografie a hlavně střih se od (slavného a zoufale nadhodnocovaného) Ong Baku výrazně zlepšily a Tony předvádí takové divadlo až oči vylézají z důlků a diváci se samovolně pokouší prokopnout všechny dřevěné desky v dosahu - ať už je to při několikaminutovém bezstřihovém vymlácení velké několikapatrové restaurace, hyperefektním měření sil ve vodou zatopeném chrámu, či či u finální série naturalistických lámaček. Jen v závěru už začíná krutá demence filmu prosakovat i do akčních scén a je těžké se ubránit slzám od smíchu. Pohled na Tonyho jak zmateně běhá po Sydney, sem tam s "někým" "něco" dělá (nikdo neví proč a nikdo asi raději ani vědět nechce) a při tom freneticky stále dokola volá: "Kde mám slona?! Kde mám slona?!" - to zkrátka bolí. Na bránici, i na obou hemisférách. 6/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patnáctiminutové finále (lámání kostí, wrestleři) je opravdu absolutní full-contact peklo, na které jsem zíral takřka s nevěřícným úžasem... Za zmínku určitě také stojí skvělý souboj s capoeristou (fakt jsem si připadal, jak kdybych hrál Tekkena) ;-) a jedna dlouhá scéna beze střihu, ve které Tony Yaa postupně projde všechny patra jisté restaurace a zmlátí všechny protivníky, kteří se mu postaví do cesty - a že jich je (pater i protivníků). :-) Bohužel je dost smutné sledovat Tonyho neskutečné kousky v dějově tak strašně debilním a scenáristicky nesmyslném filmu. Samozřejmě jsem čekal, že to bude těžká blbost, ale výsledek byl bohužel ještě horší, než jsem předpokládal. Vedle tohohle je i Tonyho předešlý a můj oblíbený (i když taky brutálně jednoduchý) Ong-Bak dílem hodným Oscara. Záležitost skutečně jen pro zaryté fandy efektních akcí a soubojů (i když třeba i scéna s bikery mě trochu zklamala - přišla mi docela odfláknutá, hlavně režijně). Zarytí vyznavači umění ať se radši Tom yum goong vyhnou velkým obloukem, tady totiž kromě akce vskutku nic zajímavého není! 60 % ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)
  • "Tom yum goong" (originální název filmu) je název velice populárního thajského jídla. Tím je kyselá polévka s garnátem. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama