Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Recenze (347)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve změti chaotických scének vzdáleně spojených čímsi jako příběhem naprosto nehorázně září Tony Jaa a jeho umění popírat fyzikální zákony. Kvůli ničemu jinému se na tenhle "film" nemá smysl dívat, protože o scénáři tady snad ani nejde mluvit. Kdyby Tom Yum Goong nezkoušel hrát na diváka tu habaďůru, že odněkud někam a hlavně přes něco směřuje, anebo kdyby naopak jeho tvůrci při skládání někdy naprosto samoúčelných scén (viz honička na řece) zapojili tvůrčí centra mozku, mohl z toho být naprosto špičkový nářez, na který se dá dívat, i když se zrovna nikomu ošklivě fyzicky neubližuje. Takhle prostě neakční sekvence projedete ve zrychleném režimu, ve kterém jsou vidět titulky, takže vám stejně nic neuteče (kdybyste tedy měli pocit, že by mohlo:)), a získaný čas můžete použít na zpomalování některých neuvěřitelných otoček a odrazů, přískoků, přeskoků, výkopů a nákopů - což vzato kolem a kolem taky není k zahození;) Tři nejluxusnější bojové scény popisuje Djkoma; já k tomu jen doplním, že hotelová bitka je natočená bez jediného střihu, což je pro mě takřka neuvěřitelná nehoráznost. Pro příznivce poctivého, technikou nevylepšovaného ultranásilí je tenhle film nutnost. Já jen doufám, že Tony Jaa dostane příležitost zahrát si ve filmu, který bude mít vyšší ambice než býti bezduchou zábavou, protože teprve pak bude sám Tony mít šanci stát se legendou typu Bruce Lee... nebo možná spíš Jackieho Chana. Na každý pád teď a tady nemůžu ani přes všechny zmíněné klady ignorovat ty nedostatky, a proto dávám jen 60%. Tony je samozřejmě na stovku, ale já ho viděl jen ve filmu;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ong-Bak 2? Ale tak proč vlastně nakonec ne, ta podstata ve filmu je stejná, jinak řečeno, stejně nesmyslné, a to hlavní o co ve filmu jde je stejnak Tony Jaa, takže když uvidíte jen jeho samotné scény tak absolutně o nic nepříjdete, což mě na něm docela mrzí. Kdyby filmy ve kterých hraje měly alespoň trochu hlavu a patu, tak bych se nebránil tomu všemu vrazit čistých pět, takhle to je za tři, protože právě příběh je něco, co se thajským producentům ne a ne vydařit na jedničku, a i když první Ong-Bak měl nepatrnou historickou vsuvku země, ve které tento film vznikl, tak dvojka už nemá pražádnou, ta prostě jen nechává hlavního hrdinu jednat, a ten opravdu jedná, i když až po asi půl hodině nicnedění. Jenže pak se s akcí roztrhne pytel a člověk se nedokáže nabažit, tak co si o tom všem nakonec po skončení má myslet, žejo. Tony Jaa pro mě je současný bůh bojových sportů, co se filmů týče, možná, kdyby jeho potenciál dokázal využít někdo jiný, koukalo by se na to líp. Je jasné, že film je stavěný akorát na něm, ale to rovnou můžou natočit slet scén, kde vypadá jakoby lítal a kope do všeho všelijak, tak originálně že by i Jackie Chan s Jet Li kroutili palicí a uctivě by skláněli klobouky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,7miliónaTržby USA $12,044,087Tržby Celosvetovo $27,165,581Tržby za predaj DVD v USA $13,293,677 //počet predaných kusov 744,511║ Jóój, ten príbeh je opäť jeden veľký preplácaný guláš, ale zas to zachráni choreografia súbojov, Tony Jaa je proste jednotka v karate a nevadí ani keď padúchov tlčie ako na páse po desiatkach. Akcia proste dominuje a niektoré dlhé zábery bez strihu sú proste fantastické, chcelo to lepšieho režiséra a mohla to byť žánrová delikatesa. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční scény (Tony opět boří klasická klišé a nabídne spoustu akčních chuťovek, o kterých se bude dlouho mluvit... druhou revoluci v duchu Ong-Baku ale nečekejme), zabalené v neuvěřitelně, ale neuvěřitelně stupidní zápletce, která byla navíc pro video přestříhána k nepoznání a snímek jako celek nedává vůbec smysl (postavy jako by se teleportovaly z místa na místo, zákony logiky tu prostě nefungují ;). Doporučeno jen akčním fanatikům, lidem kteří zbožňují Tonyho a jeho styl, popř. šťastlivcům, kteří se nestydí občas děj popohnat zrychleným přetáčením vpřed. Jedině tak totiž při tomhle filmu neutrpíte psychickou újmu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí uncut verze jsem pouze seděl a kroutil hlavou. Tony Jaa je ďábel. V závěru filmu brutálně láme všechny možné kosti, přeřezává svaly a ukazuje, kdo vládne světu bojových umění. Kdyby Protector strávil méně času nudnými pasážemi, byl kratší a obsahoval jen akční scény, nebyl by důvod k námitkám. Bohužel tomu tak není. Tony Jaa se vydává po stopách svých dvou slonů a divák jen žasne, co dokáže tenhle mladý Thajec za věci, aby zachránil "unesená" zvířata. Ve filmu jsou celkem tři výjimečné akční scény. Jedna velmi dlouhá cesta Tonyho k bossovy přes celou restauraci (hotel?). Druhá je bitka postupně s třemi soupeři přes machrujícího capoeristu Lateefa až k wrestlingové postavě Nathana Jonese(snad se nepletu). Poslední třetí je závěr filmu, ve kterém i přes bodnutí do břicha vytahuje nejbrutálnější údery, poskakuje jako opice a aby toho nebylo málo vzpomene si na staré učení, které znehybní soupeře. Tyhle scény by mě stačili na 5*, ale zbytek to natolik kazí, že slabé 3 jsou více než dost. Já bych pro svého mazlíčka nedokázal udělat to, co Tony... :) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 - bigger, louder, uncut :-) . Kvalita filmu ako celku je este horsia ako u Ong-baku (ledva za 3*), ale najdolezitejsie je to, ze bojove sceny podstupili vykonostny up-grade. Tak preco potom tych vyslednych 5*? Ta 4* je za to, ze vo filme sa celkovo hovori styrmi druhmi jazykov :-) a spolu s May sme to videli na azijskom kontinente, v azijskom kine s pravym azijskym publikom. Nezabudnutelne. A 5* je za vskutku nesmrtelny zazitok - ako sa na spravnu slavnostnu predpremieru patri, film prisla uviest samotna hlavna hviezda - Tony Jaa (pre pravovernych vyznavacov jeho skutocneho mena inymi slovami Phanom Yeerum). Nielenze som si s nim tleskol, ale May ma od neho aj podpis so srdieckom ako i video a viacere fotky. A na taky zazitok je aj 5* malo... :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tonymu Jaa ukradnou slona a odvezou do Sydney. Tony Jaa si tam pro něj dojde a zmlátí půlku obyvatel. A zmlátí je tak neuvěřitelně hustym způsobem, že jsem fakt čuměl s otevřenou hubou. Ale chvála nepatří jen Tonymu, protože např. capoerista Lateef nebo obr Nathan Jones jsou taky megahustý. Scénář je sice úplně debilní, ale koho to sere že? Troufám si i tvrdit, že Prachya Pinkaew je dobrej režisér, jelikož ty nesmysly mezi bitkama kočíruje docela důstojným způsobem. Po shlédnutí mi nezbývá než konstatovat: "Don't stop Tony, I want more!" ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 provází totálně chaotický a nekoncentrovaný děj s chatrným ekologickým rozměrem, který má ke všemu ještě tu drzost se vydávat za něco docela normálního. Nevypráví obrazem, disponuje hezkými obrázky, což není totéž. Tvůrci evidentně nepochopili, že dobrý akční film od špatného akčního filmu neodlišuje choreografie soubojů a způsob, jakým jsou natočeny, ale paradoxně právě příběh a motivace hrdinů. Místy to vypadá jako parodie na Ong-bak 1, i když víceméně jde o diletantství scenáristů, kteří respektující žánr bum-prásk material artistů a odmítají ho ozvláštnit, a producentů, kteří se nezdráhají kvůli nejnižšímu diváckému jmenovateli osekat celý děj do slabikáře. Tony Jaa má každopádně poměrně zajímavý styl boje; přesně na pomezí fyzického, vycházejícího z jeho profese kaskadéra, a esteticky-měkkého. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Thajský lid nedovolí, aby slonům někdo ublížil. Jsou jako jejich bratři a sestry.…. To se jim to kecá, když je na jejich straně stojí (mlátí) T.Jaa, kterej předvádí, že nasranej slon je proti němu bílá holubice…. Pamatujete na ty starý kousky s B. Lee? Tak na ně zapomeňte! I když i tady jde o boj jednotlivce proti přesile. Tím ovšem podobnost končí. Krvavý bojový umění ve spojení s gymnastickejma a artistickejma výkonama stopro nadchne všechny příznivce žánru. A to co se děje mezi tím? To snad ani nemá smysl řešit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Drossin : 1. Beat You Down - The Rza/Young DB/Reverend William Burke ,2. Tell U Like This ,3. Baby - Maurice ,4.The Shaolin ,5. The Temple Fights ,6. Kham's Youth ,7. Elephant Chase ,8. Kham Versus Johnny ,9. The Secret Diner ,10. The Eve of Battle ,11. Power of the Bones ,12. Race to the Helicopter ,13. Stairfight ,14. Brazil ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Film je zbytecne dlouhej, 80 minut by stacilo. Navic se tvurci snazi neustale rozvijet pribeh a pridavaj mafiany a podobne, coz je u tohohle druhu filmu na skodu, jednoducha zapletka "Jdu si pro slona" by stacila a navic neni ani pribeh zabavnej, ale ty neustaly kecy ukrutne nudi. Aspon, ze kamera je slusna, takze to neuspi uplne. A bitek je malo. Ale je fajn, ze Petchtai Wongkamlao nedela trapaka jako v Ong-Bak. Co se tyce Tonyho, prislo mi, ze uz neni tak svalnatej jako u Ong-Bak a i v obliceji byl nakej divnej, navic jeho oblek fakt sux. Nastesti je to stejnej ultimatni reznik co minule, takze co bitka, to zazitek. Ze zacatku sice bitky nemaj nak zvlast napaditou choreografii, ale najdou se i vyjimky, ale pak prijde souboj na mokry podlaze a pak zaverecna vyrubavacka a to je neskutecnej ultra giga hyper masakr, kde Tony Jaa predvadi salta, behani po zdi, rezani svalu, ultra chvaty a lame jednu ruku a nohu za druhou a ten zaver me fakt rozsekal na hadry. Tony za 4*, bitky za 6*, ale samotnej film tak za 2*, celkove lepsi 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu platí vše, co jsem napsal k "Ong Baku". Ovšem netušil jsem, že se dokáže Tony Jaa ještě překonat. Od půlky filmu jsem jen lapal po dechu a nechápal. A ohromně se bavil, jako již dlouho u ničeho. Absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a absolutně vizuálně dokonalý nářez ... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit ... Upozorňuju, že USA verze pod názvem THE PROTECTOR je kratší asi o 20 minut, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly. Byl sem z ní úplně na větvi, stejně jako když sem viděl Tom Yum Goong poprvé ... Jako by to byl stejný a přitom jiný film :-))) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

K akčním filmům komentáře většinou nepíšu, ale tady musim udělat výjimku. The Protector je totiž vážně nářez! Chvíli sice trvá, než se to rozjede, občas to ke všemu sklouzává do komedie, ale prim tu samozřejmě hraje do detailu vytříbená choreografie bojových umění. Je až k neuvěření, že Tony Jaa opět překonává sám sebe. Co tady Tony zase předvádí, jde mimo lidské chápání. Mezi vrcholné momenty určitě patří čtyřminutová scéna, kdy hrdina neskutečným způsobem vymlátí celý čtyřpatrový hotel a to bez jediného střihu! Tony Jaa to tu řeže hlava nehlava a je schopen udělat cokoliv, jen aby našel svého slona. No a samozřejmě závěrečný boj jednoho proti všem. Zde Tonyho popadne naprostý amok a drtivé většině nepřátel zpřeláme ruce, nohy i páteře, a do toho se vypořádá s třemi gorilami v čele s Nathanem Jonesem. A přesně tak, jak to máme rádi: rychle, tvrdě, neúprosně. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neber Thajci jeho slona, jinak ti nakope prdel - to je morální poselství tohoto filmu. Ale vážně - před desíti až patnácti lety bych z artistických výkonů Tonyho Jaa byl na vrcholu blaha, teď mi náladu kazily "detaily" typu nezajímavého scénáře a pod. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy bez jediného střihu hrdina projde několik pater a zrube všechny kolem sebe. Celkově poměrně chutná jednohubka, ale Jaa si zaslouží lepší film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Maminko, oni mi vzali mého domácího mazlíčka - slona, tak já se vydám na jiný kontinent a půjdu jim zlámat všechny kosti v těle, jo? Můžu? Prosííím... Dobře broučku, tak běž a až budeš bojovat s třímetrovými anomáliemi lidské rasy a budeš mít po ruce slůně, hoď ho po nich... No, nebudu to v sobě už déle držet a vykřiknu: "Proboha, proč k tak luxusním bojovým scénám tak stupidní scénář?!" Bitky a efektní akrobatické předváděčky jsou naprosto úchvatné a navíc Tony Jaa je zvládá i bez speciálních efektů a častého střihu! Opravdu škoda, že mu nevymysleli lepší dějové pozadí... 7/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V asijském kině jsem sice Tom yum goong neviděl, přesto mne uchvátil. Přesněji řečeno, bojové scény mě uchvátily. Oproti Ong-baku nedoznaly výraznějšího posunu vpřed, jen jsou dynamičtější a oku více lahodí. Radost na ně pohledět, některé berou doslova dech. Pro fanouška martial arts hotové orgie. Film má modernější look, než Ong-bak, meziakční sekvence oplývají menší dávkou stupidity, ale stále se nejedná o nic extrovního. Ve výsledku by si snímek právem zasloužil 3*. Proč tedy dávám nakonec hvězdy 4? Za slušný rozptyl bojových stylů, non-stop vybití restaurace, zlámání končetin několika desítkám mužům (jak praktické... polámání už nevstanou :-)) a scénu s capoeirou (přiznám se, fandil jsem Brazilcovi :-)), nejoblíbenějším to mým druhem bojového umění. Zdánlivě nezdolatelný obr (Nathan Jones) také ušel :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dal Ong-baku 5*, tak tady prostě musim taky, to jinak nejde. Ale musim uznat, že dějová linie neni úplně nejlepší, sice fakt, že je příběh založenej na hledání slona mi vůbec nevadil, taky nevim proč by měl, když moc možností jak se dostat k takovým soubojům neni a turnaje už jsou moc profláknutý od Van Damma, ale příběhu spíš vadí jeho neskutečná sestříhanost, bez toho by asi byl zas moc dlouhej, ale přece jen dělat takový skoky v ději neni pro diváka úplně to nejlepší, ale při troše snahy se v tom dá zorientovat a na nějakej příběh zapomenete hned, jak Tony Jaa najde někoho komu může něco zlomit, bohužel tady oproti Ong-baku už tolik nepužívá lokty do hlavy, ale za to láme ruce na všechny způsoby a ty jeho mega skoky s kolenem vpřed, to je prostě brutalitka sama. Film má hned několik opravdu výtečných soubojů a vysoko nad nima kraluje pasáž ze svatyně, ta je fakt nádherně zpracovaná a ve skvělým prostředí, ta se Prachyaovi moc povedla. Tom yum goong si taky nehraje na žádný napodobeniny úderů, tady když Tony Jaa udeří taky je cítit bolest na dva kilometry, stejně tak když rozsekaj jeho, tohle na filmech s Tonym Jaa miluju. Po těch bitkách co sem v tomhle filmu viděl, nemůžu jít pod pět a to ani když je to tak strašně sestříhaný. Fakt by to moc chtělo directors cut, ten by byl neskutečně nadupanej, doufám, že se teda Prachya Pinkaew pochlapí a naservíruje nám pořádnou akční mega jízdu prodlouženou ještě tak o půl hodiny ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce špička se dvěma památnými scénami, které se zlatým písmem zapíšou do historie akčních filmů (promlácení se bossovým podnikem v jednom záběru je spíš filmařská lahůdka, závěrečné lámání kostí ve velkém je ale nářez), neakční scény jsou těžce vatové, hlavně rozjezd je pomalý, i když se mi ten sloní doják docela líbil. ()

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama