Reklama

Reklama

Padlé umění

(festivalový název)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Polsko, 2004, 5 min

Obsahy(1)

Vojak sa dobrovoľne, pod nátlakom nadriadeného rozhodne zomrieť zletením z vysokej veže. Fotograf spraví fotku a pošle ju kuriérom obrovskému mužovi, ktorý si ju pridá do svojej desivej zbierky. (genetique)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající kraťas. Nevím, co vychvalovat dřív. Samotný děj a myšlenka je originální a značně netradiční. Při pohledu na to, jak generál A "dělá" umění, si nejeden řekne: "Ehm, holt i takhle si někdo představuje umění." ;o) A forma? Bezchybná grafika a animace, vynikající "balkánská" hudba trefně podkreslující atmosféru... Shrnuto a podtrženo: Bomba! Must seen... ;o) Myslím, že se v Polsku rodí velmi zajímavá filmařská persóna a parta. Doporučuji navštívit webové stránky www.fallen-art.com. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice nápadité s výborným hudebním doprovodem rumunské kapely Fanfare ciocărlia a naprosto dokonalou pointou, která ne, že by se dala čekat, ale v onu chvíli vypadne tak surově až morbidně, že v z toho vznikne černočerné poselství, které se ponese minimálně do třetí světové a možná i dál. --- 85 % --- ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

hezká vizuální stránka i nápaditost tomuto snímku nechybí a pokulhává spíš smyslupnost. Ale co ... zaujmul, morbidně pobavil a hlavně mě přivedl na příjemnou kapelu Fanfare ciocărlia, která svým stylem připomíná známý Bregovic orchestra. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tomek Baginski evidentně nemá rád armádu a ve svém animovaném kraťase zesměšňuje militarismus morbidním krutým, ale o to účinnějším sarkastickým humorem. Někde na ostrůvku uprostřed oceánu si uměnímilovný generál vytvoří podmínky k zinscenování zvláštního divadla, kdy zfanatizovaní vojáci dobrovolně obětují svůj život pro ukojení uměleckých choutek svého velitele. V téhle miniatuře je místo pro zparodovanou lásku ke statečným vojákům i pro umělecké sklony psychopatických jedinců, kterým někdo nadělil hodnost. Celkový dojem: 70 %. ()

MORION 

všechny recenze uživatele

Naozaj vyborny pocin poliakov v rezii Tomeka Baginskeho. Film zaujme najme vybornou kamerou, skvelym "obsadenim" :) a v neposlednom rade hudbou (Fanfare Ciocarlia - Asfalt Tango). Snimok zachytava sialeneho "umelca" tvoriaceho svoje dielo pomerne nestandardnym sposobom.. ani sekunda nudy, vyborna atmosfera a napad predurcuju tento snimok do TOP hodnoteni. Pre fanusikov animovaneho filmu povinnost. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama