Reklama

Reklama

Git

Obsahy(1)

Mladý spisovatel přijíždí do osamělého hotelu, kde se před deseti lety setkal se svojí milovanou. Právě sem dnes měla přijít, jak mu slíbila, když odjížděla studovat hru na klavír do Polska. Nepřišla. Mladý muž je v hotelu sám, společnost mu dělá jediná dívka, která zde pomáhá svému strýci, majiteli hotelu. Společně tráví volně plynoucí dny, a oba k sobě postupně cítí náklonnost. Jednou však musí přijít den odjezdu... (Žuži)

(více)

Recenze (12)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Milý a trošku němý film s velice jednoduchým dějem. Je pravdou, že se trochu vleče, ale po většinu filmu jsem se nenudila. Něco jiného bych asi říkala, kdyby měl film plné dvě hodiny. Takhle to bylo naprosto ideální. Přirovnala bych ho ke krásné relaxační hudbě, která vás nechá odpočinout. Jen ta minuta na záchodě tam být nemusela..ikdyž je to jedna z věcí, která dělá film přirozeným. Trošku slabší 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pohodová artovka o klíčící vzájemné náklonosti mezi mladou šéfkou ostrovního hostelu a přicestujivším cizincem staví především na melancholicky laděných obrazech, dialozích i mlčenlivých pohledech. Nese s sebou typické atributy střídmě vyprávěného nezávislého filmu odehrávajícího se na mořském pobřeží se skromným hereckým ansámblem. Hrozící zdlouhavost se nemá téměř šanci dostavit, jelikož stopáž snímku je nezvykle krátká a sympatická ústřední dvojka utáhne konverzační a jemně načrtnuté sbližovací scény naprosto bez problémů. Když si sednete na hodinu na pláž, hledíte na nekonečnou mořskou hladinu a zaposloucháte se do šumu oceánu a rytmických nárazů zpěněných vln, je to podobná duševní relaxace jako když sledujete tento minimalistický, klidný a milý film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komorní, ale za to neskutečně nádherně odvyprávěnej příběh, kterej se svojí jednoduchostí, plynulostí a nenásilností dokáže dokonale zabodovat ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příjemné, pomalé, s příchutí slaného větru z oceánu a pro Korejce v netypických 73 minutách jemně plynoucí nenásilné drama. 75 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film. Má celkom dobrý príbeh o scenáristovi, ktorý sa pred rokmi zoznámil so svojou láskou v peknom malom hoteli na ostrove ďaleko od ruchu veľkomesta a sľúbili si, že nech sa stane čokoľvek, presne o desať rokov sa obaja na tom mieste stretnú znovu, ale ona časom odišla do zahraničia, kde sa dokonca aj vydala, čo scenáristu veľmi sklamalo, ale napriek tomu na svoju prvú veľkú lásku nezabudol a tak práve pricestuje na miesto stretnutia, ako si sľúbili a keďže sa mu tu páči, rozhodne sa tu stráviť dovolenku, či už príde alebo nie a navyše sa zoznámi so sympatickou mladou hoteliérkou. Spracovanie sa mi páči, toto je presne ten typ filmu, kde prakticky ani o nič dôležité nejde a film sa s ničím neponáhľa, len si tak pomaly plynie, ale pozerá sa na to veľmi dobre, chytilo ma to už od začiatku prerozprávaním toho, ako to bolo s láskou hlavného hrdiny, takže aby mal pobyt v hoteli aspoň nejaký účel a potom sa už na to celý čas dobre pozerá, je to také milé, príjemné, mierne poetické, páčil sa mi vzťah s hoteliérkou, ktorý ale nemá nič spoločné s láskou, je to také zaujímavé priateľstvo a tak som sa vždy tešil na každú spoločnú scénu týchto dvoch hlavných postáv a takto to vydrží až do konca. Síce niekedy v tretej štvrtine zaujímavosť filmu na nejaký čas trochu upadne, ale našťastie aj vtedy sa na to dobre pozerá a navyše to vynahradzuje síce trochu očakávaný, ale aj tak dobrý koniec. A celé to ešte ozvláštni aj pár príjemných prvkov, hlavne týkajúce sa osobného života hoteliérky, či už zosnulá matka alebo vzťah k tancu. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jang Hyun-Sung síce nie práve v najtypickejšej, ale aj tak zaujímavej úlohe, veľmi príjemná Lee So-Yeon, ktorá ma hlavne zaujala svojou prirodzenosťou a neustále optimistickou povahou a okrem nich tu už nikto nemá väčší priestor. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne. Som spokojný, malý, ale príjemný film. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Milý malý film o muži, který přijíždí na ostrov, na kterém si před deseti lety s přítelkyní slibili, že se sejdou. Je to moc příjemný melancholický pomalý film, ve kterém se nic převratného nestane, ale který dokáže vykouzlit úsměv na tváři těmi nejjednoduššími věcmi. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Pomalý, hodně pomalý film. Hezké na něm bylo, že se odehrával na ostrově Jeju. Nechápu, že to natočil režisér, který má na svědomí tak dobrý film, jako byl Spider Forest. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Git mi spíše připomínal japonské drama. Výborná klidná oddychovka, která skvěle zapůsobí.. dlouho jsem neviděl tak "jemný" film. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Kratší pohodovka jež opravdu příjemně zahřeje u srdce. Sice chvilinku trvá než film člověka vtáhne, ale přecijen, ta krásná milá dívka obsluhující hotel zkrátka musí okouzlit každého a bez debat ji označuji za tahouna celého snímku - její bezprostřednost, odzbrojující úsměv a nekonečná pohoda jež z ní tryská vás nechá klidně si vychutnat přírodu a poetiku tohoto dějově jednoduchého, přesto velmi líbivého snímku. ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Krásny a kvalitný film ako presne pasujúca bodka na záver či už za ťažkým dňom, ktorý tento film určite spríjemní, alebo dňom pokojným, ktorého pozitívny dojem ešte umocní. Napriek pomaly plynúcemu deju sa nepristihnete pri tom, že by ste sa nudili. Tiché prostredie ostrova Udo, sympatická ústredná dvojica, žiadne zbytočné scény či dialógy a v pozadí krásne znejúce tóny tanga, pre mňa relax ako sa patrí. ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Korejská filmová povídka. Klasický pokus o umělecký film založený na psychologii, vztazích a výrazových prostředcích. Nijak zvláštní, nijak geniální, nijak neurazí. Slušný počin zdatné režie, technicky slabší. 56 % ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku mě nejvíce fascinoval fakt, že i když nebyl dějově či dramaticky výrazný, uměl dokonale udržet mou pozornost až do závěrečných minut. Tempo i podání se nesou ve velmi optimistickém duchu, i když vlastně příběh není až tak veselý. No a ačkoli jsem byl většinu filmu přesvědčen o tom, že si z něj ničeho hlubšího neodnesu, mýlil jsem se. ()

Reklama

Reklama