Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva cyničtí zaměstnanci nemocniční márnice, Safet a Risto, se každý den sázejí, kolik mrtvol se za den objeví. Tentokrát se Risto vsadí, že méně než čtyři, Safet tipuje víc. Zatím je ale v márnici jen tělo Ruzdija Kucuka, místního dopravce. Ten kdykoli se kvůli své prchlivosti dostane do stresové situace, upadne náhle do stavu klinické smrti. Film líčí Kucakovy problémy coby poválečného dopravce. Protože v Bosně po válce neexistuje železniční síť, převáží své pasažéry na traktoru, který dostal v rámci humanitární pomoci. Bosenská pole jsou ovšem plná min, a tak traktor přestaví na lokomotivu. Když navštíví ministerstvo dopravy se svým nápadem privatizovat část železnice mezi jeho vesnicí a Sarajevem, upadne do stavu klinické smrti. Černá komedie sebeironicky hodnotí poválečný život v Bosně. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

darwin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film ukazující situaci v Bosně z pohledu obyčejných, trochu šílených postaviček, které se snaží žít ve válkou zničené zemi. Hrdinou není jen Ruzdija - bezcitný dopravce a symbol kapitalisty, ale i zbývající tři oběti. Envera - sexy egocentrická ministryně v bosenské vládě, Rijad - homosexuální dobrodruh a Srečko - idealistický snílek a milující otec. Jejich příběhy se nakonec osudově prolnou, i když se předtím vůbec neznali (a ani nepoznají). Dobro uštimani mrtvaci jsou hořkosladkým filmem, který lze rozhodně doporučit. Za zmínku stojí postava veterináře Seada, kterou přesvědčivě stvárnil Emir Hadžihafizbegović, výborný bosenský herec. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Nejen kvůli horské železnici se nelze ubránit dojmu, že se Filipovič inspiroval Kusturicou, jehož Život je zázrak měl premiéru o rok dříve.... Nicméně je to zábavná (echt balkánská) komedie... ()

Reklama

Berenise 

všechny recenze uživatele

Tak medzi troma a štyrmi hviezdičkami, nebolo to zlé, ale niektoré miestá, ktoré chceli byť vtipné neboli..... naopak, niektoré príjemne prekvapili. Celkom uletená oddychovka :) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama