Reklama

Reklama

Pod horou

(seriál)
Rodinný / Thriller / Sci-Fi
Nový Zéland, 1982, 3 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Malé poklidné městečko uprostřed ničeho není zase až tak poklidné.......Pod horou /jak již napovídá název sám/ se skrývá tajemné cosi. Cosi jako světélkující sliz se plazí temnými útrobami a napadá vše,co mu přijde pod ruku. Není to však obyčejná hmota. Tato věc přišla z hvězd a nezaměňujme to s filmem Sliz od Chucka Russella, prosím. Co se děje pod horou vlastně nikdo neví,ale dvěma dětem Theovi a Rachel se chování lidí ve městě zdá čím dál podivnější......Pustí se do pátrání na vlastní pěst a poslézé získávájí podporu místního podivína.

Seriál plný fantaskna,tajemství a nevysvětlitelných úkazů je spíše pro mladší diváky. Kdo jej ale vídával na obrazovkách čt v 90.letech jako já, nedá na něj dopustit ani dnes. (Korbitch)

(více)

Recenze (39)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že jsem dokázal najít název tohoto filmu, protože tohle je nářez. Dětský film, anebo i pro děti, ale takhle temnou atmosféru nepamatuji ze žádného seriálu. Jasný, já jsem měl v tedy nějakých 8 nebo kolik když tohle dávali v televizi, ale tady tvory divné, ten černý vůz pravidelně (jinak pohřební), a nevím co všechno ještě, takový Twin Peaks může někam vedle toho. Člověk občas bál se na to i koukat. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalšia srdcovka z najzapadlejších kútov labyrintu pamäte, ktorú som kedysi v dávnych časoch videl viackrát a odvtedy sa po nej zľahla zem. Nespomínam si, a vlastne som si tým asi celkom istý, že by ma odvtedy niekedy niečo vydesilo viac a zasialo do mojej duše silnejší dojem a trvalejší tieň znepokojenia, zvlášť do tej miery, že si ho pamätám dodnes. A čo viac - bol to strach nie umŕtvujúci, ako keď som prvýkrát videl kúsky zo skutočných hororov, ale vzrušujúci, do posledného miestečka ma zapĺňajúci predstavami o tajomstvách nekonečných vesmírov a záhadách bez hraníc skrytých priamo za rohom. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál som pôvodne sledoval ako decko, podobne ako väčšina recenzujúcich, ale na rozdiel od nich som nešťal od strachu. Naopak, bolo to príjemne mysteriózne sledovanie, ktoré sa na obrazovkách takmer nevyskytovali, ani vtedy, ani neskôr. Veľa som si nezapamätal - s výnimkou podmanivej atmosféry a atypicky obsadeného chlapca v jednej z hlavných úloh (a s jeho otrasným strihom vlasov). Po veľmi dlhom čase som si ho pozrel, a musím povedať, že s chuťou. Nový Zéland (podobne aj Austrália) ponúka niečo, čo v našich, aj celých v európskych či severoamerických konematografiách priam absentuje - rodinný žáner so zameraním na atmosféru, triler až horor. A takmer vždy skvelo zvládnutý. Seriál Pod horou nie je výnimka a ponúka kvalitné mysteriózne dobrodružstvo zmixované so sci-fi-hororom, ktoré smelo môžu sledovať aj tí skôr narododení. Veľké červy a sliz vytvárajúce príšery z iných planét naháňajúce 2 pozemské deti, ktoré ako inak musia zachrániť celú Zem. Na televízne spracovanie veľmi podarené, záporáci pekne hustí a atmosféra na rodinné rámcovanie pekne hutná. Aj keď záver som očakával viac rozvitý. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak z mládí si opravdu pamatuji jen to volání "Theo - Rachel". Naštěstí tu jsou kluci komentátorský, kteří to na netu vyhrabali a tak jsem se mohl podívat znovu (kdybyste to náhodou taky chtěli najít, tak je to tady). A rozhodl jsem se, že nebudu dávat tu jednu navíc z nostalgie, protože seriál je podle mého tady na ČSFD mírně nadhodnocený. Hodnotím 3,5 *, protentokrát výjimečně zaokrouhleno směrem dolů. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení scén z farmy a buše probíhalo poblíž Silverdale, severně od Aucklandu v Mt. Pleasant, historické mléčné farmě a usedlosti v Pine Valley Road. (sator)

Reklama

Reklama