Reklama

Reklama

Uneseni

Trailer

Obsahy(1)

Od režiséra filmu Záhada Blair Witch přichází tento šokující příběh čtyř mužů odhodlaných k pomstě proti krutému vetřelci z vesmíru, který věznil a zabil jejich kamaráda. Kdo ale skončí jako vítěz v této hře na život a na smrt? Připravte se na neúprosně traumatickou cestu, která vás nechá zneklidněné… vyděšené… změněné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý horor, při jehož sledování jsem se rozhodně nenudil. Ačkoli by se dalo příběhu leccos vytknout, tak má dobrý spád a sem tam i docela slušnou atmosféru, takže občasný logický kiksy se dají odpustit. Co se podle mého názoru moc nepovedlo je vzhled emzáka - dokud je přikrytý dekou a je ho vidět jenom kus, tak je všechno v pořádku, ale jakmile ho uvidíme celého, přestane to jednoduše fungovat - ta divná tlamička moc děsivě nepůsobí. Za to takový rozpadající se Cody, ten je opravdu notně šeredný. Prostě kdo ví, co má (může) od malého béčkového hororu očekávat, neměl by být zklamán. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože to byla hovadina! To byl horror???? Jo, drásalo mi to nervy, ale těmi blbými dialogy. To musel být ale levný film. Pár nezajímavých herců, ve dvou místnostech. Sorry, ve třech, zapomněl jsem na zádchod! A ten mimozemšťan vypadal jako hobbit. Prostě akce žádná, napětí na nule, pouze kecy, kecy a kecy! FILM zásadnbě NEDOPORUČUJI! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Haxan Films sa vrátil! Eduardo Sánchez, jeden z tvorcov kultovej ZÁHADY BLAIR WITCH, čakal tak dlho, až jeho ďalší projekt zaujímal už iba skupinku najvernejších. Autor (prekvapivo?) zručne zvláda režírovanie „normálneho“ celovečerného filmu s „normálnym“ scenárom a "normálnymi" hereckými výkonmi. Darí sa mu budovať uhrančivú, napínavú atmosféru, hoci sychravé blairské lesy to už nie sú. Napriek nízkemu rozpočtu to však nie je až také zlé, aj keď použiť pivo na dezinfekciu otvorenej rany... a tá guma namiesto mimozešmťana... ale malo to zopár silných scén a solídnu atmosféru, tak žmúrim oči a dávam až 60%. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/171214/Uneseni-60.html ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle emzácký sci-fi horor mě moc nebavil, hlavně v první polovině. Hrdina, čůrák, mullet a posera dýlujou s mimozemskou špínou, která je před lety zneužila na pokusy a sejmula jejich kámoše Timmyho. A ještě je tam přítelkyně Hope, která je v jednom kuse na facku. Snaha o udržování diváka v nevědomosti, rádoby psychologické chvilky, přemíra vidlácký iracionality, přehrávání, otřepanost - toť mínusy. Mělo to být radši komediální a mnohem akčnější. Plusem Cody v rozkladu, zubatý alien, střeva, jinak moc nic. Slabý průměr. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Úžasný, tajemný, plný napětí a i vcelku krvavý horůrek o mimozemšťanech, kteří nepřicházejí v moc dobré náladě, vůči lidské rase. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušnou temnou atmosféru úplně pohřbil naprosto nesmyslný děj a hlavně vyloženě trapný mimozemšťan. Od autora Blair Witch bych čekala víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pavučina snů meets Krajní meze v hospůdce čtvrté cenové skupiny. Právě z ní po osmi pivech vylezli tvůrci i herci a natočili intro tak, jak by asi vypadal Predátor, kdyby McTiernan popíjel petrolej. A pak chlastali dál - i ten chudák v brčálovém kostýmku, co by svou tlamou mohl strouhat dětem pastelky.. Amatérismus, logické nesmysly, divné návaznosti v ději, ale přitom si to drží jakési nepopsatelné kouzlo - jako by (straight-to-DVD) Altered byli o dvacet let starší, než ve skutečnosti jsou.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý sci-fi horor. Má dosť dobrý príbeh o skupinke mužov, ktorí túžia po ulovení mimozemšťana kvôli krutej príhode z minulosti, kedy už s ním prišli do kontaktu a to malo za následok smrť jedného z ich priateľov, čo sa im aj podarí, ale netušia, že stoja proti neporovnateľne schopnejšiemu protivníkovi a ich akékoľvek konanie može mať až katastrofálne následky. Spracovanie sa mi páči, oceňujem jeho príjemnú civilnosť a komornosť, pri ktorej si vystačí s pár hercami, celý film sa na nič nehrá, nesnaží sa o nič šokujúce alebo aspoň trochu prekvapujúce, ale aj tak je dej po celý čas dosť zaujímavý, s niekoľkými vydarenými scénami a bez jediného slabého miesta a navyše aj s celkom slušným záverom. Tento film hlavne funguje po sci-fi stránke, ale ani ako horor nie je zlý, niektoré scény sú pomerne napínavé, napríklad hľadanie mimozemšťana len s baterkou v úplnej tme a nájde sa tu aj pár trochu drsnejších scén, napríklad celá scéna s ťahaním čriev je vydarená. So samotnou postavou mimozemšťana som spokojný, síce po stránke vzhľadu trochu zaostáva, ale nie zase až tak moc, aby to vadilo a poteší, že aj napriek tomu, že patrí k vyspelejšej rase je to ten správny agresívny netvor, ktorý si rozhodne vie získať rešpekt. S hereckým obsadením som spokojný, našťastie tu nehrá nikto známy, čo by výrazne ovplyvnilo jeho komornosť, ale tvoria ho uveriteľné charaktery, z ktorých nikto nesklame. Réžia a technická stránka by sa ešte v niečom dali určite vylepšiť, ale aj takto sú na tom dobre. Ja som spokojný, Unesení je príjemne pozerateľný malý sci-fi horor, ktorý ma nesklamal ani po jednej stránke. Ale zase je to skôr film len na jedno pozretie. 72% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako pútač som si predtým odkaz na 'Blair Witch' nevšimol takže som bol milo prekvapený, keď som si uvedomil, že režisér toho projektu sa zmohol aj na takéto niečo a že vie nahnať poriadnu porciu strachu nielen prostredníctvom tmy a utekajúcej kamery. Hneď od začiatku nás dej vypľuje v strede zbesilého diania a rýchlym, nabúšeným tempom vlastne vyslovene prebleskne až ku koncu. Nápad je vlastne ničím výnimočným, ale mne doslova sadol a páčil sa mi. Jasné je však aj to, že neherci sa o nijaké zlepšenie kvality nepostarali, hlavne Catherine Mangan mi poriadne liezla na nervy. Aj zobrazenie mimozemšťana bolo fajn, čoho sa vždy najviac obávam, či sa podarí. 75%.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica mužov chytí uprostred noci v hlbokom lese mimozemskú bytosť, ktorú následne dopraví do domu jedného z kamarátov. Kým chce jeden z nich votrelca zabiť a konečne tak pomstiť smrť svojho zosnulého brata, ostatní zo skupiny plánujú prečkať do nasledujúceho rána a tak sa vyhnúť zbytočnému súboju s ostatnými mimozemšťanmi. Bohužiaľ, niekedy sa konfliktu predísť nedá. Obzvlášť keď je vaším protivníkom niečo, čo ani z ďaleka nepremýšľa ako ľudská bytosť. Vizuál votrelca síce nie je dokonalý, no každopádne musím uznať, že atmosféru "Altered" vyvolal viac ako slušnú! Keď k tomu prirátam celkom na parádu spracované gore či masky nainfikovaných ľudí, nemôžem ísť s hodnotením pod 3 hviezdy. To by som tomuto snímku neskutočne krivdil - 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť zaujímavo urobený horror o partii chlapíkov, ktorí chytili a uniesli mimozemšťana. Že to znie hlúpo? Áno znie, ale napriek tomu sa tento film celkom podaril. "Altered" sa netvári príliš vážne, ale napätie si udržiava takmer po celú dobu. *** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický důkaz toho, že jeden dobrý horor z vás nedělá automaticky dobrého režiséra. Tohle byl totiž fakt trapas. Atmosféra a napětí nulové, děj nesmyslný, mimozemšťan k smíchu a herci na odstřel. Jo a všimněte si,jak často postavy používají lepící pásku. Fakt shit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Režisér Blair Witch už holt v dalších svých filmech není Blair Witch. Spíš dokazuje, že je režisérem jednoho filmu a tak už to asi i zůstane Škoda ten námět tady vypadal slušně, ale nakonec se z toho vyklubal takovej podivnej film. Občas trochu trash, ale fakt jenom občas. No aspoň, že to skončí dřív než divák začne zívat nudou.40% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

No, od režiséra filmu Záhada Blair Witch som čakal trošku viac. Typický béčkový film so slabými hercami. Neprekážal mi komorný príbeh, ani viacmenej vydarený mimozemšťan, ale to, že na "horor" je to dosť málo atmosferické /hoci snaha bola/ a ako sľubuje obal, neostal som ani znekľudnený ani vydesený... Ešte pre Gusta. Tak si myslím, že si režisér nechal otvorené dvierka pre prípadné pokračovanie, ale asi z neho nebude nič, pretože film dieru do sveta neurobil.50%... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skvělá první polovina, bez debat. Dokud je emzák inkognito a veškeré pozadí události nejasné, všechno funguje. Nevíme, co má banda chlápků v titulních rolích s mimozemšťany společného, nevíme, proč mají jednoho svázaného na stole a už vůbec nevíme, co se může odehrát v nejbližších minutách. Tvůrci šikovně dávkují různá žánrová klišé, takže se dočkáme hádek a rozbojů ve skupince zúčastněných, uprchnutí emzáka a několika brutálních scén. Zábava i napětí na slušné úrovni. Zhruba od poloviny ale začíná Altered smrdět pořádným průšvihem, kterým taky bohužel nevyhnutelně skončí. Jakmile totiž opona nejasností začne padat, nelogično a debilita postav mocně zavládne zbylému i předchozímu dění. Ve výsledku tak několik ťulpasů jde lovit mimozemšťana, aby následně zjistili, že vlastně neví, co s ním. Odvezou ho tedy ke zkušenějšímu kamarádovi, který je zajímavý zejména tím, že se věčně někomu vrtá ve střevech. Mimozemšťan, jehož rasa by údajně zničila v mžiku bez problémů celý svět, neustále uniká ze zajetí a opětovně se nechává chytat, jelikož v imbecilitě a logice jednání nezaostává za scénářem. Na konci už jsem vážně viděl jen veliké rudé WTF? Mimochodem, titulní mužská postava je pro emzáky notně důležitá, přesto ji při setkání mimo dům nechají bez povšimnutí. V závěru se po ní naopak opět sápou s vervou vyhladovělých šelem, protože jim zabila kamaráda, načež přijde obrat číslo dvě - ona silná civilizace, údajně přítomná v obrovských počtech a síle, prchá po jednom výbuchu domu pryč. K záporům patří ještě stupidní sentimentální chvilky prakticky všech přítomných a úsměvné zpracování mimozemšťana. Sečteno a podtrženo - první půli bych s přimhouřeným okem dal čtyři hvězdy za solidní komorní sci-fi napínačku, všechno ostatní táhne film do totální žumpy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skupinu kamarádů kdysi unesli mimozemšťané a jeden jejich experimenty nepřežil. Přišel čas na pomstu, která ale ne vždy chutná sladce.Po sedmi letech se trojici mužů konečně podaří jednoho mimozemšťana ulovit. Odvezou ho do lesů na pozemek k Wyattovi, jehož vetřelci tenkrát pustili jako posledního. Jedna věc je ovšem cizího návštěvníka ulovit a spoutat řetězy, druhá pak, zda vše další proběhne podle plánu. Samozřejmě že vetřelec je i přes mučení a četná zranění stále silný a věznitelé až pozdě pochopí, s čím si zahrávají. Sympatické nízkorozpočtové drama s velice dobrými maskami a povedeným zubatým emzákem. Některé dialogy jsou sice tupější, protože je asi zbytečné ptát se někoho, kdo je přitlučený na zeď a má venku střeva, jak mu je, ale nechť. Dojde také na smrtonosné kousnutí, hnusnou metamorfózu a přetahovanou o střeva. Po letech se mi líbilo ještě více, a tak jednu hvězdu přihodím. Tahle malá scifíčka já rád. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Za masky z tohoto filmu by se nemusel stidět ani Tom Savini. Přehlídka hnijících živých těl, tahanic (doslova) o vlastní střeva, stříkanců krve a slizu. Ale to není všechno. Tenhle horor není jen řežba, je místy docela znepokojivý a napínavý. Neprávem dost podceňovaný žánrový klenot. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Fakt pekné guilty pleasure od režiséra Záhady Blair Witch. Mať väčší rozpočet, mohla to byť pecka. Takto vznikla aspoň zábavka pre fanúšikov sci-fi, s gumeným príšeriakom, humusárňami a vcelku slušnou atmosférou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jeden zelený alien a tak trochu nuda, o strachu nemluvě:-) Jestli je toto horor, tak to je i Hostel:-) Jo, jediný slušně namaskovaný byl, ten co se "rozpadal", ale jinak film nemá čím vyděsit. Žádná lekavá scéna, žádná ponurá atmosféra, jen ten zelený alien. 25% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelné, že tenhle dementní paskvil má na svědomí režisér Blair Witche.Nedávno vyšel od Sáncheze nový horor Exists, který byl celkem snesitelný, tak jsem si řekl, že si konečně doplním znalosti od tvůrců jednoho z nejlegendárnějších hororů světové kinematografie a seženu všechny jejich samostatná dílka.Bohužel jako po prvním jsem šahnul po téhle laciné vykrádáčce Pavučiny Snů natočené někde v jednom skladišti za roční rozpočet fotbalového klubu FK Horní Holetín, s polodementníma dialogama a plejádou příšerných herců.Hlavní hrdinas je podělaný posránek, kterému máte co minutu chuť zabořit brokovnici do prdele a vysondovat ho jako nikdy.Mimozemšťan vypadal jako gumová hračka, která se prodává za dolar padesát o Halloweenu dětem.Přesně takhle by vypadal Predátor, kdyby se nenarodil Stan Winston, problém je, že tohle je kurva film z roku 2006 a vypadá to jako by to natáčeli kolem roku 1976.Příšerná, iritující debilita, kterou jsme protlemili a prozívali.Když se na konci objevila ta papírová vesmírná loď, už jsem rezignovaně funěl do polštáře.Teď vehementně přemýšlím, jestli má vůbec cenu dál sledovat tvorbu dvou pánů, kteří měli evidentně dřív jen notnou dávku kurevského štěstí.Třeba Myrickova tvorba neude takový poloamatérský brak.15%. ()

Reklama

Reklama