Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syn zabije matku, otec dceru, manžel svou milovanou ženu, všichni se jen tak bezdůvodně zabíjí a nikdo netuší, co se to děje a vůbec proč se to děje. Jsou to jen náhody? Studentka Ga-in je svědkyně vraždy své tety, sama by tomu nikdy neuvěřila, kdyby to nespatřila na vlastní očí. Od té doby se ona sama ocitá v ohrožení života. Byla na ni uvalena kletba, nebo co stojí za všemi hrůzami okolo ní? Dívka se ze všech sil snaží vypátrat pravdu, jenže to je dost obtížné, když se jí snaží zabít její nejbližší a ona už není v bezpečí nikde a také věřit už nemůže nikomu, dokonce ani sama sobě! (Ssimca)

(více)

Recenze (16)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by možná mohl mít trošku něco do sebe, kdyby to... no nevím proč se držet zpět, nebyla halda samoúčelných nesmyslů, kdy si režisér co pět minut obrací logiku (nikoli ovšem logicky). V zájmu povrchní pochybné šokantnosti (kdyby to aspoň bylo gore nebo náladovka nebo depka) se jednou větou vyvrací předchozí atd. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Standardní mysteriózní horor, kterých korejská produkce udělá každý rok aspoň tři :D. Tak nějak ti asiátci slušně drží lať kvality nad hladinou průměru, ale tenhle kousek se té hladiny dotýká na spoustě míst v plavbě za přežitím a pokud bych se měl bavit o nějaké orginalitě či o tom, jestli vám po filmu něco uvízlo v hlavně, pravděpodobně by došlo k utonutí. Nebylo každopádně nejhorší, ale korejci to uměj i lépe a především intenzivněji. ()

Reklama

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Ga-in je mladá úspěšná dívka která má život plný úspěchů. Její noční můra začíná v den svatby jedné z jejich tet. Celá schromážděná rodina vidí, jak je nevěsta shozena z balkónu. Šok je obrovský, ale ženě se podařilo přežít. Ga-in se rozhodne spolu se svým přítelem ještě nějaký čas pobýt v nemocnici. V jedné chvíli ale před jejím zrakem vraždí na nemocničním lůžku ležící tetu další člen rodiny...... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Krev cáká okolo na igelitové zástěny, hromy do toho divo bijů, marno platno - tenhle pokus připomíná spíše frašku, než dusivé horrorové psycho, což natočit bylo evidentně záměrem tvůrců. Film na sebe vrší jednu nevěrohodnou a předvídatelnou situaci za druhou, výchozí premisa o rodinné kletbě spadá do stejného ranku, na herce si po filmu ani nevzpomeneme... Ani mi nevadí, když jihokorejský horror omílá to samé, ale pokud to činí takovým nemastným neslaným způsobem jako Someone Behind You, mám občas problém i u příslušníka mého oblíbeného asijského horroru s udržováním bdělého stavu. Předlouhé čekání na pořádný korejský horrorový počin se opět o něco prodlužuje. ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Začněme pozitivy: asijské horory obecně umí pracovat s atmosférou. Tady to není vidět tak markantně, ale pořád je to aspoň o třídu nebo dvě výš než průměrná americká produkce. A zhruba vyrovnaně se skandinávskou. Lekačky jsou sice přesně tam, kde je čekáte, ale pořád jsou udělané tak, že úplně neurazí. Co mě však uráží je celý ten příběh, který nemá hlavu a patu, některé scény jsou v něm úplně zbytečné, až zavádějící a ke konci s "pointou" ztrácí i poslední zbytky vnitřní soudržnosti a logiky. Kdyby se ustřihly poslední dvě nebo tři scény, tak by z toho jakýs takýs smysluplný závěr byl, i když s velkými dírami, ale konec vše zamotává do té míry, že vlastně nevím, o co v zápletce šlo. Kletba, sériový vrah, halucinace, démoni - všechno tohle konec naznačuje, ale současně vyvrací. Někomu možná vyhovuje, když po hodině a půl neví, na co vlastně koukal, ale mně ne. 4/10 ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama