Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuji se Jimmy, je mi 17 let a přijel jsem s otcem do Chicaga. Získal jsem si přátele a bláznivě se zamiloval do Lízy. Měl jsem chuť žít, prát se i umřít pro svoji první lásku. Během minulých čtyřiadvaceti hodin jsem však poznal, co je sex, nevěra, zrada, násilí a ztráta iluzí. Pomalu začínám chápat, že život nejsou jen plané sliby krásných dívek, ale i pořádné facky a kopance. (Filmexport)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s milostnými příhodami mladého kluka, která se snaží sehnat peníze, střídá mladé dívky i starší ženu, ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jimmy potřebuje peníze, a potřebuje je hned. Pokud je nesežene, bude nucen pracovat ve stínu svého otce, což je přesně to, co by si jeho tatínek přál. To ale Jimmy samozřejmě nechce. Jak si tedy vydělat? Žebrání u kamarádů, neúspěšné brigády u bohatých, podfuky a nejlépe tak svou cestu za penězi podpořit aférkami a doufat v zázrak. Tento snímek je pohledem a cestou do neklidné mysli teenagera, který se chaotickým způsobem snaží zachránit svou budoucnost. Celý příběh stojí na výkonu Rivera Phoenixe a jeho schopnosti dokázat zahrát opravdu kohokoliv. Tenhle film je prostě naprostá chuťovka. Je to vtipné a dobrodružné. A ano, Jimmy je tak trochu záletník a místama jeho chování vůči ženám nechápete, ale i přesto má jednu velice kladnou a zajímavou atributu. Píše básně. Jde vlastně tak o jeho jedinou 'vlastnost', která ho dělá člověkem. Jinak je Jimmy totiž až moc zaneprázdněný naháněním děvčat a toho, co mu to přinese. Ale i tak je Jimmy velice zajimavá postava. Jakmile se totiž pro něco rozhodne, jde si za tím, ať už jsou následky jakékoliv. - "I just don't feel like Jack the Ripper today." ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který se obrovsky vymyká v Riverově filmografii. Možná za to mohla mladá nerozvážnost, každopádně zasáh do černého to zrovna nebyl. Phoenix, který téměř vždy hrál hlubší temné postavy tady představuje náctiletého floutka, který nesouhlasí s rozhodnutím svých rodičů, jít na obchodní školu. Nechybí typické eskápady a americké rodinné hodnoty. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Měla se natáčet jedna z posledních scén, kde měl River Phoenix coby Jimmy Reardon pronést cosi o tom, jak je alkohol skvělá věc. William Richert později prohlásil, že za ním těsně před klapkou River zašel a prohlásil: "Ale tohle přeci nemůžu říct." Režisér nechápal. Mladý herec mu na to odpověděl: "Nemůžu takhle mluvit o alkoholu. Na tenhle film se budou dívat děti." William byl ohromený. (Kacitr)
  • River Phoenix (Jimmy Reardon) pro tento snímek napsal a nazpíval skladbu "Until it falls upon you". Z filmu ale byla vystřižena. (Kacitr)

Reklama

Reklama