Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unikátní samurajský film, jenž strhne nejen nadupanými bojovými scénami, ale také působivým námětem, který se dodnes řadí k nejvíce propracovaným příběhům daného žánru. Snímek vychází z osudů skutečné historické postavy – slavného japonského samuraje Sanady Yukimury, který na přelomu 16. a 17. století se svou armádou zvítězil v mnoha bitvách. Pod přezdívkou „Purpurový démon války“ vyrážel do boje proti mocnému klanu Tokugawa, který disponoval mnohem větší vojenskou silou. Přesto se statečný válečník Sanada pustil do několika krvavých bitev, které vešly do samurajské historie pod názvem Obléhání Ósaky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně pochybuji, že tady ten film někdo skutečně viděl. Neuvěřitelná slátanina do sebe těžko zapadajících témat, obrazů, výtvarné stránky a o příběhu dle skutečnosti bych také hodně pochyboval... Ani se nedivím, že tento film ležel dlouhá léta někde v japonských filmových archívech, než jej někdo před pár lety vyhrabal a vytáhl na světlo boží... Na začátku spadne meteorit poblíž hradu a to jsem si hned říkal "A sakra" ... Od naprosto profesionálního ztvárnění exteriérových bytev se film pohybuje k téměř ochotnickým ateliérovým scénám a vyloženě "fantasy" scénám, kdy už jsem nechápal, co hlavní bojovníci vyvolávají za kouzla a i kdyby přiletěli mimozemšťani, tak bych se nedivil ... A oni opravdu přiletěli ... No ne zcela doslova, ale kdo se na film podívá, pochopí, kterou scénu myslým. Můj superoblíbenec HENRY SANADA zde dostává jen maličký prostor a co se týče jeho martial arts průpravy, z toho vidíme tak 5 minut ... Naprostá ujetost patřící například s filmem Ninja Wars (1982) k těm bizardnějším kouskům "samurajsko-ninjovské japan" filmografie ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce zcestných filmových zážitků mého života. Mám dost rád žánr samurajských filmů. Viděl jsem jich několik zdařilých z 50. let, pak zlatá éra v letech 60., dobré jsou i ty akční exploitační krváky z let 70., ale 80. léta jsou k tomuto žánru nemilosrdná. Jak po stránce námětů, tak po akční stránce. No a Válka samurajů je snad nejhorší z těch špatných. Její jediná hodnota spočívá v její absolutní směšnosti, kdy jsem se opravdu několikrát vysmál tomu, co lze ještě nazývat příběhem. Ve filmu si přijdou na své fanoušci tajemných meteoritů vydávajícících stejné zvuky jako tryskové letadlo, ale zklamaní nemusí být ani to chtěji vidět kočičky s otrávenými drápky, nindží mnišky nebo město které dělá nálety na armádu. Ano tohle vše na ploše 150 minut. Ultra-slátanina. Nevěřím, že ten co to napsal nebral drogy. ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Výpravný historický velkofilm,který v některých hromadných válečných scénách připomíná historický film Ran.Mám jen malou kritickou poznámku na závěr,pokud tento film vychází z osudů skutečné historické postavy slavného japonského samuraje Sanady Yukimury,nechápu nadpřirozené vlastnosti některých ninjů,nebýt této maličkosti,šel bych s hodnocením na 5 bodů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

1* navrch za bojové scény. Samotné spracovanie nie je silnou stránkou filmu. Keď k tomu prirátame paranormálne divy ako lietajúci hrad za zvuku prúdového lietadla či poletujúci obrovský meteorit, dostanemie zmesku divne napísaného filmu, v ktorom samurajovia pôsobia ako stádo blbých mulíc. Pár známych tvári tomu dodá trošku atmosféry, ktorá sa však vytráca v scénach, ktoré pôsobia ako najlacnejšie honkonské kung-fu filmy. Akurát efekty na tú dobu stoja za to. Hodnotenie: 50% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Sanada Yukimura je japonský legendární samuraj žijící na přelomu šestnáctého a sedmnáctého století a obléhání Osaky je historický fakt. Yukimura posléze vstoupil do legend jako vůdce skupiny deseti ninjů, z nich nejslavnější je asi Sarutobi Sasuke. A právě spojení historických faktů s legendou tady drhne, protože autoři nacpali do vcelku realistického filmu pár trikově velmi nepovedených scén. A všechno to doráží konec, protože Yukimura při obléhání zahynul, a tak si autoři přidali závěrečný fight na onom světě. Ten film je zmatený, špatně natočený, a je to škoda. Yukimura by si zasloužil více. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Hieoyukiho a on tu má jen vedlejší roli. To je škoda. Film vás skoro uspí, protože se tu pořád jen mluví a mluví a mluví. Je zde příliš mnoho postav a tak se člověk ztratí ani neví jak. Mno, ale je tu pár zajímavých momentů, jako nahotinky, kočka s otrávenými drápy nebo vypíchnutí oka. Jo a taky mě dost pobavilo, jak v místnosti s papírovými stěnami, měli ozvěnu jak někde v hangáru. Peklo tenhle film. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Začnem netradične... Negatíva filmu: Magické umenie ninjov - čítanie myšlienok, ovládanie živlov vody, vetra...atď. Použitie týchto ninja kúzel v akčných scénach bolo dosť postavené na hlavu a neviem odkiaľ a kto prišiel na to, že bojové scény sú nadupané?! Ďalšie negatívum... autori sa snažia za prvú polhodinu predstaviť všetkých aktérov, zvolili pritom postup televíznej mŕtvolky, ktorá sa zmení na anime obrázok doprevádzaný japonskými znakmi - bohužiaľ dabing sa nezaoberal japonským písmom a ani predstavením postáv, takže vzniká z toho pekný guláš. Zásadne som proti tvrdeniam, že sa jedná o unikátny samurajský film s rozpracovaným príbehom a nadupanými bojovými scénami. Práve bojové scény sú slabé a okrem jednej výnimky (bitka v lese, kde Sanada Yukimura príde o oko ) sú maximálne priemerné. Tiež mám pocit, že behom už spomínanej bitky v lese padli minimálne traja členovia Sanadovej družiny, avšak v horách ich bolo opäť dostatočné množstvo. Obliehanie hradu v Osake bolo najväčším sklamaním... choreografia boja: utekaj, vystrelia a ty spadneš. Kedže film má dlhú stopáž, tak som očakával výborný historický veľkofilm z čias zjednocovania Japonska pod rodom Tokugawa, ale dostal som priemerný snímok, ktorý sa opiera o isté historické udalosti, má isté dobré pasáže, ale za veľa nestojí... a ninjovia prežijú, lebo na konci sa jeden premení na meteor a odletí preč zo Zeme, ale asi to bol len obraz niečoho, ktorému rozumie možno len režisér. ()

Reklama

Reklama