Reklama

Reklama

Cry_Wolf

  • Česko Krutá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spolužáci Owen, Dodger a Tom jsou členy místního Klubu lhářů. Jednoho dne je nedaleko školy nalezena zavražděná mladá žena. Partička kamarádů roznese fámu, že vrah, který si říká "VLK" se chystá znovu zaútočit. Situace se však zvrtne v okamžiku, kdy začnou mizet osoby, které předtím označili. Nikdo z nich neví, kde končí pravda a začíná lež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Silných 7/10, chvíľu som dokonca uvažoval o štyroch *. Veľmi dlho som sa tomuto filmu vyhýbal, a o to príjemnejšie som bol prekvapený originálnym ústredným nápadom a invenčným rozvinutím zápletky. Na druhý deň som si to musel pozrieť znovu a dojmy sa ešte vylepšili. Takmer mám chuť nazvať tento film najlepším postvreskotovským "školským teen slasherom" (určite je to kvalitnejší film ako všetky Urban Legendy a Minulé letá a podobné sračičky). Áno, ústredný "masterplan" je až príliš premakaný, ale aj tak je radosť sledovať všetky zvraty. Herci za veľa nestoja, ale Lindy Booth, ktorá je tu za vážne veľmi sexy univerzitnú femme fatale, je chrumkavá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo Nečekaně FÁJN! Zajímavý Originální Nápad.. Bavil jsem se po celou Stopáž! Jediná věc, co mi chyběla.. Více krve, brutality, vražd... Takhle to spíš funguvalo a šlapalo spíš jako Thriller než Horror! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Cry_Wolf sa dlhý čas tvári ako slasher, ale jednak ním nie je a jednak, aj keby to bola plnohodnotná a poctivá vyvražďovačka, nebola by o nič lepším filmom: vrah je trápne neschopný (a nemožne oblečený), obete majú v tom lepšom prípade dobré prsia, ale tým ich psychologický rozmer končí, kvázi vraždiace scény nestoja za nič a po pár minútach odcvála do nekonečna aj zo začiatku pomerne pôsobivá atmosféra strednej školy uprostred lesov. Viac v mojej recenzi na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/672/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me opravdu velmi mile prekvapilo. Film se tvari jako klasicka teen vyvrazdovacka, jenze v podstate tu nikdo nezemre a kdyz uz je naka akce s nozem, tak na to tvurci zbytecne nezoomujou, takze si clovek musi rict, proc na to koukat, na tohle se prece diva jen kuli prsatejm kricicim blondynam a potokum krve. Odpoved je napeti. Ackoliv se vetsinou ve filmu jen mluvi, porad je sviznej a napinavej a zaujme prakticky od samyho zacatku. A zaver je taky fajn, na jednu stranu opet nekolik zvratu, ale neni to zadnej opruz typu vse se jim to zdalo a podobne. A krome slusnyho napadu se muze film oprit i o uchazejici herecky vykony, ze vsech zminim jen sympataka z Lovcu duchu Padaleckiho a Bon Joviho. Netvrdim, ze se jedna o naky perfektni dilo, na ktery by clovek jeste dlouho vzpominal, ale ja se dobre bavil a v tomhle zanru to je rozhodne nadprumer. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby se studentíci striktně drželi slavného Leninova motta: „Učit se, učit se, učit se!“, hned by je přešly roupy k osnování různých balamutících her, při kterých se navzájem opijí pekařským výrobkem, tahají na vařené těstovině, či věší bulíky na orgán čichu.. Cry Wolf je jen upocený thriller nulového napětí, plochých postav a tři čtvrtin stopáže zahalených ve tmě a tak není divu, že vám nakonec jeho vyvrcholení bude pro svou překombinovanost volné jak Laurelovi Hardyho kalhoty.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A zase ta znuděná americká mládež, která nemá co dělat a tak vymýšlí různé capiny, jak se zabavit. Tato by se mohla jmenovat "Hra na vraha." Jenže studentíci se do ní až příliš ponořili, takže se hra tak "trošku" zvrtla. Ale britský hošík Julian Morris je hezký a sympatický a i ostatní členové castingu dokázali obstojně vyplnit tento průměrný, nijak šokující, ale slušný thriller. Jako bonus stojí za zmínku Jon Bon Jovi coby uhlazený učitel v brýlích a obleku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Horory môžem a myslím, že tento sa síce nemože porovnávať s Vreskotom, no pointa na konci mu pomohla s hviezdičkou navyše. Rýchle a hlavné premyslené. Kvalitná zápletka a príbeh, herecké výkony v hororoch to pripomínať nemusím, ale obsadenie bolo dobré. Niekoľko prekvapivých zvratov, vrátane vydareného záveru, pridávajú filmu na atraktivite a myslím, že ani kamera nebola na zahodenie. 75%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tvorcovia "Cry_Wolf" sú presvedčení o tom, že stačí angažovať do filmu známeho rockera a úspech je zaručený. Ale to sa teda mýlia. Jon Bon Jovi je ako herec absolutne impotentný. Jeho jalový herecký výkon tento snímok skôr ubíja, ako by mu mal pomôcť. Lebo pomoci by sa žiadalo. Pretože námet je vskutku naivný, scény nezaujímavé a nevierohodné, teenagerskí herci slabí, a po nejakej horrorovej atmosfére ani stopy. Nebyť toho ako-tak stráviteľného rozuzlenia, tak dávam jednu hviezdičku. Takto je to za dve. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak toto je silne podpriemerný film. Napätie nulové, réžia tiež slabučká ako čaj, tie útoky vraha sú nasnímané v dosť čudnom filtri, ktorý narúšal celkovú konzistentnosť filmu a prekvapenie sa nekonalo ani náhodou. Proste slabučko charakterizovaným postavám nie je dôvod držať palce a takéto rozuzlenie si dokáže vycucať z prsta každý druhý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dal bych filmu o nějakou hvězdičku více kdybych tomu celému zkrátka nějak věřil. Prostě jsem jim to celé nesežral a nějak sem vydedukoval jakou závěrečnou pointu nám film nachystá. Můj názor je že takové neuvěřitelné konce jako byly ve filmech SEDM a OBVYKLÍ PODEZŘELÍ nejdou dělat na počkání. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je rozhodně zápletka: Banda studentů hraje svojí zvláštní hru "na vlka", při které jeden student lže a ostatní ho musí odhalit. Ve chvíli, kdy je poblíž školy nalezena zavražděná mladá žena, přichází trošku zvrácený nápad - co takhle rozehrát podobnou hru s celou školou? Vymyslíme si sériového vraha, pro kterého byla ona vražda pouze začátkem, a chystá se napadnout školu. Budeme posílat maily. Partička si svou "vražednou" hru opravdu rozehraje, ale brzy se začne zdát, že někdo si bere její pravidla do vlastních rukou. A co je horší, později to vypadá, že je tu někde skutečný psychopat. Dozvěděl se vrah ženy o hře, a rozhodl se dát jim důvod, nebrat zabíjení na lehkou váhu? Nebo se jen někdo rozhodl, že hru vztáhne i na své spoluhráče? Nebo je to úplně jinak? Možná to tak nevyznívá, ale daný námět mi přijde hodně ambiciózní. Dal by se na něm vybudovat velmi slušný mysteriózní thriller, kde si není jistý nikdo ničím a nikým. Tvůrci se bohužel rozhodli pro stokrát viděnou partu studentů, školní prostředí a moderní videoklipovitý styl, s tuctovými písničkami během oddechových scén a nejedním klišé. Naproti tomu se docela daří držet potenciál námětu nad vodou a stoprocentně jistý jsem si okolnostmi, postavami ani skutečnostmi až do konce nebyl. Škoda té unylosti, nevzrušivosti a nevýrazných postav, kvůli které mi bylo i celkem jedno, kde je pravda. Napětí citelně chybí. Jako plus bych paradoxně viděl ztvárnění smyšleného/nesmyšleného vraha, v podobě uvěřitelného chlápka v maskáčovém a lyžařské kukle, proč pořád hledat znetvořené magory nebo výstřední masky. V závěrečné desetiminutovce přijdou hned tři zvraty po sobě, a v tom je trochu kámen úrazu - kdyby zůstalo jen u toho prvního, který má co říct, přidal bych bod a byl skutečně spokojen. Další dva zvraty jsou totiž absolutně zbytečné a příliš nalepené na sebe, ačkoliv smysl mají. ---------- SPOILER ---------- Po prvním zvratu by totiž film nejenže nekončil happy endem, ale navíc by nechával hezké, byť neoriginální ponaučení, že hrát si se strachem, násilím a ještě k tomu porušovat pravidla hry se vážně nevyplácí. 5/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kombinace "Vřískotu" a "Městské legendy", s chabým náznakem inspirace Fincherovou "Hrou" v teenage podání. Film je zoufale předvídatelný, ovšem pro určenou věkovou skupinu jde nejspíš o objevnou záležitost. Nic to nemění na faktu, že ona "geniální" konstrukce byla svou překombinovaností, nepravděpodobností a blboučkou klišé motivací vcelku směšná. Také závěrečné "překvapení" v provedení dementního dialogu mezi Dodger a Owenem se vůbec nepovedlo. Jako další zápor vnímám samotné "hrdiny" tohoto filmu - skupinu charakterově plytkých puberťáků, kteří mi byli v lepším případě ukradení, ale většině z nich jsem přála co nejrychlejší setkání s metodami vraha. Jon Bon Jovi v roli profesora byl rovněž šlápnutím vedle. Ale abych byla spravedlivá: vidět tenhle thriller v patřičném věku 14-16 let, pravděpodobně bych z něj byla nadšená. 49% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Netradiční hororová podívaná s trochu předvídatelnou pointou (konec) a překvapujícím závěrem (superkonec). A ačkoli to vlastně po celou dobu není nic extra, tak právě ve světle výše zmíněných skutečností je ten film zajímavou podívanou a zaslouží si minimálně takové hodncení, jaké dávám. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Uááá!" „Zkuste německou filozofii, tam vás nebude nikdo rušit." Owen je na škole nový a co si budeme povídat, moc sympatií nepobral. Je to takový namyšlený a přechytralý fracek, a tak není divu, že by měl dostat za vyučenou. Více jak polovina filmu se ale táhne v tlachání, pobíhání a podezírání. Nechybí ani zavedená klišé, z nichž asi nejokatější je scéna se sluchátky. A proč si divák neužije otevřený gorefest? Na to dostane odpověď v závěru. Rozuzlení není špatné, ale kdysi mě to bavilo více, proto jednu hvězdu z dřívějšího hodnocení ubírám, byť úplný průšvih to není. 2,5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení poslední doby. Název i televizní upoutávka na mě působily rozpačitě, ovšem film si mě velmi rychle získal. A to především napjatě dramatickou atmosférou, která se podařila nejen udržet, ale především i stupňovat. Body navíc dávám také za originální nápad a přesvědčivé výkony mladých herců. Z nich pro mě osobně nejvíce vyčnívala Lindy Booth. Nenechte se mýlit, nejen díky svému vzezření, do kterého jsem se během pár okamžiků zcela pomátl. Ona sehrála své party vážně dobře, závěr nechť mluví za vše. Skvěle zahrané! Sečteno a podtrženo, vzhledem ke všemu, co jsem napsal, a ke sklonům přidávat filmům, které jsou zde podle mého názoru podhodnoceny, pálím čtyřmi ostrými. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pohodový teenage horor o partii spolužiakov, ktorí si vymyslia fiktívneho vraha a bavia sa tým, že ľudí presviedčajú o jeho existencii a robia si z nich žarty. Nebol by to ale správny horor, keby sa to nejako nezvrtlo, a tak sa objavuje skutočný vrah, ktorý lační po krvi... Uchádzajúci film, založený na známom príbehu o pastierovi ovcí, ktorý si dva razy vystrelí z dedinčanov, že na ovce zaútočil vlk, lenže keď príde skutočný, už mu nikto neverí... Prekvapivo ma to celkom bavilo, keď dôjde na vyvražďovačku, je rýchla a účinná - akurát samotné vraždy príliš dobre nevidíme. To je zámerom kvôli "geniálnej" pointe, ktorá netuším, či je natoľko rafinovaná, alebo zo mňa robí debila, ale úplne som ju nežral. Inak O.K. 60% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no jejej, to zas bylo jednou příjemné překvapení! takový strašidelný obrázek toho, jak se může variace na městečko palermo v reálu zvrhnout... neokoukané tváře, solidně zahuštěná atmosféra, bravurní zakončení, jen škoda těch pár trapných pokusů o tradičně blbé lekačky... nicméně spokojenost na 70% ()

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama