Reklama

Reklama

Cry_Wolf

  • Česko Krutá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spolužáci Owen, Dodger a Tom jsou členy místního Klubu lhářů. Jednoho dne je nedaleko školy nalezena zavražděná mladá žena. Partička kamarádů roznese fámu, že vrah, který si říká "VLK" se chystá znovu zaútočit. Situace se však zvrtne v okamžiku, kdy začnou mizet osoby, které předtím označili. Nikdo z nich neví, kde končí pravda a začíná lež. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby se studentíci striktně drželi slavného Leninova motta: „Učit se, učit se, učit se!“, hned by je přešly roupy k osnování různých balamutících her, při kterých se navzájem opijí pekařským výrobkem, tahají na vařené těstovině, či věší bulíky na orgán čichu.. Cry Wolf je jen upocený thriller nulového napětí, plochých postav a tři čtvrtin stopáže zahalených ve tmě a tak není divu, že vám nakonec jeho vyvrcholení bude pro svou překombinovanost volné jak Laurelovi Hardyho kalhoty.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Cry Wolf“ není vyloženě špatně natočený, má jednoduchou kameru a jednoduchý vizuál, který se v podstatě obejde bez krve. A proč ne, na krvi snímek vůbec nestojí. Stojí na lžích. Ale těch už je v jednu chvíli tolik, že vás rozplétání toho, co se stalo, už ani nezajímá. A to tenhle snímek rozhodně docílit nechtěl. Přesto se mu to spěšně podařilo. Moc překombinované. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony stačili na stárnenie tupých rozmaznaných decák, ktoré nevedia čo od dobroty. Nápad ako taký sa dal spracovať aj lepšie, ak by absentovali neustále režisérske prešlapy. Ak by film viac využil potenciál maskovaného vraha a urobil z toho obyčajný slasher bez „duchaplnej“ a „šokujúcej“ zápletky, mohol z toho byť zaujímavý béčkový filmík pre nadšencov žánru. Takto je z toho iba úbohý odvar zo zaujímavého nápadu, ktorí ako film odložím do sekcie z nálepkou : „Ach jaj !“ 30 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako horor je to absolútne nulové, keďže tu žiadne vraždy nevidíme a postráda to akúkoľvek čo i len strašidelnú atmosféru. Navyše postavy na čele s hlavným Owenom sú nezaujímavé a nesympatické a dve tretiny sa film tvári ako epizóda Beverly Hills 90210, až tá záverečná hra trošku rozhýbe a zamotá dej, vďaka čomu už všetko nepôsobí tak infantilne, ako to na prvý pohľad pôsobilo. Šachy mám rad, tak aj napriek všetkým tým nedostatkom dám za tri. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je rozhodně zápletka: Banda studentů hraje svojí zvláštní hru "na vlka", při které jeden student lže a ostatní ho musí odhalit. Ve chvíli, kdy je poblíž školy nalezena zavražděná mladá žena, přichází trošku zvrácený nápad - co takhle rozehrát podobnou hru s celou školou? Vymyslíme si sériového vraha, pro kterého byla ona vražda pouze začátkem, a chystá se napadnout školu. Budeme posílat maily. Partička si svou "vražednou" hru opravdu rozehraje, ale brzy se začne zdát, že někdo si bere její pravidla do vlastních rukou. A co je horší, později to vypadá, že je tu někde skutečný psychopat. Dozvěděl se vrah ženy o hře, a rozhodl se dát jim důvod, nebrat zabíjení na lehkou váhu? Nebo se jen někdo rozhodl, že hru vztáhne i na své spoluhráče? Nebo je to úplně jinak? Možná to tak nevyznívá, ale daný námět mi přijde hodně ambiciózní. Dal by se na něm vybudovat velmi slušný mysteriózní thriller, kde si není jistý nikdo ničím a nikým. Tvůrci se bohužel rozhodli pro stokrát viděnou partu studentů, školní prostředí a moderní videoklipovitý styl, s tuctovými písničkami během oddechových scén a nejedním klišé. Naproti tomu se docela daří držet potenciál námětu nad vodou a stoprocentně jistý jsem si okolnostmi, postavami ani skutečnostmi až do konce nebyl. Škoda té unylosti, nevzrušivosti a nevýrazných postav, kvůli které mi bylo i celkem jedno, kde je pravda. Napětí citelně chybí. Jako plus bych paradoxně viděl ztvárnění smyšleného/nesmyšleného vraha, v podobě uvěřitelného chlápka v maskáčovém a lyžařské kukle, proč pořád hledat znetvořené magory nebo výstřední masky. V závěrečné desetiminutovce přijdou hned tři zvraty po sobě, a v tom je trochu kámen úrazu - kdyby zůstalo jen u toho prvního, který má co říct, přidal bych bod a byl skutečně spokojen. Další dva zvraty jsou totiž absolutně zbytečné a příliš nalepené na sebe, ačkoliv smysl mají. ---------- SPOILER ---------- Po prvním zvratu by totiž film nejenže nekončil happy endem, ale navíc by nechával hezké, byť neoriginální ponaučení, že hrát si se strachem, násilím a ještě k tomu porušovat pravidla hry se vážně nevyplácí. 5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Jeff Wadlow dostal šancu natočiť svoj celovečerný debut po tom, čo v roku 2002 vyhral milión amerických dolárov na filmovom festivale Chrysler Million Dollar. (misterz)
  • Natáčení probíhalo na univerzitě v Richmondu. (Lajty)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama