Reklama

Reklama

Ima, ai ni jukimasu

  • Japonsko いま、会いにゆきます (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mia, Takumi a jejich syn Yuji jsou spokojená rodina, dukud Mia nepodlehne nemoci a nezemře. Řekne Yujiovi že půjde po smrti na hvězdu Akaibu a že se vrátí v období dešťů na zemi přesně jak se píše v knize, kterou mu dá. Yuji i manžel Takumi slepě věří že se stane zázrak a její slova se naplní. Když začne období dešťů vydájí se do prostředka lesa k společnému místu, kam chodívali. Slib se naplní a Mia se ocitne na zemi, avšak bez vzpomínek... (Káronoš)

(více)

Recenze (131)

May 

všechny recenze uživatele

Jak vysvětlit malému dítěti, že smrt maminky není jeho vina? Že kdyby nezlobilo a uklízelo si pokoj, mělo dobré známky a dojídalo večeři, nic by to nezměnilo na faktu, že je pryč.., že odešla na svou vlastní hvězdu. Snad jedině kdyby se stal zázrak a maminka se s kapkami deště, jak slíbila, na šest týdnů vrátila zpět do srdcí a životů svých blízkých.. Japonské romance jsou žánrově tak čisté, že člověku ke konci nezbyde nic jiného než uronit slzu a pousmát se nad tím, jak ho dokážou emocionálně zničit. Be With You, před časem nejčtenější román, loňský kasovní trhák japonských kin, je pohlazení po duši. Nemá žádnou monumentální hudbu, jen pečlivé vybrnkávání.., žádné dechberoucí exteriéry, scény průhledné skrz naskrz nic, co by očividně hrálo na efekt. Má ale plno nápadů a otevřené srdce, díky kterému se úchvatně povedly převést na plátno. Nedám na svou Koreu dopustit, ale filmy jako je Sekai no chushin de, ai wo sakebu i jako Ima, ai ni yukimasu aaaach. Jednoho až zamrzí, že život není film.. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle krásný japonský film mě opravdu dostal. Poslední čtvrtinu (možná to byla i třetina) mi tekly slzy nepřetržitě. Ty dvě postavy (no vlastně byly tři), jsem si opravdu zamilovala, jejich příběh, vyprávěný očima jeho a potom jejíma, jejich štěstí, jejich smutek, jejich nádhernou lásku, tu jedinou a věčnou. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Od prvních záběrů je jasné, že to bude citová vydíračka ... a taky je. A vůbec jsem na to neměl náladu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Perfektní romantické drama s přesnou dávkou fantasy. Nebylo ho ani málo, ani moc. Je neuvěřitelné jaký mají Japonci cit a smysl pro detail. Vše je tak přesné a důkladné, přesto to vypadá přirozeně a lehce. Bavilo mě třeba jen pozorovat Miiny drobné ruce, jak otevírají časovou schránku. Opět s takovou skromností a opatrností jakoby to byl nejdražší diamant světa..a pro ně vlastně byl. Jsem plná emocí a je mi hezky. V tom případě asi není nad čím přemýšlet..5*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Roztomile krásný nádech za deště. Nic nepřebývá, nic nechybí. Film vás netlačí, nenutí vás slzet, protože nechává rozhodnutí na vás, jestli chcete plakat; rozhodně ho nemůžu považovat za film, kde je použito citové vydírání, tohle to prostě není. Jen se tu vypráví příběh, bez příkras. I když víte, jak to končí, i když víte spoustu věcí, nakonec přece jenom jste asi šťastní, možná žalostně šťastní, ale srdce to nikomu zlomit nemůže. Já... prostě už nevím, jak tento film ohodnotit. Líčení bych napsala zfleku, ale to není to pravé ořechové, takže asi musím použít tu ohranou větu - tenhle film vás pohladí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Každý by si přál, aby se jednou stal zázrak a jemu nesmírně blízký člověk, kterého tolik miloval a nestačil ho zahrnout takovým množstvím lásky, kolik si dle něho zasloužil, opět vstoupil do jeho života a dal mu tak možnost prožít další chvíle plné štěstí, něhy a říct mu předtím nevyřčené. Ach, to bylo čarokrásné a křehké... Nemám slov. Bulel jsem už od 23. minuty, kdy v ruinách v lese zaznělo ono úžasné slůvko o čtyřech znacích a popotahuju, maje oči zarudlé od slz, ještě teď. Dnes už pro mě není nic podstatné - jen se uvolnit a vstřebávat tento mohutný emocionální zážitek. Nádhera! Pro mě se Sekai no chűshin de, ai o sakebu romantický vrchol roku. "Můžu tě políbit?"... "Nechceš?"... "Ale ano!" :-)) "Ty blázínku!" :-))) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opět asijská kinematografie ukazuje svojí sílu, kdy je všechno natočeno s ohromným citem a ve výborný audiovizuální podobě, která všechno ještě umocňuje, jenže abych pravdu řek, tak Ima, ai ni yukimasu mi nepřišlo zase tak dechberoucí, abych tomu musel dávat plný hodnocení, kór když jsem asi 2 dojemný scény prozíval ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď poriadna romantika, tak z ázijskej filmovej tvorby, a tento japonský príbeh potvrdil, že tomuto žánru budú americké filmy len veľmi ťažko konkurovať. A zároveň som rád, že v jú-es-ej nemajú obdobie dažďov, pretože je tu aspoň menšia šanca na remake. Jemný, senzitívny a dojímavý príbeh, s ohromnou dávkou dokonale prepracovaných útokov na city diváka, po ktorom som sa aj ja úplne rozplynul. Najmä druhá polovica je neskutočná, záver možno trošku viac roztiahnutý, našiel som dve miesta, v ktorých mohol skončiť a mal by som z neho lepší dojem, ale ako celok bol naozaj takmer dokonalý, trojica hercov bola perfektne zosúladená, hudba dodávala filmu tú správnu atmosféru, scenár inteligentný, dojem impozantný. 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborná romantická dráma z japonskej produkcie. Má skvelý príbeh o mužovi a jeho synovi, ktorým pred rokom umrela žena a zároveň matka. Otec rozpráva synovi rozprávku, podľa ktorej by sa mala vrátiť v období dažďov, no to sa aj splní a skutočne sa vráti späť, no na nič si nepamätá, ale aj tak vytvoria zase úplnú rodinu, v ktorej sa majú všetci radi a našťastie to vyzerá, že obdobie dažďov bude ešte dlho. So spracovaním som veľmi spokojný, úvodná dvadsaťminútovka dobre zobrazí vzťah otca a syna a obaja si ma hneď získali, ale po príchode matky ide kvalita ešte vyššie a na toto sa skvelo pozerá, celé je to tak krásne nevinné a aj napriek tomu výraznému fantasy prvku úplne prirodzené, skvelo sa pozerá aj na vzťah matky so synom, no hlavne medzi manželmi, no vrcholom filmu sú pre mňa jasne scény z minulosti, či už ako sa postupne zoznamovali, ale hlavne môj veľmi obľúbený prvok, ukázanie rovnakých scén z rôznych pohľadov, najprv z mužovho, ktorý celú situáciu vnímal po svojom a v záverečnej časti aj z jej, čo je tu perfektne podané. A chválim aj celý záver a pár zaujímavých prvkov ako napríklad dlhodobá objednávka torty. Herecké obsadenie je perfektné, hlavnú pochvalu si samozrejme zaslúži dokonalé hlavné duo, teda úžasná Yuko Takeuchi, ale aj skvelý Shido Nakamura vo svojej nie práve zvyčajnej úlohe, skôr som zvyknutý na tie drsnejšie, ale túto zvládol nemenej kvalitne, nič nemôžem vytknúť ani ich synovi a poteší aj tých pár menších postáv, ktoré tu majú svoj význam, ako postava doktora alebo mužovej kolegyne. Réžia a technická stránka sú dokonalé, celé to pôsobí tak krásne civilne, že to ani nemôže sklamať. Plné hodnotenie tomuto filmu ušlo len veľmi tesne, za to môže hlavne to, že za tými najlepšími scénami z minulosti už zvyšok filmu čiastočne zaostáva, ale to je jedno, inak sa tomuto filmu ani nedá čo vytknúť, skvelo natočené, zahrané, napísané a rozhodne nezabudnuteľné. 83% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Další nádherný romantický biják z Asie. Tentokrát střižený trochou fantasy. Nechce se mi se nějak rozepisovat, tak jen uvedu, že jsem byl celý film naměko a cítil jsem s hrdinami každou vteřinu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

To bych nečekal, že se povede natočit doják skoro bez dojáku a v rámci fikce "uvěřitelně" :) Skvěle zvládnuté herecky po všech stránkách. Dokonce i to poselství není nijak "nahnilé"... Korejci se mají co učit, v tomto žánru mrtvol vracejících se uspořádat své věci a pokecat s pozůstalými. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Takumi žije sám se svým synem Judžim. Už je tomu téměř rok, kdy jim zemřela manželka a maminka Mio. Slíbila však, že se v příštím období dešťů vrátí, a tato doba právě nadchází... Moc pěkný a příjemný romantický film s několika kouzelnými detaily (dort), hezkou hudbou a pětihvězdičkovou poslední dvacetiminutovkou. 8+/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je to tak dojemné a smutné, že se to nedá vydržet (stejně jako třeba poslouchat 15 hodin v kuse Color Factory). Na to jsem asi moc velký cynik, to nebude jen momentální náladou. Prostě tak tlačili na pilu, že mě film absolutně nedokázal dojmout a pohltit. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Mne raz tie azijske romantaky rozorvu srdce :) Neuveritelne cistym sposobom nakrutena rodinna romanca odprostena od vsetkych rusivych elementov (samoucelny humor, zbytocne postavy, eroticke sceny) ktore z neazijskych romanci (resp mam na mysli tie americke:) robia tuctove frasky. Tento pribeh vam dovoli ho prezit hadam na tej najvyssej, najcitlivejsej rovine, ktora vas jednoducho odzbroji a vy sa pristihnete uz v prvej polhodine ze vam z nejakeho zvlastneho dovodu zviera hrdlo a vlhnu oci :). Prenadherne a uprimne (10/10) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Žádná vyspělá technologie, žádné zemětřesení, ani jeden Pokémon - a to ačkoliv sledujeme lásku Made in Japan. Čistou lásku. Je jedno, kde se tahle mystická story odehrává, protože zažít ji můžeme každý z nás. Třeba nám k tomu bude vyhrávat i ten báječný soundtrack. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

"Pri každej veci, ktorá Ti lahodí alebo Ti prináša úžitok alebo sa teší Tvojej obľube, nezabúdaj si hovoriť, aká je jej prirodzenosť. A začni tým najnepatrnejším. Ak máš napríklad v obľube hrniec, hovor si: Obľúbil som si hrniec pretože ak sa Ti rozbije, nebudeš sa znepokojovať. Ak bozkávaš svoju ženu alebo svoje dieťa, hovor si, že bozkávaš človeka, pretože ak umrie, nebudeš sa znepokojovať." (stoik Epiktetos). So stoickým kľudom je už potom ťažké a priam nemožné nechávať sa podobnými filmami citovo vydierať, huh! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zejména ke konci brutální ždímačka divákových slz, ve které ale není nic prvoplánovité. Je to plné emocí, ale není tam ani jedno klišé. Je to hluboce dojemné, ale není to přehnané a není to ani žádný slepý pohádkový příběh. Tento snímek mnou pohnul tak silně, že jsem v podstatě celou poslední část zběsile škubal kapesníky z boxu. Líbila se mi pasující fantasy / sci-fi vsuvka, která začíná zjevením Mii během bouřky, a vrcholí v momentě závěrečného monologu. Ima, ai ni yukimasu je mistrovským kusem, po jehož konci si každý může upřímně říci, že lásku lze vyjádřit i filmovými okénky. Takový filmový zážitek byl pro mne něčím zcela novým. Nezapomenutelné - must see! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trošku vypočítavý doják, ktorému som nejako nemohol zožrať príbeh. Zožrali sme už oveľa väčšie nezmysly, ale je nutné to dôveryhodne podať. Napriek nedôveryhodnému, urýchlenému a rozprávkovému objaveniu sa mŕtvej manželky, romantika funguje takmer na 100%. S blížiacim sa záverom som stále nebol úplne spokojný a v duchu som sa pýtal: "odkiaľ to vysoké hodnotenie?". Posledných 10 minút filmu môj celkový pohľad naň podstatne vylepšil. Šikovne podaná dovtedy jednostranná láska do seba v závere pekne zapadá. Film má mnoho silných a dojímavých momentov no ako celok mi až taký vyvážený nepripadal. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Milý film se slibným námětem, trpící klasickými sladkobolnými neduhy. Rodinka jak z obrázku, jejíž démoni jsou opatrně představeni a samozřejmě zahnáni, místy bředne v kýčovitých momentkách, což lehkosti zbytku filmu moc nesluší. Příběh je krásně odříkaný, i když nezasáhl a silný prožitek nenabídl, což při potenciální síle dané tematiky zamrzí. Vizuál hezký, protivná mi byla tentokrát hudba. Mám chuť ponechat bez hodnocení, spravedlivé mi nepřijdou tři ani čtyři hvězdičky. 7/10 ()

Reklama

Reklama