Reklama

Reklama

Ima, ai ni jukimasu

  • Japonsko いま、会いにゆきます (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mia, Takumi a jejich syn Yuji jsou spokojená rodina, dukud Mia nepodlehne nemoci a nezemře. Řekne Yujiovi že půjde po smrti na hvězdu Akaibu a že se vrátí v období dešťů na zemi přesně jak se píše v knize, kterou mu dá. Yuji i manžel Takumi slepě věří že se stane zázrak a její slova se naplní. Když začne období dešťů vydájí se do prostředka lesa k společnému místu, kam chodívali. Slib se naplní a Mia se ocitne na zemi, avšak bez vzpomínek... (Káronoš)

(více)

Recenze (131)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po remaku som si znova pustil originál a len som si potvrdil svoje dojmy z pred rokov. Papierovo to je pekná melodráma s obrovským potenciálom dojať diváka, ale mňa to jak predtým tak aj teraz emocionálne vôbec nezasiahlo. Proste mi tam chýbala poriadna chémia medzi postavami. Obidvaja si išli svoje romantické línie sólo a divák sa diví prečo si ho vlastne zobrala. Na konci nám to v krátkosti objasnia, ale u mňa sa namiesto výbuchu dojatia dostavilo rozčarovanie z toho, že už bolo neskoro k tomu, aby ma to zasiahlo. Jej línia so synom mi tu pripadala tiež menej prepracovaná a tak nejak bokom. Viac sa sústredili na romantiku, ktorá ale pre mňa zúfalo nefungovala. Oproti remaku tu má väčší priestor kamarátka hlavného hrdinu z práce v podaní nádhernej Mikako Ičikawa. Až mi bolo ľúto, že hlavnú hrdinku nehrala ona namiesto nevýraznej Júko Takeuči. Výsledok je priemer a ja teda rozhodne oveľa viac odporúčam kórejský remake. 5/10. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

To je tak krásna dráma o strate, smútku, úprimnej láske, a už lepšie nevyjadrím to, čo napísali tombac ci May. Čo dodám je to, že vďaka tomu, že film zobrazuje zdravé vzťahy sa mi na film pozeralo príjemne, a ako si užívajú spoločné chvíle pokiaľ trvajú. Rodičia so svojim synom majú zdravé vzťahy a aj manželia medzi sebou majú vzťah založený na vzájomnom rešpekte. Film ma dojal už v prvých minútach, keď otec pochyboval o tom, či je dobrý rodič. Úprimný, dojemný, horko-sladký film, ktorý u diváka vyvolá presne tie emócie, ktoré má. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem si východoasijskou kinematografii - sekci: romantický film. Vše je v nich tak jednoduše čisté a dojímavé. Přesně takový je i Ima, ai ni yukimasu, vyprávějící o jednom zázraku vyvstalém během japonského období deštů. Lehce natvrdlý a stydlivý Takumi se podruhé zamilovává do stejně stydlivé Miy... 8,5/10 ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Otci Takumimu a jeho synovi Yujimu, umře manželka Mia a maminka. Otec je trošku prostostoduchý a má zdravotní potíže a i když mu rodina nevěří že může vychovávat synka sám, dělá to se srdcem a jak nejlíp umí. Takumi synkovi po pohřbu řekne, že šla maminka na vzdálenou hvězdu a že se za rok až začne období dešťů opět na nějaký čas vrátí. Sám tomu také částečně věří, teda spíš v to doufá. Když začne období dešťů, opravdu Miu naleznou v lese, ta si však nic nepamatuje a je na Takumim, aby za čas který s nimi Mia bude, opět poznala lásku, kterou jí se synem dávali...... Tento nádherný příběh je už od začátku plný emocí, které nenechají jedno oko suché. Hlavní postavy jsou skvěle zahrané a celý film jsem Takumimu fandil, protože je to hodný člověk, který Miu opravdu miluje. Příběh pomalu plyne a přitom mi utekl jak voda, protože jsem se do něj zakoukal. Na konci jsem byl hodně dojatej, i když je ve filmu jasné, jak to dopadne. Pro mě prostě skvělý filmový zážitek, který má srdce a cit. Za mě jasných 100% :) ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

První japonský film, který u mě nebyl za plné hodnocení. Abych pravdu řekl ani nevím proč, prostě mě nedokázal pohladit u srdíčka tak jako ty ostatní. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Opravdu KRÁSNÝ film. Jak já si přál, aby období dešťů nikdy neskončilo. A vsadím se, že jsem nebyl jediný. Z toho co jsem z asijské kinematografie viděl je tohle zatím TOP 1. 95% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který tlačí na city tak silně, až je mi to protivné. První hodina ještě šla, ale pak jsem si začal nudou skoro kousat nehty. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky rodinny film se vsemi klady i zapory, ktere k tomu patri. Bylo to pekne, ale zatimco napr. korejci dokazi podobne emocionalni zdimani napumpovat tak, ze vas to vylozene rozseka (A Moment To Remember), japonci kdyz tlaci na pilu, zacnou pusobit mnohem vic klisoidne a je to ve finale kontraproduktivni. Sympaticka rodinka, krasne lesicky podporene destovou a mlhovou atmosferou, pohled na celou story ze dvou ruznych pohledu, to vse funguje. Bohuzel me to ale nechytlo a pocitove to slo dost mimo. 6/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ani po několika měsících netuším, jak tento film okomentovat. I po té dlouhé době ve mě stále zůstává spousta emocí, které se probudí ve chvíli, kdy si na tento skvost vzpomenu. Slovy se snad ani nedá popsat a kdo má jen trochu romantickou duši, musí si na něj udělat tu chvilku času. Za úspěch považuji, když mi u filmu slzí oči. Zde jsem musel měnit kapesníky. Přitom si nedokáži vybavit, jestli to bylo smutkem, či radostí. Pravděpodobně jsem prohrál boj na všech frontách a s radostí podlehl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pořád mi přijde neskutečné, že jedna země dokáže vyplodit tak neskutečné bizarnosti, u kterých se vám může zvedat kufr a kde jakákoli morálka dostává na prdel, a pak dovede natočit něco tak krásného, dojemného, nádherného, jako je snímek "Ima, ai ni yukimasu". Ale Japonci tohle prostě umí a je to moc dobře. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Naprostý opak k japonským šílenostem je citlivé a svým způsobem roztomilé drama Ima, ai ni yukimasu. Fantaskní rovina s navrácením zemřelé manželky a matky působí velice tajuplně a svěže, zejména i díky lesním exteriérům, které ještě více podtrhují už tak melancholické, ale nikterak prázdné vyznění. Podobně příjemní jsou i herci, zejména ten prcek a Shido, který hází jeden přehnaně nesmělý výraz za druhým. Škoda té násilné pointy na konci. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Aké by to bolo aby ste sa mohli ešte raz rozlúčiť zo svojou láskou ? Zo svojou matkou ? ... Krásny príbeh dvoch ľudí čo sa mali radi a dlho sa obchádzali, báli sa tomu druhému prejaviť náklonnosť, až raz, jedného pekného dňa to prišlo ... i keď iba na chvíľu ale bolo to krásne ... ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

A zase som raz podľahol a zanechal som objektvitu pri úvodných titulkoch stáť za dverami. Ale veď prečo sa brániť?!...Príbeh čerpajúci z podobnej tématiky ako My live without me, zobrazujúc krehkú sebaobetavú lásku, ktorej je doprianá šanca ešte raz sa zrodiť aby sa mohla natrvalo usadiť v príbitku nezabúdania dvoch osôb bezhranične milujúcich, smútiacich. Nejedná sa o nijaký experiment s invenciou skôr o starostlivo vybrúsený diamant v rodinnej šperkovnici romantickej tvorby Ázie. Pre fanúšikov určite ďaľšia motivácia naďalej sa enchávať strhávať pravidelne filmami z týchto končín, pre iných možno zase pomalá romantická rozprávka nudiaca a neposúvajúca dej ani o milimeter za hodinu. Očividne som ten prvý prípad. 4,5* ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Taky jeden z filmů, co celou dobu vypadá jako klasická romance a na konci nás čeká krásné rozuzlení. Asiati prostě umí :) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nutkání zhlédnout tento snímek ještě jednou a opět musím přiznat, že jsem prvně lehce podhodnotil. Ono zkrátka k plnému docenění je třeba nakoukat těch asijských filmů alespoň stovku či dvě, pak lze teprve posuzovat kvalitu zodpovědně. Opravdu hezký, milý a poetický příběh, krásná prostředí (včetně rozpadlého domu v lese), příjemné klidné pokoukání, zábavné, romantické a dojemné, Takeuchi Yûko jako Mio moc moc půvabná a romantická, hezky zahrané a v povedeném závěru vše pěkně vysvětlené :-) Hudba mi na první zhlédnutí nepřišla dost výrazná, ale na to druhé už soudím opačně - je sice většinou hodně nevýrazná, ale k tématu a scénám nádherně sedí a příjemně pohladí na duši stejně tak jako celý snímek. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Jééé, to se ale povedlo...když jsem na to koukala ve vlaku, přišla jsem si jako pitomec, protože jsem brečela celých posledních 35 minut jak želva. Závěr byl dojemný, přestože i očekávatelný jako reformy u vlády rozpočtové zodpovědnosti. A vzhledem k tomu, že nikdo v kupé netušil, cože na tom počítači dělám, museli si myslet, že jsem takové malé labilní stvoření...opravdu vkusné, romantické a velice příjemně podané, krásná hudba pěkně koresponduje s celým příběhem. Musím bohužel říci, že i když titulky byly dobré, o poznání horší je bohužel originál, protože když už po stopadesátépáté slyšíte "Arikato" a náš souhlas nijak nezní nijak, jen kývnou hlavou a udělají "Hmm", tak už jsem nemohla a musela jsem se strašně smát...teda já jsem ale netolerantní ;) ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tento film je jasne pripravený na to aby vás rozplakal. Od začiatku až do konca je to úplne jasné. A plakal som aj ja napríklad. Vynikajúce herecké výkony a hudba je na vysokej úrovni (perfektne pasuje). Vyzdvihol by som výkon všetkých hercov v hlavných úlohách. Takto keby vedeli všetci hrať v bežných dostupných filmoch. (Hodnotenie 4,5) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

aj napriek boomu korejskych filmov, je to skor japonsko, ktore dokaze vyprodukovat, netradicny, umelecky kvalitny a pritom aj komercne vrelo prijaty film. Be With You je tretim najuspesnejsim jap. filmom minuleho roka, v prepocte na pocet nasadenich kopii a cien listkov v japonsku, obdobne by to v US muselo byt nejakych 250 mil. dolarov. Ktory kludny, melancholicky, nenapadny, jednoduchy a pritom magicky film take v US ci inde v anglo americkom svete nieco dokazal? Ak sa Korea rada hra a rada na nieco hra, tak japonci sa radi hraju a radi sa na nic nehraju. Taky je tento film. Carovne jednoduchy. ()

Reklama

Reklama