Reklama

Reklama

Ima, ai ni jukimasu

  • Japonsko いま、会いにゆきます (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mia, Takumi a jejich syn Yuji jsou spokojená rodina, dukud Mia nepodlehne nemoci a nezemře. Řekne Yujiovi že půjde po smrti na hvězdu Akaibu a že se vrátí v období dešťů na zemi přesně jak se píše v knize, kterou mu dá. Yuji i manžel Takumi slepě věří že se stane zázrak a její slova se naplní. Když začne období dešťů vydájí se do prostředka lesa k společnému místu, kam chodívali. Slib se naplní a Mia se ocitne na zemi, avšak bez vzpomínek... (Káronoš)

(více)

Recenze (131)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už od samého začátku, kdy nám to představí pochmurnou zápletku podpořenou teskným pianovým soundtrackem, je naprosto jasné, jaké to celé bude - nenáročné, vyděračské, plné ubrečených a "emotivních" scén. Takže mě to začalo dost děsit a když se Mia vrátila, popadla mě panika z toho, že na mě čeká japonská, lehce fantasy verze jihokorejských Vzpomínek na lásku (které považuji za jeden z nejvíce vyděračských filmů vůbec a osobně ten film vůbec nemám rád), ale nakonec jsem to dokázal dokoukat bez větších problém a byl jsem i mile překvapen z toho, že to až tak vyděračské nebylo. Ono to je taky tím, že se mi to povedlo brát jako pohádku, kterou to je a naštěstí i na ni to není až tak emočně přehnané, jak jsem se obával. Samozřejmě to do jisté míry pořád vyděračské je, stejně tak i kýčovité, v závěru i s krapet přehnaným, byť docela originálním zvratem (a ty slunečnice mě popravdě rozesmály nahlas, vzpomněl jsem si při nich na volební spoty KDU-ČSL, které zase vždycky vypadaly jako z obálky Strážné věže) a postrádá to jakoukoli myšlenku, stejně tak mě to minulo i emočně. Ale jako pohádka to pořád ještě ušlo, nijak výrazněji mě to nenudilo a zvládl jsem to bez následků, takže i když to rozhodně není film, který bych potřeboval vidět znova a který by mě měl šanci jakkoli oslovit, i tak nemám problém mi ty tři hvězdy dát. Slabé 3* ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

Mnoho zemí dalo vzniknout spoustě výborným, dechberoucím a vůbec jinak úžasným, či památným filmům, které vynikají příběhem, inovátorstvím, řemeslným zpracovaním, nebo nečím jiným. ____ U všech těchto snímků (jakkoliv jsou vynikající) však přesto postrádam cosi, čemu soukromě říkám "pure soul" filmu. Je to čiste můj popis čehosi abstraktního, co neumím jednoduše popsat, ale jehož přítomnost vycítím a je jasně patrná už od prvních okamžiků filmu. Takovéto filmy ve mně zanechavají hlubokou brázdu pocitů, které mě dlouho hřejí a těší kdesi uvnitř, a na než je nemožné zapomenout. Jednou z velmi mála zemí, v jejíž produkci tento prvek nachazím, je Japonsko. A jedním z mála takových klenotů je "Ima, ai ni yukimasu".____ Jediný záběr zde nepostrádá svůj smysl a pevně dané místo, jediné vyřčené slovo není zbytečné, jediný pohyb bezúčelný. Herci jsou skvělí, příběh dokonale vypointovaný a tak přesně dávkovaný, že jsem se od něj ani na vteřinu nedokázal odtrhnout... ____ Tohle vsechno normálně ale stejně nestačí, abych byl z filmu tak unešený, ze by mě to přinutilo psát tento text. To něco, co je zde navíc, bohužel neumím popsat. Je to duše filmu. ____ Možná ji v něm můžete také zkusit najít, chce to jen nebát se hledat. Konečně... Jestli tam je, nebo vám lžu, poznáte jen vy sami. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh o láske, aká je jednoduchá a pritom nádherná a koľko málo stačí k tomu, aby boli dvaja ľudia šťastí. Príbeh bol jednoduchý, no zároveň "rozprávkový", vystupovalo v ňom len málo postáv, neboli tam žiadne zbytočné scény a zároveň je vhodný aj pre oko mladého diváka. Vidíte ako málo stačí na to, aby sa dosiahol úspech. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl uchvácen nemohl jsem se přestat dívat, ani si odběhout na záchod, takový jsem měl silný pocit z toho jemného a příjemného filmu. Tomuto já říkám romantika, lehká pohodová, ze života. Těžko se to popisuje. Žádné klišé ani přehnané momenty, vše je podáno nenásilně, s lehkostí a uctivostí pro Japonsko vlastní. Jestli se opravdu chystá remake, ja píše Altamir, tak jsem předem zhnusen. Tento snímek by měli pouštět všechny romance chtivé ženy svým polovičkám. Podle mně by se žádný nezlobil. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Jeden z japonských klenotů. Kam se na něj hrabou americké filmy. Velice příjemné prostředí, herci, hudba, příběh.... prostě super film. Hlavní roli v tomto filmu hraje cit, láska, ohleduplnost, ale také obavy a své blízké. Strach otce, že nedokázal dát své milované manželce štěstí, že se nedokáže dobře postarat o svého syna. Velice hezky zpracované a podané. Mám z toho filmu moc hezký pocit. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nádherná a příběhově silná citová vydíračka. Díky tomu, že je příběh šmrnclý tou fantasy linkou, tak celková atraktivita výrazně stoupá. Snad jedinou výtkou z mé strany by mohlo ne vždy přesvědčivé herectví hlavních protagonistů. Občas mi ty situace přišli hodně strojené a nepřirozené. To je ale k výtkám vše. Bavil jsem se a na závěr jsem si solidně pobrečel. Rozhodně doporučuji. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film má pro mě lehce pomalý rozjezd.. ale koukal jsem se zájmem a byl odměněn skvělou podívanou. Krásný příběh s mysteriozními liniemi o hezkém vztahu dvou lidí. Taková netradiční romance tomu říkejme.. ale hrozně hrozně moc přijemné pokoukání. Japonci umí. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Milý a dojemný film, romantika s trochou tajemna a zároveň pár cenných střípků k zamyšlení. Po celou dobu jsem se kochala velmi příjemnými záběry, detaily, atmosférou... Vyústění příběhu je strhující koncert emocí, úžasná gradace. Stal se jedním z mých nejoblíbenějších filmů. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla zhodnotit tento film, tak mě napadají výrazy jako lehkost či nenucenost. Když v mladé rodině zemře jeden z partnerů, je to velká rána pro všechny - nejenom pro jeho protějšek, ale i pro dítě. Co by se ale stalo, kdyby se stal zázrak a mrtvá (matka) by dostala možnost vrátit se znovu načas do života a prožít pár chvil se svými blízkými (svým manželem a synem)? Budou tyto další společné chvíle pro rodinu přínosné, či další pozdější definitivní odchod mezi mrtvé bude pro ni znovu otevřená bolestivá rána? Snímek je natočen velmi citlivě, nikomu nic nevnucuje, a i když se částečně jedná o scifi, vůbec zde nenarušuje příběh a působí velmi přirozeně. Film jsem ohodnotila 5* z důvodu toho, že se mi líbila jeho nevtíravost, hudba a hlavní mužský herecký výkon. Je možné, že své hodnocení po čase ještě snížím, ale momentálně mě téma "Ima, ai ni yukimasu" velmi zaujalo a jeho nasnímání rovněž tak. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Nemám slov! Neuvěřitelně silný filmový zážitek. Film, který udělal ze všech hollywoodských romantických záležitostí jen ubohou trosku. Dokonalý snímek s naprosto fenomenálními hlavními představiteli. Úžasné, úžasné, úžasné!!! ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Japonské filmy to je zlo. Pomalé záběry, propracování každého detailu, nádherné romantické chvilky, zajímavý příběh, poté to proloží úžasnou dojemnou hudbou a vy jste úplně očarovaní a ani nevíte, jak. Prostě japonský styl...:) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Bylo by to za pět, námět je fenomenální romantické fantasy, nebýt děsivě sračkovité hudby a spousty režisérských chyb. Japonci to vyloženě udělali pro americký trh, kde trumfli Steelovou o tři délky. Nápad s tím, že zemřelá mladá a teda super krásná matka synka Yujiho se vrátí k rodině pouze na období dešťů, dá tam ten bordel trochu do cajku a pak zmizí ve svém posmrtném životě navždy, je velice originální. Bohužel nedotažený v tom, že vdovec ví, že je svědkem jakéhosi časově omezeného zázraku, svoji vlastní ženu políbí na jasné vyzvání až v půlce pobytu a sex mají tak tak poslední den. Vůbec ten vdovec je velký trouba a zmatkář, nehodící se na roli tak silně milujícího muže. Vykreslení Mii zamlada taky kulže, protože zvolili nějakou nemastnou dublérku, která vypadá jak frigidní šprtka. No ale proti současné české tvorbě je to fakt pěkný a nápaditý a rozhodně doporučuji. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchý příběh bez výraznějších zvratů (až na úplný konec), který je však vyprávěn s takovou lehkostí a upřímností, že si ho nelze neoblíbit. Asijská romantická dramata si vždy najdou takovou cestu, kterou západní divák ještě neviděl, a dokážou ho tím ve většině případů velmi kvalitně odzbrojit. Stejně je tomu i zde, ačkoliv je pochopitelné, že někdo může zůstat nedotčen. Berlička v podobě spojení "citové vydírání" totiž u podobných filmů funguje vždy :) ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Ima, ai ni yukimasu je velmi něžný a láskyplný film o snovém vztahu muže, ženy a jejich dítěte. Přiznám se, že tak silné (opravdové) citové pouto jsem mezi hlavními hrdiny ještě v žádném filmu nezažil. Uveřil jsem každému pohledu, doteku, úsměvu, slzám. Když si ale uvědomím, že realita bývá úplně jiná..... ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Celý film je fantastický, oddychový, trocha tajomný... a záver je naozaj najlepší... mám rada filmy s rozuzlením a dovysvetľovaním na záver... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Co dodat... když pořádnou romanci, tak jedině z Asie. A je jedno jestli z Koreje nebo z Japonska. Velice přirozeně, jemně a citlivě vyprávěný příběh s velice hezkým závěrem. Možná někoho Be with you nemusí zaujmout hned po dodívání, ale s odstupem času si určitě uvědomíte, jak skvělý ten film je. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb historie jedné velké lásky, kterou ani smrt nedokáže ukončit, naopak se po několika měsících naskytne na pár týdnů neskutečná příležitost, jak se se ztrátou vyrovnat a začít znovu žít. Druhá linie filmu vypráví o peripetiích seznamování se ústředního páru z pohledu Takumiho, na konci pak ale i Mii z jejího deníku. Nicméně zde snímek začíná tlačit na pilu až příliš, jejich láska a vztah se stávají až přehnaně osudové a nereálné. A závěrečná pointa pak dělá z mysteriózního snímku rovnou sci-fi, a byť logicky všechno sedí, jde o trošičku zbytečný krok. ()

Reklama

Reklama