Reklama

Reklama

Ima, ai ni jukimasu

  • Japonsko いま、会いにゆきます (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mia, Takumi a jejich syn Yuji jsou spokojená rodina, dukud Mia nepodlehne nemoci a nezemře. Řekne Yujiovi že půjde po smrti na hvězdu Akaibu a že se vrátí v období dešťů na zemi přesně jak se píše v knize, kterou mu dá. Yuji i manžel Takumi slepě věří že se stane zázrak a její slova se naplní. Když začne období dešťů vydájí se do prostředka lesa k společnému místu, kam chodívali. Slib se naplní a Mia se ocitne na zemi, avšak bez vzpomínek... (Káronoš)

(více)

Recenze (131)

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý a dojemný film, u kterého formálně nemám co vytknout, ale jednoduše mě emočně nechal úplně chladným. Možná v jiném duševním rozpoložení bych hodnotil výše, ale takhle to nechám na 3*. A nemyslím si, že se ještě někdy dokopu k repríze. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočil někdo v Evropě nebo Severní Americe, byl by samozřejmě za blázna, ale v Japonsku to - nevím proč - funguje. Místy až moc uslzené. Navíc „fantasy“ motiv tomu podle mě škodí. Flashbacky ale výborné. - 70% ()

sumperacek 

všechny recenze uživatele

Uplakaná sentimentální jednoúčelovka. Hlavní hrdina se po většinu času tváří, jakoby si nasral do kalhot a stydí se za to co provedl. Musím jít za maminkou, říká Yuji. Tak jo, jdi, odpoví učitelka. ()

Orina 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Kdybyste věděli, že zemřete a necháte za sebou krásné šestileté dítko, které má ze smrti maminky poměrně těžké trauma a milujícího manžela, který potom zřejmě až do konce života zůstane sám, šli byste za svým štěstím? Já za sebe si nejsem úplně jistá. KONEC SPOILERU Jinak to byl ale opravdu krásný film, který dokázal, že neni zapotřebí stokusového orchestru, aby z lidí vyždímal slzu (bohatě stačil roztomiloučký malý chlapeček klopící očička :-D). ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Hezký romantický film, který ocení především mainstreamový divák, který není až tolik obeznámený s asijskou romantikou. Nicméně pokud máte něco z asijské produkce nakoukáno, tak tahle romanťárna se ztrátou paměti Vás až tolik neosloví. ()

LuckyDuckie 

všechny recenze uživatele

tak moc mi to brnkalo na city, až mi praskly struny. vizuálně pěkné, ale příběh příliš táhlý. vhodné pro ženy na přechodu či dívky s PMS. ()

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Po několika výborných korejských romantikách jsem tentokrát zavítal na japonskou půdu. A opět jsem nebyl zklamán. Několikrát za film jsem byl silně dojat a prožíval jsem zvláštní, těžko popsatelné pocity. Možná také proto, že jsem se docela dobře dokázal vžít do postavy Takumiho, který mi byl hodně blízký, i když mi trochu vadily některé jeho grimasy. Ale mysteriózní vložka mi naopak nevadila, akorát jsem byl v závěru trošku zmatený. Nicméně mi to nezabrání v tom, i nadále blíže poznávat asijskou filmografii, které jsem poslední dobou opravdu přišel na chuť... Ani nevím, proč nedávám plné hodnocení. Asi jsem zhýčkaný nádhernými korejskými exteriéry. Ale závěrečný obraz ve slunečnicovém poli byl krásný... ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Smutný príbeh o pravom šťastí, alebo keď sa sen stane na chvíľu skutočnosťou. Musím sa priznať, že mám dážď veľmi rád, a popravde i keď toto bolo moje prvé stretnutie s takýmto "dažďovým príbehom" ten pocit, čo som pri tom mal, poznám už od dávna. A čím je príbeh smutnejší, tým naberá na svojej kráse a hĺbke "poeti-čnosti". Vrele odporúčam každému. Aspoň raz zhliadnuť niečo iné narozdiel od toho americké "ro-balastu", ktorý vôbec nemusím. Pre mňa jeden z najkrajších príbehov, takže za 5. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Čím sa líši Ázijská kinematografia od tej Hollywoodskej? Tým, čím sa líši sledovanie treťotriedneho filmu na jojke plného reklám a návštevou divadla - tj kultúrnym zážitkom. Nik nevie s tak veľkým citom natočiť film, ktorý je plný emócií ako práve oni. A ako ohodnotiť práve tento filmový skvost? Neviem či dokážem nájsť správne slová hodné tohoto filmu. Tešil som sa, vychutnával si ho, naplnil ma viac ako som očakával. Film má ten dar vás skôr či neskôr úplne zlomiť. Či sa tomu budete brániť, alebo nie. Jednoducho vás dostane a to na plnej čiare. Kiež by sme dostali všetci ten dar od Boha povedať svojmu blízkemu ktorý umrel, ako ho veľmi máme radi. ()

obscurite 

všechny recenze uživatele

Japonci vsázejí na věci, které fungují ve většině případů spolehlivě...odloučení dvou zamilovaných lidí tím nejtvrdším a nevratným způsobem - smrtí jednoho z nich. Depka, slzy, smutek, zoufalství? Nikoli pro Japonce, nejspíš je to tou kulturou, myšlením, východní senzualistickou filosofií, exotickým prostředím a herci, ale výsledek je kouzelný, plný naděje a lásky. ()

jirin_cz 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl jsem vyloženě trpěl... Romantický film mě málokdy dostane a tady té romantiky bylo až moc. Jediné, co mě bavilo byl zaměstnanec za Takumim, který snad v každém záběru spal:-) Yuji byl jinak opravdu roztomilý. No a tím v podstatě pozitva končila. Jenže pak přišla poslední dvacetiminutovka, která mi skoro vyrazila dech, kdy najednou děj do sebe nádherně zapadal a vše dávalo větší smysl. Na druhé shlédnutí, když už člověk bude vědět, o co jde, tak si to jistě vychutná více. Ale já už asi jen tak sílu na to nenajdu, a tak jsem si to jen zpětně proklikal. Zkrátka poslední dvacetiminutovka byl opravdový luxus, ale dvacet minut z dvou hodin, je opravdu málo a více jak tři hvězdy dát nemohu. ()

Gandalf.T 

všechny recenze uživatele

Japonská romance s prvky dramtu a nadpřirozena, která pohladí po duši.Tenhle film není vyumělkovaný, i když by bylo tak jednoduché do určité vyumělkovanosti spadnout. Je plný citu a toho neuvěřitelného japonského taktu a úslužnosti. Citové pouto všech tří postav je tak opravdové a při tom snové. Pro mě jednoznačně nejkrásnější japonský film co jsem viděl a že je konkurence veliká... 100% ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi, pro horší variantu rozhodlo, že film neměl až tak podmanivé kouzlo, jak jsem čekal ()

Reklama

Reklama