Reklama

Reklama

Ima, ai ni jukimasu

  • Japonsko いま、会いにゆきます (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mia, Takumi a jejich syn Yuji jsou spokojená rodina, dukud Mia nepodlehne nemoci a nezemře. Řekne Yujiovi že půjde po smrti na hvězdu Akaibu a že se vrátí v období dešťů na zemi přesně jak se píše v knize, kterou mu dá. Yuji i manžel Takumi slepě věří že se stane zázrak a její slova se naplní. Když začne období dešťů vydájí se do prostředka lesa k společnému místu, kam chodívali. Slib se naplní a Mia se ocitne na zemi, avšak bez vzpomínek... (Káronoš)

(více)

Recenze (131)

ill 

všechny recenze uživatele

One hundred percent pure love asijské provenience mě tentokrát příliž nepřesvědčila. Skrze natvrdlý výraz hlavního představitele proplouváme drhnoucím příběhem-nepříběhem, ne!uvěřitelnými emocemi-ne(e)mocemi. I přes svou ryze amatérskou znalost asijské produkce dokážu vyjmenovat pět lepších adeptů k aktivaci slzných kanálků a náladotvorných perceptorů. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Jaaaj, tie ázijské osudové lásky... No dobrých 90 minut mi slzy tiekli (možno k tomu dopomohla aj ta kašel-nádcha, čo ma ráno chytila) a aj srdénko sa mi zachvelo. Denníčkový mindfuck som naozaj nečakala. Strašne sympatické postavy. Neviem, kde zobrali toho malého, samostatného, inteligentného a chutného štupla, ale aj ja takého chcem!! :) 85% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Zobralo ma to. Toto je jeden z najromantickejších filmov, ktoré som do teraz videl. Malebné prostredie japonských lesov, neutíchajúce cikády a do toho obdobie dažďa. Krajšie kulisy sa už ani nedali nájsť. Pre ne-aziata je nával zdvorilosti možno až prehnaný a vo veľa prípadoch aj nič nehovoriaci. Kto ale mal už možnosť trochu preniknúť ázijskej kultúry či už filmami alebo anime berie tie prejavy s akou takou samozrejmosťou. Pre mňa mohol film odchodom matky skončiť lebo to čo nasledovalo ma trochu miatlo. Predpokladám, že tvorcovia nechceli uzavrieť príbeh bez možnosti vyjadriť sa k nemu zo všetkých strán. Japonská kinematografia má svoje osobité čaro a je na každom aby sa nimi nechal uniesť alebo sa tomu bude brániť. Mňa jednoznačne dostali a verím, že takých filmov ako je tento, bude ešte viac. ()

akneleH 

všechny recenze uživatele

Krásný smutně laskavý příběh o lásce... která dává život a překonává smrt. Tento film u mě prolomil skepsi vůči Japonským, Korejským atd. filmům. My lidé jsme si hodně podobní a ve svých filmech řešíme (ač jinými prostředky a postupy) to samé. Film nutí člověka uklidnit se, zpomalit tempo... kdo to neumí, asi při něm trpí. :-) Ale když trpělivě počkáme do období dešťů, třeba se něco stane... ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Sice jsem viděla desetidílný seriál, ve kterém ten mainký chlapík taky hrál, ale drze si troufám tvrdit, že film musí být bomba, protože to je určitě stejně jen sestřihaná verze seriálu. ()

Roper 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa velmi tesil, vzhladom k tomu, ze mam velmi rad melancholicke dramy... Referencie boli viac, ako pozitivne, tak som si ho nechal na narodeniny a bola to najvacsia chyba dna! Dovody su nasledovne: v prvom rade by som cely fantasy dej charakterizoval ako trapny, sportove zapalenie hlavneho protagonistu, suvisiace s chorobou ako impertinentne a koniec nijaky, predvidatelny uz asi od 30 minuty filmu... Nedostavili sa ani najmensie emocie, cely film som na nieco cakal a nedostal som absolutne nic, hra s dazdom posobila miestami az nasilne, stopaz bola k nevydrzaniu a hlavne herecke vykony neboli vobec presvedcujuce...! Kto chce skutocnu romantiku, cistotu, krasu a emocie, ktore v nom zostanu nadlho, odporuvam, nech si pozrie film Nae meori sogui jiugae (A Moment To Remember) a svoje hodnotenie k tomuto filmu zarucene stiahne o 50 percent. Mrzi ma, ze som prvy, kto pise komentar podobneho charakteru, vzhladom k tomu, ze k azijskej kinematografii mam vzdy afirmativny pristup, ale toto bola fakt hroza s malym mnozstvom svetlych momentov. 30 percent maximalne ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Film z jiného světa. Nejen že mě to dojalo, což o to dojme mě spouta filmů, ale je to teprv třetí film co mě rozplakal. ()

Eksi 

všechny recenze uživatele

Dokonale fungujúca romantika, ktorá svojim námetom nenechá nikoho chladným. Uveritelne zahrané hlavné trio sprevádza neuveriteľne čarovný príbeh, ktorý zaujme už svojim začiatkom a koncom úplne diváka odrovnáva, taký je silný. Úplný záver je na môj vkus je príliš samoúčelný, no vzhľadom na samotnú fantasy stránku sa dá jednoducho začleniť a prijať do perfektne fungujúceho celku. ()

clix002 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších filmov aké som kedy videl. Zážitok umocnený geniálnou hudbou. Tiež sa mi páči spôsob ako Japonci vedia vložiť fantasy prvok do filmu tak že to skoro ani ako fantasy nevyzerá. Ďalej odporúčam Tôkyô shôjo a taktiež kórejský Bin Jip. Sugoi! ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Nádherný závěr z jiného pohledu, za to hvězda navíc, zbytek je za celkovou kvalitu filmu. Půl hvězdy dolů proto, že to není můj žánr a jedna celá za to, že si japonská produkce opět neodpustila to postižený chování postav. Všichni se pořád vzájemně klaní, než na sebe promluví, deset sekund na sebe čučí a než otevřou dveře, řádně si to promyslí! Takže 70 % ()

Reklama

Reklama