Reklama

Reklama

Rendžin 13-gó

  • Japonsko 隣人13号 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Juzo (Šun Oguri) je mladý chlapec, ktorý jedného dňa prichádza do nového zamestnania. Na novom pracovisku sa však stretáva s rovnakým problémom, aký mal v minulosti na škole - šikanou. Jeho kolega Akai je typom muža, ktorého najviac uspokojuje ponižovanie svojich mladých kolegov. Tentokrát sa však zahráva s niekým, o kom nemá ani potuchy, čo je vlastne zač. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (8)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bože!! Katastrofa ! Flipnic má pravdu, tenhle film diváka doslova mučí,ale nudou ! Za celé dvě hodiny jsem se nedočkal pořádné vraždy ani gore, v tom filmu nebylo takřka nic, kromě slizkého zabijáka,který se spíše procházel než vraždil.. Vyloženě ztráta času a nedoporučuji ani tomu největšímu nepříteli. 30% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně hustá japonská exploitační záležitost. Dlouho se mi nestalo, abych se u nějakýho filmu cítil tak nepříjemně ... Útrpně pomalé vyprávění, dlouhé záběry, ve finále mučící diváka až k šílenství, silně "sleazy" atmosféra a postavy, odporný a nechutný hlavní zabiják, nepříjemné násilí, násilí na dětech, záběry z velké vzdálenosti, které nutí diváka zapnout nemilosrdnou fantazii ... Prostě hnusácká, sleazy věc ... nepříjemná, uthaná, ale suprová ... 4,5/5. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Juzo je mladých chlapcom, ktorý si hľadá prácu. Jedného dňa prichádza do nového zamestnania, kde sa stretáva s rovnakým problémom aký mal v minulosti počas pôsobenia na základnej škole, šikanou. Akai, ktorý neustále napáda všetkých mladších kolegov, je typickým prototypom chlapa, ktorý rád ponižuje. Dokonca vedie vlastnú skupinu ľudí so spoločným zmýšľaním. Pre tentokrát si však nevybral najvhodnejší objekt. Pár pekných gore záberov? Určite áno. Mimoriadne hix-ploitation? Tak to ťažko. Zakaždým keď sa niečo "chystá" tak je kamera buď odvrátená, alebo sa zameria na "hluchý" bod. "Rinjin 13-gô" nie je špatný snímok, no jeho najväčšia sila spočíva v príbehu a jeho rozuzlení, nie v napätí, strachu, lakačkách či mimoriadneho násilia - 60%. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dlouhý nudný nesmysl o ničem, tak by se to dalo zkrátit. Pokud používáte aspoň půl mozku, nemůžete se ani bát ani bavit, aspoň jestli u hororů hledáte strach, u scén smysl a u filmů zábavu. Několik myšlenek tam bylo, ale opravdu několik. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dr Jekyll and Mr Hyde po japonsku? Tak trosku. Asijske revenge drama? Tak trosku? Film se zajimavym nametem jehoz originalita se s ubyvajicim dejem vytraci... . Pozor jemny spoiler! Ovsem pouze proto, aby nam reziser ve finale pripravil pro me opradu po dlouhe dobe prekvapujici rozuzleni, jehoz samotna idea neni nijak uchvatna, ale sugestini forma jeho sdeleni mi fakt ucarovala. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Japonská "lynchovina" /príbehovo i používaním zvukových efektov/, ktorá strieda výborné momenty s nadstavovanou kašou. Keďže sme niektoré "nápady" už videli dávnejšie a v lepšom prevedení /animovanú príbehovú vsuvku naposledy v Kill Billovi/ nemôžem ísť nad 3 hviezdy. Na druhej strane - konečne horror made in Japan, kde nepobehuje vychrtlá a nasratá čiernovláska s ofinou prokletě nízko... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Rinjin 13-go“ skutečně není pro každého, protože je hodně drsný, ale i to je jeho deviza, je to ukázka toho, jak je také možné se vyrovnat s nesnesitelným tlakem, jenž je na některé jedince kladen a ostatnímu tomu přihlížejí nebo zavírají oči. Možná někdy ani to zlé skutečně nevidí. „Rinjin 13-go“ je specifické pojetí toho, jak se vyrovnat se šikanou. Hodně specifické pojetí. ()

muti 

všechny recenze uživatele

presne ako pise Sysel_CZ. megadlhy roztahany pribeh o SPOILER akomsi rozdvojeni osobnosti a pomste krivd z detskych cias. ()

Reklama

Reklama