Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Makky 

všechny recenze uživatele

Veľká zbytočnosť a hlavne blbosť... ale hudba bola samozrejme dobrá, Michael s Joeom Pescim excelentní a ten malý, čo hral Jacksona v detskom videoklipe Bad tiež. Plus nezabudnuteľný úvod s Man In The Mirror a bezchybný Smooth Criminal, mňam. ()

teba 

všechny recenze uživatele

První půlka výborná, ostatně jako celá Michaelova tvorba... teda, ta hudební. Co se filmu týče, rozhodně se mu mělo zakázat psát scénáře, a pokud už nějaký napsal, neměl se realizovat. Jenže, kdo by řekl ne králi, že... Aspoň že ten Joe Pesci si roli vyloženě užíval a učinil tak toto dílo celkově snesitelnějším :o) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl tři "videoklipové" filmy a Moonwalker byl jednoznačně nejslabší. Proč? Ze značného důvodu - byl to jenom sled videoklipů bez souvislého děje. V The Wall sice taky nebyl děj, ale zato je ten film myšlenkově hluboký a v Interstelle 5555 děj byl a to celkem promyšlený. Tohle prostě jen byla koláž klipů, náhodně poskládaných za sebou. Teda jo, v druhé půlce se objeví něco jako děj - Michael Jackson pomáhá třem dětem a zachraňuje svět před zlými drogovými (a asi i pavoučími?) dealery, kteří chtějí zdrogovat mládež po celém světě. To však Michael nenechá dopustit a stane se z něj transformer. Padouchy přemůže a zachráněná děcka vezme na svůj koncert a tím celý Moonwalker končí. I když Jacksona uznávám a některé jeho písničky mám fakt rád, celkově mě tahle koláž dost nudila a ani neměl čím zaujmout. Nějaká hloubka v tom není, děj to taky nemá a sledovat koláž klipů mě nebere. Radši si ty písničky pustím jednotlivě. Co se dá dělat, zklamalo mě to a to jsem po nadšení z Interstelly 5555 čekal fakt něco pořádného... Tak bohužel. Hudba fajn, některé klipy fajn, jako celek nijaké. Lepší 2* ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson ve své vrcholné pěvecké a taneční formě,na vrcholu slávy.V pubertě jsem na téhle muzice dost ujížděl.Za svoje kapesný jsem si koupil audiokazetu BAD a pouštěl jí pořád dokola.Písen Smooth Criminal je i po těch víc jak dvaceti letech pořád nářez.Bohužel už tento všestraný zpěvák a tanečník odešel do hudebního nebe,což je škoda:-( Soundtrack co stojí za poslech:Je těžké vybrat jednu písničku u filmu který je vlastně takový jeden velký videoklip.Nejvíc výrazná je ale Michael Jackson:Smooth Criminal. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Leč pop není pro mne to pravé ořechové, Michael je prostě mistr, co mistr král, a jestli je Madona královna Jackson je minimálně Bůh. Tenhle filmek je super, hudba, tanec, choreografie s nádechem sci-fi (to se mi na jeho klipech vždy líbilo). Pokud si chcete krále-boha popu připomenout, zapomeňte na this is it (Tam uvidíte jen plápolajcí se trosku)! Podívejte se na Moonwalker. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Film je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější videokazeta (VHS) všech dob. (Sintiroma)
  • Během honičky ve studiu se Jackson schová v kostymérně. Tam je možno zahlédnout kostým zbabělého lva z filmu Čaroděj ze země Oz (1939). Jackson si zahrál v remaku tohoto filmu - muzikálu Čaroděj z roku 1978, kde se ujal role strašáka. (Morien)

Reklama

Reklama