Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná hudba, která vystihuje svou dobu mnohem lépe než cokoliv jiného a k ní neskutečný Michael Jackson, který zůstane ikonou i po tom, co mu odpadne poslední kus plastu z jeho těla. Povinnost pro milovníky jeho hudby a pro ty ostatní... vlastně taky:) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu dát jinak, než 5 hvězd. Michael vždy byl, je a navždy bude velkým géniem, umělcem a člověkem, který vyzařoval nesmírně mnoho lásky a radosti kolem sebe. A za to ho budu navždy odivovat. R.I.P. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obrazovo-zvuková koláž (vlastně jakýsi "klipokál" :-) z dob, kdy se >mistrovi< přece jen poněkud lépe dařilo... (Re)prezentační dílko z tvorby chlápka, jehož jméno tenkrát ještě mohlo být synonymem pro slovo pop. A tahle popová pohádková šou dokazuje, že i poctivá popkulturní zábava může se stát svého druhu uměním. Ač tahle muzika nemusí být zrovna vaší parketou (a mojí tedy opravdu není), nutno uznat jistou originalitu a kvalitu v rámci žánru... Alespoň tekrát kdysi dávno... :-) Tři a půl hvězdičky za tuhle ač poněkud myšlenkově plytkou, přesto však zajímavou a objektivně vzato i poutavou podívanou, za Majklovy taneční kreace (a choreografii vůbec) pak bez uzardění zaokrouhleno nahoru... - - - P.S. Taky si myslíte, že M.J. je mimozenmšťan?... ;-)) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé, že když takhle slyším hodně jeho písniček pohromadě, tak dospívám k zjištění, že jenom opravdu málo se mi jich (podle mých měřítek) zdá opravdu dobrých. A taky děkuju za příležitost prohlédnout si Lennona juniora. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak by som hodnotil hudbu, tak len tá film vyšvihla na dve hviezdičky. Tá ma doslova trhala pri klepkaní si nohou. Komplexnosť a zameranosť filmu tak ale spadá len na hudbu, to ale nič nemení na veci, že inak príbeh je len strata času. Skrátka, Michael si spravil na seba peknú, milú, no zbytočne drahú reklamu. Takže nabudúce si radšej pstím Michaela na 15minút v .mp3 formáte ako znovu pozerať na tento mix somariniek. 40%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

To, ako je Michael odkázaný na bezmedznú lásku k deťom, je tu ukázané presne, takisto sa presvedčíte o tom, že to bol neskutočne vnímavý a citlivý človek a predovšetkým jeden z najpôsobivejších hudobníkov nielen vtedajšej doby. Jeho klipy môžem sledovať ako na bežiacom páse, no stále sú pre mňa rovnako čarovné, milujem ten prominentný klobúk dokazujúci jeho nadradenosť, tie jeho svojské pohyby a gestá, ten hlboký pohľad umelca... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvely 90-minutovy videoklip, kde prvu polovicu nahanaju Michaela fanusikovia a k tomu sa napajaju rozne jeho videoklipy. Teraz neviem, ci vsetky boli len z albumu Bad alebo aj zo starsieho albumu Thriller, ale druhu polovicu nahradil pribeh, kde si zloducha zahral Joe Pesci. Pesciho som najprv spoznal v komedii SAM DOMA (1990), az potom nasledovali dalsie filmy, hlavne tie brutalne mafianske ulohy v CASINE (1995) alebo v MAFIANOCH (1990), ale zahral si aj truhlikov v serii SMRTONOSNA ZBRAN 2-4 (1989) alebo v komedii MUJ BRATRANEC VINNY (1992). Michael si tu zahral samozrejme ochrancu deti, ale aj tie trikove efekty boli na tu dobu perfektne, hlavne ta jeho premena na robota no a oblubeny videoklip Smoot Criminal ma tiez velmi potesil. Ako to ti tanecnici robia, ze sa dokazu po stojacky tak daleko zohnut k zemi a nepadnu? To je skutocne umenie... 18.10.2009 _______ Michael Jackson - (Sám seba / Michael) +++ Joe Pesci - (Mr. Big) +++ Sean Lennon - (Sean) +++ Kellie Parker - (Katie) +++ Brandon Quintin Adams - (Zeke ´detský Michael´ z videoklipu Bad) +++ Bilal - (Tanečník) +++ Garland Spencer - (Tanečník) +++ D.J. Dellos - (Tanečník) +++ Dove Dellos - (Tanečník) +++ Jermaine Jackson - (Tanečník) +++ Mick Jagger - (Sám seba) +++ Produkcia: Michael Jackson +++ Hudba: Bruce Broughton, Ladysmith Black Mambazo +++ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

V podstatě bez děje. Celou dobu jen sledujete Jacksonovy videoklipy, kolem se motá parta děcek a občas se do toho "moonwalkingem" přišoupá i sám velký Michael a zatahá se za koule. Nic to ale nemění na tom, že Jackson byl ve své době fakt třída (teda než začal ošahávat melé kluky). ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Ten největší možný kýč - Kundera by se zaradoval... Děcka tančící v typicky "majklovských" oblečcích, úchylné - místy až krajně infantilní efekty (že by projev Jacksonova petrpanovského komplexu?) - mluvící maketa sochy Svobody, tančící králík, hora s mrkajícím ksichtem předtím tančícího králíka. Tohle prostě jako celek nefunguje! Děj žádný, myšlenka nikde - všechno to drží pohromadě jen Jacksonovo nezměrné charisma a jeho naprosto dokonalá hudba, ale to je, alespoň pro mě, dost málo. 73% (ke 26.6.2009) a zmínky o koláži? Tohle že je snad nějaká postmoderna? I přesto že le roi est mort nemůžu jinak než za 1 - a to jen díky perfektnímu Smooth Criminal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá zmysel. Esencia osemdesiatkového gýču a patosu. Otázka je, či to považovať za chybu. To medzi klipami, čiže dej, je nuda, pri hudbe sa zamyslíte nad tým, ako je obdivuhodné skladať hudbu pre všetkých bez inteligenčného rozdielu. Hviezda navyše za ňu, avšak hneď škrtnutá za pavúky. Som proste arachnofobik. Btw pochopíme, prečo obsadil Scorsese Pesciho do Mafiánov :) ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson ve své vrcholné pěvecké a taneční formě,na vrcholu slávy.V pubertě jsem na téhle muzice dost ujížděl.Za svoje kapesný jsem si koupil audiokazetu BAD a pouštěl jí pořád dokola.Písen Smooth Criminal je i po těch víc jak dvaceti letech pořád nářez.Bohužel už tento všestraný zpěvák a tanečník odešel do hudebního nebe,což je škoda:-( Soundtrack co stojí za poslech:Je těžké vybrat jednu písničku u filmu který je vlastně takový jeden velký videoklip.Nejvíc výrazná je ale Michael Jackson:Smooth Criminal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Moonwalker byl jednoznačnou těžbou slávy Michaela Jacksona a možnost jako jeho fandy natáhnout z koncertů ještě do kin. Film jako takový je pouze podivný spletenec scén, které jsou vyplněné známými Jacksonovými songy. A ty jsou stále vynikající. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě neoslovil. Michael byl samozřejmě bůh, ale tenhle film je chaotický nesmysl. Radši bych se tu hodinu a půl (i déle) dívala jen na Michaelovy klipy. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovali Oscaři za divnost, myslím, že je jasné, kdo by v roce 1988 triumfoval. Michael jako sporťák, jako raketa, jako robot, mimožemšťan, jako králík, jako tanečník v klubu třicátých let a především Michael ochraňující malé děti před drogami a černými muži s drdolem:) Režisér musel být zkouřenej jak čolek. Celou dobu jsem si říkal: "Pro koho bylo tohle sakra točené?" Nicméně ve filmu figurují tři naprosto nezapomenutelné (pětihvězdičkové) scény: vtipný animovaný útěk před fanoušky, dětská variace Scorseseho klipu "Bad" a Chillversův vložený klip ke Smooth criminal. Mimochodem tahle barová scéna vznikla jako variace na Astorovu scénu z Band wagon. ()

Reklama

Reklama