Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Recenze (332)

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Klasický produkt made by Disney, který se však tváří trochu jinak, než jaký doopravdy je. Namísto desítek minut s pejsky dostanete otravné psychologizování, spoustu kýče, plastu a cvičených zvířecích svěřenců, kteří koukají mimo záběr na své trenéry. A digitálního tuleně. Zdaleka nejzábavnějším faktem na celém filmu je, že ho točil člověk zodpovědný za survival thriller Přežít ;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Již asi po třech minutách, po zhlédnutí Disneyho loga a hrdě plápolající americké vlajky (a nezamrzne potvora a nezamrzne), jsem si říkal, že tenhle film to u mě má spočítané. Po obstojně zrežírované výpravě za šutrem z kosmu jsem se mu přeci jen rozhodl dát šanci. Nebudu vás napínat, když došlo na „psí“ scény bez přítomnosti živých (ba i mrtvých) lidí, film si mě zcela podmanil. Perfektně vycvičení, nepochybně dobře vyšlechtěni psíci „hráli“ dokonale. Každý z nich vypadal jinak, snadno jsem se mezi nimi zorientoval a věděl tak, kterému zrovna držím palce, nad kterým zrovna truchlím. Díky citlivé režii Franka Marshalla, který si jednou něco podobného vyzkoušel s lidmi (Přežít) scény se psy skutečně fungovaly. Byly dojemné i napínavé a přál jsem si, aby nikdy neskončily (aniž bych chtěl prodlužovat jejich utrpení). Ze zcela jiného soudku jsou scény lidské, nelidsky prosycené stupidními žvásty, které směřují jenom k tomu, co tušíte od samého začátku. Bez mučení přiznávám, že jsem většinu z nich přetáčel, dychtivě toužící zjistit, jakým směrem se vyvine dobrodružství ústřední osmičky. Přemýšlel jsem, jestli je v takovém případě fér celý film hodnotit, ale myslím, že pokud přidám větu „Hodnocení se vztahuje ke scénám se psy“, nikomu tím neublížím. Hodnocení se vztahuje ke scénám se psy. 80% Zajímavé komentáře: genetique, majo_svk, Merggie ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od Disneye velmi slušný snímek o pejscích, kteří vydrželi na polární základně několik měsíců, aby se nakonec páníček pro ně vrátil. Krajina je velmi pěkná a kamera je také velmi slušná. Není nic co bych mohl vytknout prostě klasickej Disney, který končí jak jinak než dobře :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $81,612,565Tržby Celosvetovo $120,455,994Tržby za predaj DVD v USA $104,916,245 //počet predaných kusov 4,119,514║ Je to nádherný dobrodružný film pokiaľ sú v zábere psy hasky a ich putovanie nehostinnou krajinou, plus svoje urobí vo vizuály aj zasnežená krajina Antarktídy (aj keď sa to samozrejme natáčalo v iných lokalitách, prípadne aj v filmových ateliéroch), ináč ide o klasickú frašku o záchrane kde film stráca na akejkoľvek atmosfére, obsadenie Paula Walkera bol dobrý ťah, na druhú stranu zas Jason Biggs bol trošku moc od veci, jeho tlačenie na komické vložky boli len a len trápne(našťastie len minimálne množstvo bolo týchto ako že odľahčení). /videl v kine: 65%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nerozumel si mi. Ten príbeh nebol o psoch. Bol o mojom otcovi.“ Neviem, či to bolo spôsobené mojou averziou voči umelému prejavu Paula Walkera, alebo tým, že som od zápletky „mladý, zásadový hrdina v snežnom pekle bojuje o život so svojimi psíkmi“ čakal skôr niečo ako bolo kedysi toto či toto. Nakoniec som ale bol relatívne príjemne zaskočený „vážnym“ scenárom. Nie je to tupá hraná disneyovka, skôr príjemné (hoci troška dlhé) remeslo, ktoré ÚDAJNE vzniklo podľa skutočných udalostí (pravda je však VRAJ taká, že podobné udalosti sa v 50. rokoch 20. storočia síce naozaj stali, ale prežilo podstatne menej psov). Frank Marshall, skúsený spielbergovský producent, nakrútil už i horšie (KONGO) a nudnejšie (tiež ľadové PREŽIŤ) veci. Ale i lepšie (ARACHNOFÓBIA). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Více psů, méně lidí, bylo by to za čtyři slunce, protože pokud jsou na scéně jen psi, je to dobré, dojemné i napínavé. Scéna s tuleněm - brrr, skoro jak z nějakého hororu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyho oddychovka...akorát na můj vkus trošku moc utahaná a dlouhá. Taky mě štvala ta parta moc fajn "lidiček"...tohle by si mohli už odpustit, fakt že jo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak pri preklikávaní televíznych kanálov naďabím na Ôsmich statočných vždy si kúsok pozriem. Samozrejme, že len tie časti, kde sa oko diváka stretne s huskyami. Či boli použité triky, tréneri alebo počítače je vcelku jedno. Výsledok je totiž omračujúci a je schopný vyvolať veľmi pozitívne, emočne bezprostredné prijatie celej solidárnej a navzájom si pomáhajúcej svorky. Ukazujúcej ľuďom cestu vzájomnej spolupráce pri záchrane samých seba. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Paul Walker - (Jerry Shepard) +++ Bruce Greenwood - (Davis McLaren) +++ Jason Biggs - (Charlie Cooper) +++ August Schellenberg - (Mindo) +++ Wendy Crewson - (Eve McLaren) +++ Hudba: Mark Isham +++ //////////// Reziser Frank Marshall, ktory ma za sebou ARACHNOFOBIU, dramu PREZIT alebo dobrodruzne KONGO natocil po niekolkych rokoch dalsi dobrodruzny rodinny film s Paulom Walkerom o statocnych psoch, ktori si dokazali sami poradit a bojovat o zivot v zasnezenej Antarktide niekolko mesiacov. Najviac ma zaujimali pohlady kamerou na inteligentnych psov, ako sa dokazali podelit o stravu. Aj zaver filmu bol dojemny a nadherny, ale nestacilo to k tomu, aby som mu dal 4 hviezdicky, kedze v nom boli aj nudne chvilky........ 25.06.2008 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád prírodu a zvieratá, ale nesedí mi Paul Walker, aj keď sa v posledných rokoch snaží. Keďže ťažné psy dostávajú slušný priestor a natočiť náročné scény s nimi nie je jednoduché, film si ma získal. Scény spoločného lovu vtákov alebo bitka s tuleňom o mŕtvu kosatku boli výborné. Pridať tak ešte pár dramatických momentov , obsadiť charizmatickejšieho hlavného hrdinu a bol by to nezabudnuteľný zážitok. Napriek niektorým slabším momentom sa určite oplatí vidieť. 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružná Disneyovka pro celou rodinu, ve které příjemně překvapí, že jsou psíci doopravdy jejími hlavními hrdiny. Zajímalo by mě, kolik lidí si v roce 2006 pořídilo huskyho. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Maya, Old Jack, Shadow, Max, Buck, Truman, Dewey a Shorty. Osm statečných psů aneb výborné dobrodružné drama z lákavého prostředí Antarktidy, kde se rozjíždí boj o holé přežití na řetězech uvázaných opuštěných hafanů v kruté zimě a nehostinném prostředí. Otázkou je, zda jejich pán Jerry najde po návratu na stanici své věrné druhy živé či mrtvé. Sympatické postavy, dramatické zvraty v ději s uspokojivým koncem a celkově velmi příjemná a působivá podívaná o odvaze, věrnosti a důvěře na základě skutečného příběhu. Moje hodnocení se pohybuje mezi 4 a 5*. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pěkné, pěkné, moc pěkné. Dojemné. Roztomilé. Trochu bych osekal ten děj mimo naši osmičku a mohlo to být ještě lepší. Tento film se povedl a nejde jen o to, že to je roztomilejší než košík plný koťat, jedná se prostě o dobrý, napínavý a chytlavý příběh. 80% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný dojemný příběh, kde hlavní roli nestvárnil žádný člověk, ale skupina psů husky. Velmi dobrá a dramatická chvíle s mrtvou kosatkou a tuleňem. A o to více, že je film inspirován skutečnou událostí. ()

Reklama

Reklama