Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Doják sází na jistotu - nádhernou přírodu (kanadské městečka Smithers, Grónsko, Špicberky) a především parádní sibiřské husky a malamuty. 1) Děj a lidské herecké výkony už stojí stranou. Ostatně i některé okamžiky psí story jsou pochybné (předání velení ve smečce například)._____ 2) Příběh, který se stal předobrazem filmu, se odehrál během japonské expedice do Antarktidy v roce 1958. O události natočili v roce 1983 Japonci film Antarctica, jehož remakem je náš snímek._____ 3) Co dodat? Snad jen arf, arf, arf, arf! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pri záverečnom dojemnom stretnutí by som ako pes svojho majiteľa aspoň trochu kusol do nohy, že ma nechal v zime priviazaneho vonku bez akejkoľvek pomoci. Nejde mi celkom do hlavy, ako psi ako nedivoké zvieratá toto všetko zvládli, ale nech je rozprávka rozprávkou, takže aj šialený bojový tuleň ako príšera z praveku tam mal svoje miesto. Prehnaná dĺžka filmu má asi symbolizovať dlhý pobyt psíkov vo vyhnanstve, a dosť mi vadili logické nedostatky, keď polárna noc nebola tmavá alebo ľudia sa pohybovali vonku, ako keby bolo tesne pod nulou. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Dobrý rodinný film. Dobrodružství 8 husky psů, kteří jsou odsouzeni k přežití v antarktické divočině bez lidí. Příběh o lásce mezi zvířetem a člověkem. Film plný věrnosti, odhodlání o přežití a přátelství, tolerance ve smečce. Samí sympatičtí herci, v čele s Paulem Walkerem. Tento film je pěkná připomínka toho, co tito psi ve skutečnosti dokázali. Psi mě vždycky dojímali. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to jenom lehký nadprůměr, ale v podstatě mi vadily jenom tři věci, zbytečné opouštění Antarktidy do nudy USA, to že se mluvilo o strašné bouři a přitom prakticky pořád svítilo sluníčko a ten tuleň. Taky by asi po takové době byli psi víc zbědovaní, ale saňové psy husky miluju, jsou tak krásní a každý byl jiný a děj byl přímý a nekomplikovaný a dobře to dopadlo. Režisér prý režíroval Přežít. To jsem nevěděla, ale už během filmu mě napadlo, že ti psi se vzájemně nežrali, když umřeli. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)

Reklama

Reklama