Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem s hodnocením až do úplněho konce a musím říct, že poslední díl mi jenom potvrdil kvalitu celého seriálu a prokázal obrovskou odvahu tvůrců skončit sérii tak trochu jinak, než jak je u amerických seriálů obvyklé. Po celou dobu si seriál udržoval poměrně nadprůměrnou, celkem nekolísající kvalitu, i když některé díly byly na 5*, a pár na 3* by se také našlo, ale naprostá většina na 4*, takže ty výsledné čtyři hvězdičky ode mne jsou naprosto zasloužené a poctivé. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Parádička. Takmer dokonalý seriál, jeden z mála, ktorému som dal šancu a odpozeral každú časť. Škoda, že po uzavretí ďalšej série nespravili aspoň nejaké trojdielne uzavretie dejovej línie. Myslím, že keby bol seriál uzavretý a postava malej Rose bola trošku menej premúdrená, plné hodnotenie by seriál neminulo. 85%. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Události v jednom městečku a okolí v době odklízení následků zničujícího hurikánu... Ač Invasion dokáže zaujmout hned od začátku, tak má výrazně vzestupnou tendenci a rozjíždí se sice pomaleji, ale nezadržitelně. Je relativně poklidný, nepatří do toho typu seriálů kde každý díl překypuje zvraty a odhaleními, ale umí překvapit, daří se mu zaujmout a především si postupně perfektně buduje atmosféru. Postavy jsou zde poměrně klasické co se týče charakterizace, ale najdou se zde velice sympatické výjimky - obvzláště nejednoznačný šerif Underlay, v podání Williama Fichtnera, který odtáhne některé relativně slabší epizody. Invaze si jde svou trošku specifickou, ovšem rozhodně kvalitní cestou. A to je dobře. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou to slabší 4 hvězdičky. Seriál se opravdu pomalu rozjíždí. Poslední díly sice nabírají obrátky, ale neni to úplně ono. Je to spíš takový rodinný drama, než sci-fi. Těch pár světýlek ve vodě moc neděsí. Spoustu zachraňuje Fichter, ale i ostatní mu zdatně sekundují. Za zmínku stojí Dziena, Sheridan a Labine. Moje hodnocení 75% čekal jsem od toho trochu víc. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal asi 4* za výborný a napínavý seriál, ale oproti ostatním podobným má pro mě jedno velké plus. Tím plusem je, že konec přišel hned po první serii. Je to sice škoda, protože konec byl hodně otevřený a pokračování se přímo nabízelo. Nadruhou stranu pro mě hvězda navíc, díky tomu, že nedošlo k natahování děje na dalších 5 serií.Stačí když si vzpomenu na Prison Break. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)

Reklama

Reklama