Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem si to konečně zopakoval, protože napodruhé jsem to dokoukal a navíc mě to dostalo mnohem víc než předtím. Člověk si jen musí zvyknout na pomalý vývin všeho a zaměření především na dvě rodinky, ale jinak je to správně mysteriózní, napínavé, promyšlené, se zajímavými postavami a v druhé půlce ten seriál nabere takové grády, že jsem měl potřebu ho dokoukat co nejdřív to jde. Vyplatí se počkat, protože ta první půlka neustále mlží okolo zjevného a když vás nezaujmou postavy a atmosféra, tohle podivné tajnůstkářství vás leda tak vytočí. A že druhá série nikdy nevznikne je obrovská škoda, jelikož to stále mělo dost co říct, ale znáte to, jak je to s těmi nejlepšími seriály... Místo toho uspělo překombinované, přeceňované Lost, které má nejblbější závěr ever. 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cosi oranžového plave ve floridských vodách a není to opilý holandský fotbalový fanoušek.. Invazní sci-fi seriál neplýtvající efekty pro sebe uzmul Fichtner v roli nečitelného šerifa Underlaye. Ať už to byl záměr tvůrců, nebo je vinou neočekávaně nízká sledovanost, oceňuji přiměřenou délku celého projektu (ve srovnání s natahovací žvýkačkou Lost apod.). ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám jízda... pomalá, ale napínavá a důsledná. Trochu jsem se bál, kam zamanévrují tvůrci s vynuceným závěrem, ale něco takového jsem nečekal (ani v dobrém, ani ve zlém) a nemám s ním problém ani nejmenší. Co je zajímavé, že se hraje s odkrytými kartami skoro celý seriál. Spousta věcí, na které se obvykle soustřeďují hledači bombastických spiknutí, zde moc nehraje roli. O co jde, jsou osoby přímo "v oku hurikánu" a to, že něco na začátku nemyslitelné je na konci funkční a poctivé. Hrozně moc se mi zde líbil Fichtner, mám ho rád od Kontaktu... jakékoli své vedlejší roličce dokázal vždy dát spoustu charakteru a charismatu. Zde v roli hlavní naprosto válí a značná část přesvědčivosti seriálu je jeho zásluhou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsadili hlavně na pestrost postav a kvalitní známé či méně známé herce. Scénář je psán tak, aby nenudil a každá epizoda přinesla určité poodhalení tajemství, které se rozprostírá kolem městečka Homestead a jeho obyvatel. Některé mají sice pomalejší rozjezd, ale pokaždé vás scénáristé překvapí ať už zajímavým dějem, nebo zvraty, které by jste nečekali. Efekty jsou na velmi vysoké úrovni a je vidět, že si s nimi pořádně vyhráli. Ať už se jedná o světla ve vodě, samotné mimozemské stvoření, nebo samotné vybavení a věci použité ve filmu. Museli do toho investovat velké množství peněz, které se jim určitě vrátilo. Je opravdu škoda, že se přestalo točit dál.Největším plusem je velké množství postav a jejich rozvíjení, které můžeme pozorovat jak čas běží. Je jasné, že film stojí na rodinných hodnotách, kde se nerozmýšlíte jestli dáte přednost cizímu člověku, nebo své dceři. Každá postava je svým způsobem zajímavá a stejně jako my má svou vlastní minulost, způsob uvažování a z toho vyplývá i množství dobrých nebo špatných rozhodnutí, které udělali a které změnilo jejich život. 7/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš přeceňovaný seriál. Základní premisa je fajn. Masivní hurikán, oranžové „cosi“ ve vodách, armáda, narušení identity – plno tajemna a nulová ochota něco z něj poodhalit, ta už po osmi dílech přestává být fajn. Kvalitní seriál by měl diváka dokázat navnadit na každou následující epizodu, Invaze tuto schopnost nemá. Je rozkouskovaná do nekonečného množství zdlouhavých scén se stupňovanou nervydrásající hudbou, na jejichž konci zpravidla dochází k zaručeně šokujícímu zvratu, ale nemyslete si to že to funguje, vůbec ne. Všední a očekávatelná odhalení příběh nikam neposunují, jenom ředí jeho zpočátku hustě tajemnou atmosféru. Tvůrci se často snaží čerpat napětí ze scén, kdy nemáme nejmenší důvod se o hrdiny strachovat. Je sympatické, že Invaze neoslňuje dynamickou akcí a snaží se o navození dojmu komorního dramatu, není sympatické, že se jí to ani trochu nedaří. Melodramatické momentky ze života roztříštěné americké rodinky jsou trapné a omšelé, postavy se při chování neřídí rozumem, ale předem danými šablonami, z nichž není cesty ven. Nepřekvapuje mě nepříliš velký úspěch Invaze v Americe, je to jen další řádový sci-fi seriál, který žánr ničím neobohatí. Zprvu jsem dokonce věřil, že humbuk, který kolem něj Prima udělala, má jisté logické opodstatnění, ale mýlil jsem se, je to přesně takový počin, který si zaslouží být vysílán v létě, během pracovního týdne, kolem jedenácté. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)

Reklama

Reklama