Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista z Chicaga Boomer se účastní akce, při níž zahyne jeho kolega. Otřesený mladík ovšem netuší, že hra, do níž se zapletl, míří příliš vysoko. Nejen podsvětí, ale i tajné vládní organizace totiž mají stejný cíl najít zvláštního agenta Harrisona Jamese, který u sebe skrývá velmi nebezpečný materiál. Měl jej předat, ale zmizel, přestože dosud patřil k nejlepším a nejloajálnějším spolupracovníkům. V jeho stopách vyráží nejen gangsterské komando Charlese Wenetera, který je v podezření, že obchoduje s přísně tajnými vládními informacemi, ale i další kolega, agent Bill Dexter. Nechybí ani Jamesova manželka. Štvanice na zmizelého agenta, jehož totožnost zná jen pár zasvěcených, však vroubí desítky mrtvých. Viníků i nevinných... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Viem, že teraz asi každý pohrdne nad mojím názorom a dobre si zapamätá môj nick, aby vedel, že od "neho" už komentáre čítať namá. Ale nebudem dávať nízke hodnotenie len preto, aby som sa niekomu pchal do prdele, potom by táto stránka nemala význam. Mne film ponúkol výborný zážitok, a aj napriek možno tuctovému a priemernému deju bol obohatený o množstvo skvelých scénok, kvalitných kamerových záberov (najmä v kvalitných prestrelkách, špeciálne tej úvodnej, ktorá bola fakt super) a takých zložiek, ktoré dodávali dobrú autentickú atmosféru. Taktiež som sa občas pristihol, ako mám od napätia až zatajený dych a akoby som to všetko prežíval spolu s hlavným hrdninom. Za svojím názorom si stojím a ešte predtým, ako ma zaň budete chciet ukrižovať, spomente si na staré-známe: "Koľko ľudí, toľko názorov!" ;) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No tak by mě zajímalo, jak tohle ohodnotit. Když na to půjdete z pohledu náročného akčomilce, patrně si v hluboké agónii masírujíce svůj spánkový lalok poslintáte potah na pohovce s hodnocením něco o pokaženém večeru, ale vezmete-li A Better Way to Die s rezervou, možná se úplně nudit nebudete. Po přelouskání nudného a křečovitého úvodu, kde se vám vkrádá myšlenka o pokusu vybrakovat styl některé z Tarantinovek, dostanete se do střední pasáže, kdežto se mísí poměrně slušná akce okořeněné sem tam nějakou trefnou hláškou. Jenže s blížícím se koncem, znovu naskakuje ta neodbytná křeč z úvodu a nastartovaný dojem posléze uvadá jako přehnojená sukulent. Nikterak nepomáhá ani leckdy podivná kamera. Scott Wiper jako režisér téhle hry na záměny udělal ze své hlavní postavy takového zvláštního jedince, kterému chvíli vadí zabíjet a jindy zase rád posnídá z dobře upražených vnitřností. Poměrně neznámé herecké obsazení ale překvapivě dělá film koukatelným, leckdy zacáluje kdejakou minelu v příběhu, žel jindy naopak na své známější kolegy z gangsterek mnohonásobně ztrácí. Ať už tak či onak, úplně tenhle videofilm nezatratím, neb v záplavě toho neuvěřitelně přiblblózního béčka, které se na našich vezdejších televizních obrazovkách prezentuje, je tady stále alespoň patrná jistá snaha. Takže u mě za dvě hvězdičky a napodruhé už si to ale nechám ujít. [3/10] ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Mladý policejní zelenáč se stane obětí přepadení, potom se náhodou namočí do průseru a strhne se kolotoč násilí, ze kterého není úniku. Akční béčko, které má slibný začátek, kde nechybí tarantinovské hlášky. Dobrý úvod záhy vezme za své a začne nuda, dějově naprosto stupidní, což by ani tak nevadilo. Horší je, že se celý film bere hrozně vážně, místama se tváří jako div ne existencionální drama a přitom v akčních scénách nechybí fórky, které film odlehčují. Výsledkem je poněkud schizofrenní volovina. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu mám pocit, že věta "Být ve špatný čas na špatném místě." číhá na každým rohu. Jen se hlavní hrdina dostane z jednoho průseru, už je v dalším. Jakmile přežije jeden útok, začíná útok číslo dvě, tři, čtyři... Jdou po něm všelijací padouši, mafiáni, zabijáci i samotná policie a to snad ještě není všechno. Proto se mně snímek až tak nelíbil, protože už v pohádce Hrnečku, vař věděli, že jakmile to přeplácají vším možným, tak je to pohltí. Tady je to taky poněkud překombinovaný, takže už vám to všechno leze krkem. Akční to je, to se musí nechat, ale jinak nic moc, spíš podprůměr. ()

Canniosh 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Vzhledem k ostatním hodnocením to možná vyznívá divně, ale je to tak. Po supersprostém začátku filmu, kdy hlavní hrdina vychrlí ze svých úst takovou větu, že by se za ni nemusela stydět ani parta dlaždičů se děj začíná slušně rozjíždět, což pokračuje de facto po celý film, kdy vás nenechá ani na minutu vydechnout. Vše graduje v překvapivém závěru filmu, který korunuje tento film, a díky kterému vám tento film zůstane ještě dlouho v paměti (v dobrém slova smyslu). Gratuluji, i s relativně neznámými herci se dá udělat řádně áčkový film. Prostě a dobře: "Nobody´s nervous"... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama