Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí gayové a dívka židovské víry jsou hrdiny milostného trojúhelníku odehrávajícího se v okupované části Francie za 2. světové války. (vyhnalek)

Recenze (15)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Skrývanou lásku jsem si po letech znovu připomněl a musím své hodnocení o něco zvýšit, i když filmy z válečného období moc nemusím. Zdejší obsah bych upravil, že tu nejde o trojúhelník, ale zejména čtvrtý podstatný "roh" způsobí většinu komplikací. Ve filmu je řečené mnoho moudrého a poučného. Navíc láska mezi dvěma chlapy tu je představena z reálného opravdového pohledu a ne jako něco povrchního a malicherného. Hloupá rozhodnutí mají za války oproti dnešní době razantní a nedozírné následky. A proto po skončení musí být všichni rádi jak se dobře žije. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný film, který se zpočátku tváří, že válka ani tak moc neexistuje, někde za okny možná ano, ale hlavní hrdinové jsou mladí, plní chuti do života, a tak si zlo nepřipouští. Ale i když před zlem zavřete oči, stejně vás dostihne. A tak si našlo i hlavní hrdiny tohoto filmu. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Skrývané lásky jsem si nejednou vzpomněl na britský snímek Bent, který též zobrazoval situaci homosexuálů během 2. světové války, kteří si svou (dodnes stále nepochopenou) přirozeností vysloužili mnohdy jednosměrný lístek do koncentračního tábora. Film má poněkud pomalejší rozjezd, přičemž se vše zdá být zpočátku takřka idylické - avšak chyba lávky. Rodina se dokáže zachovat opravdu krutě, o čemž se Jean na vlastní kůži přesvědčil. Vedle zakázeného vztahu se film soustředí i na mezilidské vztahy celkově, problematizuje kolaboranství, lidskou amorálnost a nelidskou krutost, takže má vcelku široký tematický záběr. Člověk si jen stěží dokáže představit, jaké tehdy panovaly poměry, a tento TV film o tom podává uvěřitelné svědectví. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem si nedovedla představit příběh založený na vztahu homosexuálů a židovky, fungovalo to. Film je věnován především deportacím homosexuálů do koncentračních táborů a jejich odsouzení ve francouzské společnosti. Homosexualita byla ve Francii údajně protizákonná až do roku 1981. Film je to celkem pěkný, ale hlavní hrdinka mě děsně štvala. Protože se skoro pořád chovala jako fracek. Proto průměrné hodnocení. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nacismus a druhá světová mě dlouhodobě zajímají, ale nikdy ve mně nic nevyvolalo tak silnou nenávist vůči zrůdnostem páchaným nacisty jako některé momenty tohoto filmu. Je až k neuvěření, jaký hnus a zvrácenost se může v lidech skrývat. Co se HM dějové linie týče, byla moc hezká, dokud... dokud. Hodně se mi líbila kamera i vykreslení doby, stejně tak závěrečné informace v kostce o tom, jak bylo nakládáno s homosexuály během 2SV a jak na ně bylo ve Francii nahlíženo po ní. ()

janik.sk 

všechny recenze uživatele

Neskutočne smutný film o láske a neľudskom zaobchádzaní so židmi a homosexuálmi počas druhej svetovej vojny. Niektoré momenty sú priam desivé. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mě donutil brečet tak dlouho, jako žádný jiný! Absolutně neuvěřitelně nádherný film s neuvěřitelně smutným tématem. Každopádně myslím, že člověku stačí přečíst v popisku 'dva gayové a židovská dívka' a hned na to 'druhá světová válka' a musí mu být jasné, že tento konec nebude veselý ani pěkný ... Opravdu nádherný film, nádherně zpracovaný, dokonale hraný, výkony jsou opravdu přesvědčivé. Po shlédnutí tohoto filmu jsem chvíli neměla na to, abych vůbec uvěřila takovému lidskému hyenismu ... Přiznám se, že jsem brečela opravdu hodně dlouho, a to nejsem člověk, který si filmy bral nějak zvlášť vážně. Nejsmutnější na tom je právě to, že takových příběhů, které se ale skutečně staly, byly stovky, možná tisíce ... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a vysoce kvalitní film s hlubokým, na mě hodně depresivním příběhem, který mi v duši zanechal velkou jizvu 991010 ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom všem je, že některá zla války přetrvávají dodnes: perzekuce homosexuálů a homofobie. Další věci by se taky našly... Kdy se lidstvo poučí? ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Príbehy z 2. svetovej vojny priťahujú pozornosť väčšiny ľudí. A ako sme si zvykli väčšinou sa jedná o drámy. Tento film nie je výnimkou. Ba čo viac je to jeden s tých lepších filmov s touto tématikou. Citlivo zobrazená realita ľudských vzťahov vo Francúzsku, kde hrdinstvo ide ruka v ruke so strachom. Tak smutný film je snáď len Sofiina voľba. Vtiahnutie do deja: ***** Realita: **** Akcia: ** Dramatičnosť: ***** ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Klasicky scenar z okupovanych uzemi a se skupinou lidi, kteri jsou pronasledovani. Nejdriv si zijou tak, ze si jich okupace a represe netykaji a pak spadne klec. Smrt je v rukou esesaku okamzite rozhodnuti. Idyla konci, nastava velmi kruta realita, ktera je dokonce zapricinena vlastnim bratrem. Pribeh je ale docela zajimavy, prozijete si realitu okupovane parize, cele je to snadno koukatelne, ac herci nejsou moc sympaticti, hraji o sto set a ve svych rolich se citi dobre. Mirny nadprumer. ()

mirodevil 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu se tváří, že to bude jen rádoby válečná jednohubka, kde prim hraje tak trochu jiný milostný trojúhelník... Jenže z trojúhelníku se rázem stane čtverec a hrůzy války na vás bez obalu jebou jednu zrůdnost za druhou... Film je tak strašlivý, že se na něj podívám někdy znova... 85% ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak obrovské částky jsou občas vynaloženy na naprosto přihlouplé náměty a silné příběhy jako je tento se dočkají pouze televizního zpracování. Bohužel i když na rozpočet tohoto filmu jistě zdařile a kvalitně natočený film, jsou zde určité nedostatky, které brání prožít příběh naplno, především začátek filmu působí chvílemi pro mě lacině a amatérsky a konec je trochu kýčovitý. Přesto jde o snímek, který si zaslouží vysoké hodnocení a který patří k tomu nejlepšímu, co jsem v poslední době viděl. Kéžby se filmaři do takovýchto témat pouštěli častěji... ()

mikeleon 

všechny recenze uživatele

Tento film je excelentný, ťažko mu niečo vyčitať. Vo filme sa okrem homosexuálnej lásky, rozoberá aj láska muža a ženy, bratská láska, ktorá sa premení vďaka žiarlivosti na spúšťač katastrófy. Tento film ukazuje čoho sme my ľudia schopní v tom najhoršom slova zmysle, sme plní nenávisti, žiarlivosti, závisti, ukrutnosti, bohužiaľ takí sme... Na druhej strane nesie film hlboký humanistický odkaz v posolstve, na ktoré by sme nemali nikdy zabudnúť: Už nikdy viac žiadna vojna, už nikdy viac zabíjať ľudí len preto, že sú iní - židia, homosexuáli, čierni, červení.... ()

benden 

všechny recenze uživatele

Film na mne hodně zapůsobil svou lidskostí a bohužel i lidskou krutostí. Být mlád, prožívat lásku, ať už jakoukoli zrovna v době, kdy byla Paříž obsazena a člověk nevěděl, co ho čeká z hodiny na hodinu. Láska a nelidskost. Nevím, proč při opětovném sledování jsem si vzpomněl na našeho Herce. Bylo po válce, byli mladí a museli prožívat krutosti bolševického systému, který krutostí se mnohdy hodně podobal té nacistické hrůze. Ať je tato doba svobody jakákoliv, jsem rád za ni. ()

Reklama

Reklama