Reklama

Reklama

Větrný démon

  • Česko Démonické větry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cory s několika přáteli navštíví starou usedlost, kde jeho předkové, jak se později ukáže, holdovali černé magii a démonismu. Místní je od pobytu v domě odrazují, skupinka však na jejich prosby nedbá. Ve vzduchu je však něco smrtelného a v domě už na partu přátel čekají démóni. Brána do pekel se otevírá… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

raimi 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistá esence brakového videobéčka z těch nejnižších polic videopůjčoven. Pro fanoušky nádherné guilty pleasure. Téměř žádná vata, a neustále se jede horor. Ať už se chodí po strašidelných místech, hážou vyjevené pohledy, valí mlha, objevují mrtvoly, zjevují démoni, střílí z brokovnice, nebo hláškuje- furt se něco zábavného děje. A na to, že je to očividně velice levná záležitost, tak se tvůrci neupejpají, a zahrnují diváka celkem nevídaným množstvím atrakcí. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Demon Wind je určite pozerateľný a vzhľadom na kvalitnú atmosféru a dokonalé masky aj vysoko nadpriemerný horor evokujúci staré dobré 80. roky. Len škoda trochu „blbého“ finále... Je zrejmé, kde hľadal Charles Philip Moore inšpiráciu pre svoj režisérsky (a prakticky aj scenáristický) debut. Menovite u Raimiho, Romera, Carpentera a dokonca aj u Fulciho. Ak má človek pred sebou takéto vzory, môže byť výsledok zlý? Možno áno, ale určite to nie je prípad Demon Wind. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem toto dílko sháněl a moc se těšil. A výsledek? První čtvrthodinku je vše na dobré cestě. Začátek zaujme okatou podobností s tvorbou hororového mága Fulciho, dobrá zvuková složka, povedené nechutné masky, víc než dobrý námět. Jenže pak se to všechno zvrtne. Přichází studená sprcha v podobě partičky neuvěřitelně nesympatických ( a z drtivé většiny zcela dementních ) amerických teenagerů, kteří vrámci přiblbloučkého děje lezou jeden po druhém démonům rovnou pod kudlu. Slibná počáteční atmosféra je během chvíle nenávratně v čudu a když v pomateném závěru filmu proběhne mezi hlavním hrdinou a nejvyšším démonem souboj "na férovku", při kterém dojde na kopání démona do rozkroku, tak už jsem ani nevěděl, zda se mám smát nebo břečet. Svojí krvavostí a slibným námětem mi tento film asi nejvíc připomíná podobný "skvost" LAMPA. Také jsem se moc těšil a také se mi dostalo velkého zklamání. Nebo spíše smutku z krutě promarněné šance. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Robíš chybu.“ – „Možno. Ale je to MOJA chyba.“ Typický pohrobok 80-tych rokov. Znesiteľné béčko, snažiace sa (9 rokov po premiére Raimiho kultovky) kopírovať Evil Dead. Je to poznať hlavne na maskách, násilí a situovaní deja do chaty, z ktorej je nemožné dostať sa von. Scenár hrozný, k tomu predpotopné CGI (našťastie je to len pár desiatok sekúnd), nesympatické postavy a samoúčelné násilie. A woodoo na Tahiti? Nepomýlili si to náhodou s Haiti alebo s Afrikou?!? ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ch. Ph. Moore očividne ľúbi Fulciho a talianske horory, ich vplyv je vo Veternom démonovi evidentný. Takisto má iba minimálny zmysel pre logiku a realitu - napr. benzínová pumpa na poľnej ceste opäť odkazuje na makabróznu poetiku starej talianskej školy. Náznaky hrôzy sú však veľmi účinné a vyvolávajú strach. Režisérovi sa darí vytvárať mrazivú atmosféru a navodiť pocit, že zlo je všadeprítomné. Takže, stupídne herecké prejavy a zopár lacných trikov (modré elektrické výboje) sa ľahko dajú odpustiť. Masky nemŕtvych boli výborné, ale keď sa tieto bytosti z oného sveta objavili na scéne s filmom to išlo od desiatich k piatim. Záver bol prekombinovaný. Podstatné však je, že ide o horor, v ktorom sa už od začiatku niečo deje, ktorý má rotáciu, dynamiku aj tajomstvo. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama