Reklama

Reklama

Špatně zorganizovaná loupež

  • USA Disorganized Crime (více)
Trailer

Co všechno se může stát čtyřem zlodějům, kteří se neznají, a jejich šéfovi, který má neuvěřitelnou smůlu? V malém městě v Montaně se skrývá Frank Salazar, lupič, který má za sebou již několik přepadení bank. Když zjistí, že místní banka disponuje poměrně velkou hotovostí, najme čtyři bývalé komplice, kteří se vzájemně neznají. Předtím, než mohou celou akci zrealizovat, vstoupí Frankovi do cesty dva místní policajti, kteří ho zatknou a chtějí ho vydat zpět do New Jersey. Frank jim uteče a policisté se vydávají na strastiplnou cestu do divočiny, kde se Frank skrývá. Čtyři bývalí kriminálníci už na první schůzce marně čekají na svého šéfa. Když se nedočkají, tak se rozhodnou, že banku vyloupí sami. A Frank se po dlouhé cestě montanskou přírodou dostává do chaty, kde měl mít před několika dny schůzku se svými komplici. Unavený a vyčerpaný si lehne, aby si odpočinul. Právě tady ho vypátrají oba policisté i s početnou skupinou dalších kolegů, kteří vyšetřují přepadení banky, které provedli jeho kumpáni. Obviní Franka a on míří rovnou do vězení. (TV Nova)

(více)

Recenze (22)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které dlouho tají i žánr, ve kterém se pohybují, naproti tomu Koufův snímek prozrazuje vše už pouhým názvem. Jde o kriminální komedii, kde skupina kriminálníků touží vyloupit bankovní pobočku v malém městě, jenže špatná souhra i kupa náhod zapříčiní, že loupež se mění pro své aktéry v noční můru. Celkem průhledný scénář ale kupodivu funguje bez problémů a mainstreamový humor nikdy nesklouzává k primitivní řachandě. Slušné herecké obsazení, ničím neurážející režie, film bez kiksů, který sice nebude patřit ke špičkám ve svém žánru, ale ze 3,5 hvězdiček tentokrát zaokrouhluji nahoru. Celkový dojem: 70 %. Mimochodem, o akční žánr, tak, jak je chápán filmovými fanoušky, v žádném případě u Špatně zorganizované loupeže nejde. Tady se zkrátka minulo žánrové zařazení s realitou. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipní komedie. Příběh sám je docela zajímavý a má příjemné vyvrcholení, jenže humorné epizodky, které k pointě vedou, jako by zůstávaly vždy krůček před branami opravdového gagu nebo slovního humoru. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dva tupí, ale zato zarputilí policajti (hlavně Al Bunda) proti zlodějům (jedním z nich Fred Gwynne (soudce z My Cousin Vinny)), kteří mají sice mají plán, ale je v tom háček, jeden jim chybí, navíc řeší neshody, a tak přichází trocha improvizace. Ne, zloději tupí nejsou, je to originální vykrádačka s nějakou omáčkou kolem, která přidává na vtipu. Humor je jednodušší a pointa čitelná asi od půlky, ale geniální. # příběh 6 | hudba 6 | akce 4 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Tohle byla akční komedie mého dětství a nedávno jsem na ni čirou náhodou kápl ve své staré sbírce videokazet. Musím přiznat, že ani po tolika letech mě tahle oddechovka nenudila. :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia v ktorej väčšinu času sledujeme štvoricu idiotov, ktorý sa zišli v jednom dome na špinavú prácičku a ani sami poriadne nevedia akú. Dlhý čas len nudne kecajú a čakajú kým sa objaví ich šéf, ktorého práve zabásli a má čo robiť, aby zdrhol dvojici ešte blbších policajtov. Neviem prečo som čakal, že to bude pojaté temnejšie a tá parta bude tvorená poriadnymi drsniakmi. Ale aj keď je to R-ko natočené v nekompromisných osemdesiatkách, tak je to pojaté ako neškodná rodinná komédia v ktorej sa akurát párkrát zafuckuje. No a tie nekonečné kecy ma vôbec nerozosmiali. Nevytiahli to ani herci. Takže celkovo to je nudný podpriemer, ktorý ničím okrem hereckého obsadenia nezaujme. 4/10. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka. Pěkný 27letý Lou Diamond Phillips (řidič Ray) v přléhavých džínách tvořil příjemný kontrapunkt přemýšlivému 63letému Fredu Gwynneovi (nejstarší z lupičů Max). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia nudna americka patlanina, kde US humor je na desiatky kilometrov vzdialeny tomu europskemu. Nezasmial som sa ani raz, nebolo na com. Rezisera Jima Koufa povazujem len za rutinera. 20 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že geniálních loupeží podle neméně geniálních plánů už jste si užili dost ... kromě toho: V drtivé většině případů mají ve svém důsledku stejně k dokonalosti daleko. Zkrátka je načase, abyste se zúčastnili dobrodružství, jehož smělý plán je sice utvářený tak říkajíc "za pochodu" - a na první pohled možná vyhlíží maličko krkolomně, nicméně hlavní plánovači rozhodně nejsou z těch, kteří jsou zvyklí při prvních nesnázích odhazovat pomyslné i skutečné flinty do žita či kamkoli jinam. Zápletka se tudíž vyznačuje duchapřítomností i kreativitou, přičemž její veselí je nestrojené, uvolněné - a tudíž i nakažlivé. Nežene se kupředu za každou cenu - tu a tam zvolní, aby si rozmyslela další postup, leč v globálu se jedná o zábavnou záležitost, nezatíženou přehnanou snahou o sebeprezentaci. 3* jsou málo ... a 4* se zase zdají být trochu nadhodnocené - ale budiž, pro jednou se svět nezboří (a jestli přece, myslím, že to nebude kvůli "Špatně zorganizované loupeži"). ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Příběh není vůbec špatnej, všechno se to hodně dobře zamotává. Průser ovšem je, že režisér je strašlivej břídil, kterej neumí dát filmu šmrnc a tah na bránu a spolehlivě každej náznak zábavnosti a humoru zazdí. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabý, v podstatě divák ani hlavní aktéři netuší, co se děje. Pak se ale rozjede improvizovaná akce, která ani na okamžik neztrácí na nepředvídatelnosti. Neznámí herci nevadí, podávají solidní výkony a jsou celkem sympatičtí. Sem tam jsem se zasmál. Celkový dojem: příjemné překvapení => spokojenost. Vůbec by neuškodil remake pod taktovkou nějakého slušného a známého režiséra. Ten scénář za to stojí. ()

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Docela fajn podívaná. Oproti tomu běžnýmu hnoji, co běžně v kisně běží, jsem se docela pobavil a s chutí jsem to zkouknul. Škoda jen toho příšernýho dabingu. Jinak záporáci i "klaďasové" jsou sympatičtí a příběh docela svižný a koukatelný. Rád si to dám znovu. (V původním znění) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Humorný snímek držící se hodně na uzdě. Vtipné situace nepřekračují hranici přebujelé komediálnosti a stále se berou setsakramentsky vážně. Charaktery postav jsou zvoleny velmi dobře. Osobní uhrančivost a hlavně vztahy mezi sebou je hlavní devízou vznikající legrace. Jejich šéf, který neudělá krok aby okamžitě nebyl zatčen, je postava sama o sobě. Filmy o partě zlodějů jdoucí do banky na trezor vždy přitahovali a kupodivu to platí do dnes. A tak není od věci, že vznikali i komedie a tento je jeden z nich. Smíchy se za břicho nikdo popadat nebude a je to způsobeno hlavně českým dabingem, neboť nevhodně zvolené hlasy a špatné zvýraznění humorných částí je do nebe volající. V původním znění je to už zcela o něčem jiném. ()

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážné.Značná disfunkce zařazování filmů do žánru.Rádoby komedie, která uráží celý akční žánr.Výběr herců je tragický a nepřispívá k tomu ani naprosto fatální český dabing.Chápu že tento humor je zaměřen určitým směrem,ale ač jsem se snažil tak jsem mu na chut' rozhodně nepřišel.Motiv filmu je čitelný jako slabikář první třídy,takže doporučuji shlédnout na oddech až při té největší filmové nouzi. 30% ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Jak zmiňuje i několik dalších komentátorů, možná relativně slušnou oddechovku zabíjí nehorázně odfláknutý český dabing. ()

Reklama

Reklama