Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V L.A. řádí brutální sériový vrah známý díky své zálibě v satanistické symbolice jako Pentagram killer. Detektiv Logan (Lou Diamond Phillips) se v případu nemá čeho chytit, dokud se neozve tajemná Tess (Tracy Griffith), jíž však za informace vedoucí k vrahově dopadení musí slíbit, že zločinec nepřijde za žádnou cenu o život. Záhy dopadený Patrick Channing (Jeff Kober) je snadno usvědčen a odsouzen k trestu smrti. Logan již na podivný slib daný neznámé ženě dávno zapomněl a oslavuje s kolegy svůj další úspěch, aniž by tušil, že pravé drama teprve začíná… (J.Connor)

(více)

Recenze (24)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jako horor hodně slabé, jako krimi thriller docela ucházející. Pár slušných scén, solidní záporák a pohodový Lou D. Phillips ( i když to není žádný všeuměl, do filmu podobného zrna se hodí ideálně ). Film nepostrádá klasickou ,,devadesátkovou" atmošku špinavého a syrového velkoměsta, kterou už filmaři dnešní doby zkrátka nedovedou a která má své kouzlo. Na druhou stranu v té době vznikali daleko lepší kusy, které jsem ohodnotil ,,jen" 3 hvězdami a když si zpětně vybavím těch , ne zrovna příliš málo, hluchých a nudných míst, 2,5 * je optimální a adekvátní. Tohle je zkrátka výstavní průměrný kus ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $22,424,195Tržby Celosvetovo $-║ niektoré triky prekvapia svojím prevedením, hlavne tie démonické skoky ale celkový výzor a príbeh filmy strašne béčkový /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrí umierajú mladí.“ Pamätáte si Anjela smrti z roku 1998? The First Power vzniklo o 8 rokov skôr a tých, ktorí Anjela smrti videli, zaskočí rovnaký úvod: je chytený brutálny sériový vrah a úspešne popravený, no napriek tomu sa už onedlho začne objavovať rovnaký typ vrážd, pričom v epicentre nadprirodzeného diania sa ocitá detektív, ktorý bol vrahom posadnutý. The First Power mi prišla ešte o dosť slabšia, než Anjel smrti. Vtedajšia hviezda Lou Diamond Phillips (Mladé pušky 1 – 2, La Bamba, Renegáti, Demon Wind) je sympaťák, ale na Washingtona, Goodmana a Sutherlanda sa nechytá, pričom mu chýba výrazný parťák (Mykelti Williamson sa dlho neohreje). Inak je kasting slabý, atmosféra tiež a scenáru chýba niečo, čo by diváka strhlo, zaujalo. Plus sú tam rôzne blbosti, nudné snové halucinácie a často nepochopiteľné správanie rôznych postáv. Za horor by som to príliš nepokladal. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Teda já už viděl něco průserů, ale tihle na mou duši podělali co mohli. Celkem ucházející nápad potápí nesympatický detektív v pytlovitých kalhotách natažených až nad pupík, nevesele stupidní scénář, nakonec i kraviny jako skok ze střechy budovy rovnou na nohy, či obrovská nádrž jakési kyseliny v místní vodárně?, která je navíc vysoce výbušná. Na ten větrák, co zmiňuje Connor bych snad raději zapomněl. To už trhalo zbytky mozkových buněk. Hlavní záporák byl sice vybrán dobře, ale v tak blbě napsané postavě neměl moc prostoru k prosazení. First Power je ambiciozní film s překombinovanou zápletkou a naprosto ubíjejícím závěrem. Zklamání. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Logane, co budem dělat, to je šílený!-Kašlu na všechno, vojedu tě!- Tak to se nakonec nestalo, byť k tomu vše směřovalo. Logan je nesympatický namyšlený hulvát, a tak není divu, že v akci vždycky selže. Tess je sympatická a velmi odolná, páč Logan s ní zachází jako s onucí. Ve světle spousty současných hloupých a mizerných filmů se ukazuje, že tahle raně devadesátková záležitost není až tak špatná. Snímek má spád, pořád se v něm něco děje, místy lehce strašidelná atmosféra, dostatek mrtvol, honičky včetně automobilových a obstojné, byť úsporné efekty. O něco málo lepší než Shocker a o něco slabší než Anděl smrti. -Ještě se potkáme, bráško!- ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Námět mě celkem zaujal. Nakonec z toho vylezla jakási hodně nepovedená variace na Anděla smrti(1998). Namísto Denzela Washingtona je tu Lou Diamond Phillips, kterýho já osobně vůbec nemusím. Zpracování je vyloženě pro TV obrazovky. Pár vydařenějších scén by se sice našlo. To neříkám. Ale ten konec působí celkem směšně. Za mě slabší 2hvězdy. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Víc něčeho navíc a mohla to být celkem i zábava, jelikož Diamond moc charismatu nepobral, tak mě ty jeho kecy s mikádkem nebavily, ale pár scén celkem pobavilo. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo to bolo, ale miestami to bolo tak zlé, až to bolo dobré. Inak má to klasickú béčkovú atmosféru, herci sú vpohode a slušne to odsýpa. Spomenul som si na Temného anjela s Dolphom a Tichú zúrivosť s Chuckom, ale to boli väčšie pecky. Niektoré scény však jednoducho stoja za to. Skoky, pády, vandráčka... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Devadesátková kombinace béčkového akčňáku, detektivky a thrilleru o masovém vrahovi, tentokrát i s přichutí hororu. Takhle vypadali thrillery o vrazích, než přišlo Sedm. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na nějaké německé stanici zahlédl kousek filmu, kde na L.D.Phillipse zaútočil vrah v masce sekerou, poté utrhl ze stropu stále funkční větrák, kterým se ho pokusil rozemlít, aby následně seskočil zcela nezraněn asi z desátého patra. U stejné scény jsem vískal i nyní po letech, kdy jsem tenhle film konečně dohonil. Mé hodnocení je poněkud nadnesené, ale mám pro filmy této doby a typu zkrátka slabost. L.D.Phillipse nalézáme v období předčasného vrcholu jeho kariéry a utáhnout pro něj jednu kriminálku není problém, Tracy Griffith je slušivým doplňkem a Jeff Kober v roli masového vraha splňuje vše, co bychom od postavy tohoto typu chtěli. Mysteriózní hororová krimi jednohubka, která uteče jak voda, napne i pobaví. Pro mě není co řešit, prostě pohodová žánrovka. Docela mě udivuje, že "První síla" zřejmě nikdy nebyla uvedena u nás. /našel jsem na netech, že filmu je vyčítáno kopírování Cravenova Shockera, jehož jsem neviděl, ale vzhledem k tomu, že První síla byla uvedena o pouhých 5 měsíců později, nezdá se mi to pravděpodobné, spíše náhoda/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctova kriminalka v ktorej policajt nahana serioveho vraha. Phillips ako policajt je totalne znudeny a Jeff Kober sa ako zaporak prekvapivo tiez prilis nepredviedol. Film vhodny na zhliadnutie maximalne ked o pol piatej v noci neviete spat. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O niekoľko rokov neskôr sa podobne podaného námetu ujal režisér Gregory Hoblit v snímke FALLEN. Naozaj neviem, či išlo o inšpiráciu, alebo zhodu náhod, ale oba snímky sú si veľmi podobné. A to aj kvalitou. THE FIRST POWER je druhoradá kino produkcia, plná známych tvári, v známom prostredí a so známymi osudmi. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film mal vyšší potenciál, ale ani jemu sa nepodarilo naplniť ciele a to hlavne kvôli spracovaniu, ten scenár mal veľa dier a čím sa príbeh posúval, tým ich bolo viac. Príbehom mi to pripomínalo Anjela smrti a hádam sa tvorcovia toho filmu mierne inšpirovali práve týmto filmom, ale narozdiel od tohto bol obsahovo na oveľa vyššej úrovni. To skákanie medzí postavami tu bolo neskutočne chaotické, lebo raz bol ukazaný killer zo začiatku a inokedy len nejaká trápna náhrada, tak tie  skoky do iných tiel boli nešťastným riešením , ako aj obsadenie hercov. A to narážam hlavne na Lou Diamond Phillipsa, ktorého som nikdy nemal v láske a tu to teda nezlomil, práve naopak, moju nechuť voči nemu ešte znásobil. Ale žiadny z jeho hereckých kolegov nemal svoj deň, alebo jednoducho talent. Slabé 2*. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

25 let stará horor krimi, která dnes už nemá čím zaujmout. Upřímně řečeno, ani už moc nevím o co , že tam šlo, jen že tam náký polda honí zločince co ho popravili,ale on neumřel. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nudný film o sériovém vrahovi, který uznává satana. A né a né toho parchanta zabít, vždycky se vrátí. A když už se takhle vrací po stopadesátédeváté, tak už je to opravdu opruz na to koukat. 15% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Námět o duchovi a posednutí se dnes většinou točí jako pomalá nuda, v roce 1990 to však režisér pojal jinak. Prvotní síla je klasický policajtský film, kde polda a věštkyně pronásledují nezničitelného zabijáka, který neustále mění těla. Je to béčkovina, ale má to spád, spoustu akcí a trošku těch over the top scén (větrák, vybuchující kyselina). Zkrátka taková solidní variace na Tajemné zlo, na kterou se dobře kouká. Hlavně od toho nečekejte atmosférický horor, spíše akčňárnu. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Silný podprůměr, kdy jsem prakticky jenom čekal až se film dopajdá do konce. Nakonec pro mne nejzábavnější scéna byla ta s tím větrákem, jak již tady zmiňuje J. Connor, což je dost smutné. Navíc přišla, relativně brzo, takže pak už se nebylo na co těšit. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

I když se na Phillipse v hlavní roli dívat dá, i tak je tohle hrozná slabota. Není to ani nic originálního, ani nijak zvlášť natočené. Nikde žádný nový nápad, jenom nuda. ()

Reklama

Reklama