Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

Piri 

všechny recenze uživatele

Nie je to nič výnimočné, ale je to milé, vtipné a má to spád, kvalitný výber hercov a dobre spracované. Slovenský dabing tomu dodal šťavu, ústredná dvojka Gabriela Škrabáková-Kreutz a Ivan Šandor bola výborná voľba. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Človek niekedy potrebuje vypnúť. Práve vtedy si má pustiť niečo takéto. A náhodou to aj hlavnej dvojici Reese s Markom spolu celkom svedčilo. ()

Tomyš 

všechny recenze uživatele

Je to milé, nenápadité, ale nenásilné. Být odvahy ustřihnout to pět minut před koncem, minimálně hvězda a půl navíc ;-) ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Reese i Mark umí hrát, děj nebyl příliš sladkobolný (až na závěr), párkrát jsem se opravdu zasmál. Pro večer se ženou - ideální. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je takovej Duch (Swayze) pro 21. století. Sice Duch je dnes již klasika. Ale tahle duchařská komedie je milá, barevná, dokonce vtipná, sladká, sympatická, obsazená mými oblíbenci Ruffalem a Witherspoon a navíc ten konec. Ten konec mě utvrdil, že asi stárnu a už nejsem takovej tvrďák jako dřív. Nice movie. ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Po opakovaném zhlédnutí zkrátka musím dát za 5*, pro tenhle snímek mám slabost. Reese je prostě moje vysněná mrtvolka... ;) ()

agathaa 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé, pekné, vtipné, aj romantické... ale ten koniec? Prvú hodinu som sa bavila... potom som nechápala. Ešte som nepredýchala to sklamanie.... ()

B.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Reese zbožňuju, ale Marka nějak nemůžu přenést přes srdce. Očekávaný konec, jako u všech amerických romantických filmů (proto se na ně díváme,že), ale celkem pohodový film na líné odpoledne:) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zasloužených 65%. Je to jedna z mála těch romantických komedií, které se snaží o svěžest a originalitu hlavně pomocí příběhu. Škoda, že se z filmu opět vytratilo ono podstatné slovo komedie. Ale nevadí, protože je to rozhodně jeden z těch romantických filmů, které můžete vidět vícetkrát a potěší vás. Příjemná atmosféra, sympatičtí představitelé. K lepšímu hodnocení mi tam přeci jen ale něco chybí. Takový ten šmrnc, který z filmu udělá váš oblíbený. 65% ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Ničím prekvapivá, zato velmi pekne pojatá romantika inšpirovaná filmom Duch, v ktorej velký prím hrajú herci - teda hlavná dvojica, sympatický Mark Ruffalo a Reese Witherspoon. Príjemne strávený čas a príjemný film. 75% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem A co když je to pravda? viděla poprvé, ohodnotila jsem film čtyřma hvězdičkama. Zklamal mě způsob, jakým se Elisabeth probudila z kómatu, způsob, kterým si na všechno vzpomněla a celkově mi vadilo, jak byl film až přemrštěně pohádkový . Po dalším shlédnutí ale musím ještě jednu hvězdičku přidat. Pořád sice souhlasím s tím, že způsob probuzení i způsob vzpomenutí mohl být zajímavější a ne tak klišoidní, ale na to, jak příšerné a navíc nezábavné některé romantické komedie jsou, si tato rozhodně pět hvězdiček zaslouží. A co když je to pravda? má v sobě hodně komediálních prvků a jé se vždy při sledování velmi dobře bavím. Dokonce mi už ani ta pohádkovost nevadí, protože nebýt jí, film by nevyzněl tak, jak měl. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie s roztomilou Reese. Jednoduchá ale velmi příjemně koukatelná zápletka. Kterou si čas od času rád připomenu. ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch oddechovek, kdy se konečně chcete zvednout a tu televizi vypnout, ale nemáte k tomu dost odhodlání. A nakonec ani zas tolik nelitujete. Ne moc. ()

Reklama

Reklama