Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

JohnVodka 

všechny recenze uživatele

Chytře vymyšlený příběh s pár nedostatky, ale asi jsem měl dobrou náladu, takže musím říci, že se mi tenhle film líbil. Celkem dobře stavěné emocionální momenty a celkový dojem z filmu není ani tak sladký jak jsem se zprvu obával. V podstatě nic originálního ani nového, ale v pěkném hávu s přijatelnou porcí romantiky. Zkrátka, povedlo se. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Na žánr, od kterého se nedá čekat nic převratného je to docela příjemné překvapení, poskytující solidní várku zábavy. Jistě, vyskytne se tam několik malých logických nedostatků, ale dá se nad nima přimhouřit oko. Konec konců, vždyť je to jen romantická fantasy. A Reese Witherspoon to má docela těžké, vizáží se hodí do rolí naivních ne moc chytrých blondýnek a tady by si ji klidně střihnout mohla, ale ona svou Lizzie představila jako sympatickou inteligentní holku a sluší ji to takhle mnohem víc. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Krásná Reese Whiterspoon umře, ale její zjevení si nedokáže vzpomenout na minulost a už vůbec si nevzpomíná na svou smrt a nemůžu tomu uvěřit! Hysterické scény a Mark Ruffalovo uklidňování se střídají a než Reese pochopí, že je duch, tak se i trochu zasmějeme! Melancholická romantická komedie Vás překvapí koncem, který je nereálný, neobvyklý, plných kýčů a bizardních honiček s nemocničním lůžkem! Film působí uklidňujícím dojmem, u kterého se zasmějete a ten konec nějak ignorujte, nenechte si jím zkazit dojem z filmu! ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Milé, celkem sympatické, ovšem taky poměrně dost nudné a až neskutečně převídatelné, takže zkrátka tak nějak vcelku slušný průměr, ale bohužel jen průměr. ()

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Tohle je běžná romantická komedie, kdy už na začátku víte, jak to dopadne. Nijak neurazí a ani nijak zvlášť nenadchne. 50 % ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Řekla bych celkem obyčejná ''červená knihovna'' s troškou duchařiny. Proč ne.. Průběh je od začátku do konce jasnej, ale nikdo se na to s tejně nedívá s očekáváním nějakýho zádrhelu. Řekla bych průměr, ale mám ráda Ruffala, tak trošku s hodnocením přilepším. ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že jsem byl velmi mile překvapen.Na romantické filmy obvykle nečumím,ale tohle jsem zkusil.A bomba!!!Pěkná komedie a dokonce s vtipnými(ne trapnými)scénami.Jen ale doufám,že už zase někdy uvidím Jona ''Napoleona'' Hedera v nějákém celovečeráku,protože jeho minivýstupy neměly chybu.I mezi hlavními dvěma hrdiny byly vidět dobré výkony a tak jim jejich zamilovanost šla i věřit(což u romantických filmů taky občas nefunguje).Výsledkem je tak kvalitní romantická 80% komedie ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byla nějak převratná věc, ale kdo by od romantické komedie něco takového čekal. Většina diváků čeká, že tvůrci budou ctít pravidla žánru a pouze je dokoření nějakým nápadem. Zde se to povedlo, nápad s duchem funguje jako zdroj příjemného humoru, který krásně ladí s romantickou notou. ()

tereza.s 

všechny recenze uživatele

Další, co mě neurazí a nenadchne. Nevím ani jestli jsem očekávala komedii nebo romantiku. Ale mně osobně to obojí trošku chybělo. Byť byla snaha o obojí. Jo ten konec, kdy si Reese uvědomí, že ho přeci jen zná, protože se jí dotkl, no to pardon, ale mě to nějak citově neuspokojilo. Nevím, možná to pro mě bylo až příliš přehrávané, příliš klasické, nudné. Ale potěšilo mě vidět toho herce jak hraje Napoleona Dynamita. Jo scénky s tímhle člověkem mě opravdu pobavily... ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch rozomilých filmů, který nepotěší ani neurazí. Kromě přeslazeného konce (který stejně všichni čekali), neustále vyjukaného hlavního hrdiny a některých trochu hloupých scén (třeba zachraňování muže v hospodě) se to ale dalo zkousnout... ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Krásná romantika. Sice to není úplně čistých pět hvězd, ale Reese je jako vždy k sežrání a co víc si přát. ()

Reklama

Reklama