Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Dle mne je tohle to lepsi, co zanr rom com nabizi. Dej ma aspon trochu vnitrni logiku, nenudi a nezda se mne to tak pritazene za vlasy, jako spousta jinych filmu tohoto zanru. Nadprirozeno zde funguje, dava i smysl, jak je ustredni postava privedena zpet k zivotu a proc. "Chemie" mezi Markem a Reese funguje, proste takova roztomila romanticka ducharina, ktera ale neni trapna. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

O nic převratného nejde, je to zajímavé, ale ne hluboké. Bez Reese a jejího hereckého umění by to dopadlo ještě hůře. Workoholická lékařka, co nemá čas se seznamovat a jede na domluvené rande pozdě, má cestou těžkou autonehodu. Ocitá se v těžkém kómatu. Její duše ale ještě není připravená odejít a tak se zjevuje novému nájemníkovi v jejím bytě. Postupně si nový nájemník a duše vzniklou situaci vysvětlují a nakonec nový nájemník pomáhá najít duši ztracené tělo. Jenže návrat do těla není tak jednoduchý, zvlášť když bývalý ambiciózní kolega z nemocnice, kde tělo leží, by rád svou bývalou kolegyni odpojil od přístrojů. A vlastní sestra souhlasí. Takže není moc času. Co dělat? Ukradnout tělo, vyvolat paniku, a pak ve zmatku políbit Reese. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Krásná duchařská komedie s hvězdným obsazením Reese Witherspoonové v hlavní ženské roli. Tento filmeček mohu jen a jen doporučit všem, kteří mají takovéto filmy rádi. Pobavit se a koukat na skvělé herecké výkony. Škoda jen, že muže v hlavní roli nehrál někdo známější, ale výkon Marka Ruffala byl skvělý. Opravdu vám mohu tento film jen doporučit, ke krásnému sledování večer třeba u lahvinky dobrého vína a rozsvícených svíček. ()

zanvalzans 

všechny recenze uživatele

Nie som moc na romantické komedie,ale tento film ma docela pripútal k stoličke a celkom som ho od začiatku až do konca zhltol jedným nádychom.Keby som bol fanda do tohto žanru,určite by som dal aj 4 hviezdy. ()

Timonthy 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že jsem tenhle film objevil. Reese hraje skvěle, má to příběh, vtip i spád. Hudební skvělou vložku a vynikající charakteristiky, hlavně ten prodavač v knihkupectví. Senzace. ,,Síla Boží tě zapudí." ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

U těhlech průměrných romantických komedií je to vždy jak mi sednou. Viděl jsem už fakt hodně romedií a když pomineme ty, které nejsou dobré ani když potřebuju vypnout, jako je třeba na sv. valentýna, a nebo ty co jsou zase perfektní jako Lásky čas, tak je tu obrovská spousta těch průměrných, který většinou nijak nevyčnívají, ale ani nezklamou. A co když je to pravda je přesně tenhle typ. Naštěstí  pro něj, jsem si ho pouštěl, když jsem fakt přesně tohle potřeboval. Svět jenž se jen na oko na chvíli tváří pochmurně až na konec vlastně celou dobu sledujeme krásné San Francisco, člověka jenž nemá vůbec potřebu chodit do práce, má kamaráda, který ho furt někam zve a také postupně zkvétající lásku. Zkrátka snímek opět zkrášluje svět a přidává k tomu téma duchů aby se aspoň trochu odlišil, což se na první pohled může zdát, avšak ve skutečnosti jsou to zajeté koleje. Mě však tentokrát přesně zapadly a užil jsem si to. Do postele jsem šel s pocitem, že ten svět není tak hrozný. Hlavní duo k sobě překvapivě pasuje a z Marka Ruffala se pro mě stává čím dál víc herec co není jenom Hulk. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Americká Šeherezáda. Dějový konstrukt je stokrát odříkaná pohádka, co se má stát, to se stane a naopak. Řemeslný pecen chleba. Reese byla opravdu velice slaďoučká. ()

Lynnet 

všechny recenze uživatele

Od dob Ducha asi jediná romantická komedie která stojí za podívanou. Romantiky je na můj vkus méně ale rozhodně vtipnější momenty to vše vynahrazují. Oceňuji také vzpomínku na Krotitelé duchů. U romantických komedií je happy end přímo podmínkou takže alternativní konec je takové milé připomenutí "A co kdyby ne...?" Knižní předlohu si samozzřejmě nechávám na později ale zdá se že režisér z toho dostal co to šlo. ()

rado3105 

všechny recenze uživatele

Hviezdicku davam jedine za The Cure - Just like heaven. Moc primitivne, naivne, prehnane, .....este aj ten cure posr... tym zenskym vstupom. ()

bazmo 

všechny recenze uživatele

romantická pohodovka a 4* preto ,lebo sa naozaj z času na čas dá na to pozrieť opäť ako na uvoľňujúci film.. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

No tak jo, dám 4. Sice tu není nic nového a film asi přesně splňuje to, co má (přitáhnout ženský k televizi), ale mám rád romantický komedie a když v nich hraje Reese, nemusí se jinak dít už skoro nic. Stačí mi jenom se na ni podívat a jsem taky zamilovaný, cha chá. Je sladká, takže ta jedna hvězda navíc je díky ní. ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy doslova nesnášim. Náhodně to běželo a já u toho zůstal, protože moc romantiky tam zrovna nebylo, a duch polomrtvé Reese prochazející se po bytě myšlenky na romantiku ( naštěstí ) za zdil. A proto jsem čekal co z toho ještě bude. Velice sladoulinky konec byl trochu..... no, ale film jako celek se dal poměrně dost dobře zkousnout a odpočinul jsem si od akčních filmů. ale co nevidět se knim vrátim.. neboť tento úlet z mého žánru někam jimam mi zatím stačil. jinak herecky to bylo dost silný: Resse jako herečka dost dobrá a Mark Ruffalo to jistil. Na mě slaďárna ale kupodivu ujde. ()

pegas10 

všechny recenze uživatele

Naprosto freetimová komedie, která ale vůbec neurazí. Mark Ruffalo (ačkoli bych ho do romantické komedie neobsazoval) svou roli ztvárnil naprosto dokonale. Na Reese se krásně kouká a dohromady to úplně skvostně klape. Moje předsudky k filmu byly naprosto neoprávněný. Nádherně zpíjemněný večer + skvostný Jon Heder :D --> 3,5* ()

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Ani krásná Reese Witherspoon, ani sympaťák Mark Ruffalo to nezachrání... Absurdní příběh o duchovi mladé ženy okupující mužem pronajatý byt? Možná mohli tvůrci dát víc prostoru boji mezi oběma nájemníky v první části filmu. Ani citlivé scény mě nedojaly. Film je bez šťávy. ()

Kikaa_B 

všechny recenze uživatele

nádherný zamilovaný film :) moc se mi líbil!!!! je to film o celkem netradiční lásce a osudu....navíc moc sympatické herecké obsazení a pěkný příběh :) víc takových filmů....pět hvězdiček :) ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Mě to docela sedlo, Duch se mi dost líbil a tohle přeece ještě navíc dobře dopadne. Měl jsem jen trochu problém s Markem Ruffalem, ale teď skvěle podal Hulka v Avengerech a hned je mi sympatičtější i v tomto filmu. 80%. ()

Reklama

Reklama