Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

A co když je to pravda? Ano, pro mě je to pravda. Velice slušná komedie, na kterou se dá koukat s radostí. Konečně nějaký romantický film, trošku o něčem jiném než ostatní. Moc jsem s tím nepočítal, protože jsem viděl už tolik romantických filmů, že jsem myslel, že se budu opět nudit. Ale u tohoto filmu se to tak nestalo a to mě těší. 7/10 = 75% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +velice příjemná Reese Witherspoon, poprvé se mi líbil Mark Ruffalo, dobře napsané postavy, příběh, vtip, romantika, emoce, námět, závěr -s tímto námětem se dá vytvořit mnoho scénářů a já bych se rád podíval na všechny, bohužel jsem viděl jenom tento jediný (výsledný film)/// Já prostě zbožňuji žánr romantická duchařina :-) Ostatně cokoli co je fantasy, nadpřirozené nebo alespoň trošku mysteriózní je pro mě zajímavé, ale ve spojení příjemné a vtipné romantiky jsem úplně štěstím bez sebe. Od začátku až zhruba do poslední čtvrtiny je film sice vyprávěn trošku křečovitě a občas jsem přemýšlel jestli to mám brát především jako komedii nebo víc jako fantasy. Prostě jsem čekal co z toho vyplyne a jak se to bude odvíjet. Některé momenty mi přišli přehnané (vymítání duchů), ale v rámci žánru to tak má asi být. Závěr mě však rozcupoval úplně nepřekonatelně, prostě člověk aspoň s trošku romantickou duší bude dojat./// Celkem 89%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Romantika, ktorá sa príliš neodlišuje od svojich bratríčkov. Miestami až nepekne presladená, ale čo na tom, keď na mňa pôsobí tak milo a prívetivo? Veľkú zásluhu pri hodntení má aj hlavná aktérka, Reese Witherspoon. Bez nej by bola Just Like Heaven len cukrom popráškovaná konina. Možno sa vo mne skrýva viac citlivosti než si dokážem pripustiť.. (ne-malá podobnosť s http://www.csfd.cz/film/223653-posel-ztracenych-dusi/ ) ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která je naštěstí o něco víc komedie. Navíc vzhledem k ději dávají patetické věty typu "Když nejsi se mnou, jako bych neexistovala" úplně jiný rozměr. Škoda až příliš natahovaného konce... a romantiky, ehm. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět, začátek byl slibný a herci jsou dobře vybráni... Je to dobře udělaný, co se týče ducha... Reese hraje velmi zábavně a přirozeně, takže mě to opravdu bavilo... Celkově to bylo milé, citlivé a dojemné. Do puntíku promyšlené a kouzelné a už jen proto, že jsou Vánoce, mi to přišlo neuvěřitelně krásné, zvláštní, zajímavé, romantické a docela chytře zpracované. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která vám možná připomene romantické fláky ze šedesátých let, kde se hlavně mluvilo a hlavní hrdinové se nebortili pod vzájemnou neodolatelnou přitažlivostí. Pár vtípků je povedených, balení nablýskané, režie rutinní, ústřední pár sympatický. Zkrátka to, na co jsme od Reese v poslední době zvyklí. Pokud právě tohle máte rádi a rády, neváhejte. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chudák Mark Ruffalo nemá šťastie na romantické komédie. Podobne ako Letuška prvej triedy sa jedná maximálne o priemer, ktorý nezostane dlhšie v hlave ako mŕtve telo teplé. Scenáristi majú v tomto žánri ťažkú krízu a tak kombinujú, kde sa dá...Kedysi ma na to niekto volal do kina, tak to by som asi nezvládol. V telke cez víkend popoludní je to znesiteľné, ale úplne zbytočné. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem tento snímek viděla v televizi a udivilo mě, že je pořád tak skvělý, jako když jsem ho viděla poprvé; je to jeden z těch, který vás rozesmějí pokaždé a dojmou taktéž. Reese je moje oblíbenkyně, ale přesto i kdyby nebyla, bych ocenila to, jak výborně zahrála svou roli. Děj je výborný a krásně ubíhá a nenudí. Rozhodně skvělá podívaná. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milé, ale něco tomu přece jen chybělo, takže to vlastně celé tak trochu působilo jako duch filmu, který se dožaduje pozornosti jakoby netušil, že je duchem. Naštěští nechyběla sem tam nějaká vtipná nebo jinak vydařená scéna a na Reese je vždy radost pohledět, ať už je hmotná či nikoli. Takže v pohodě. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Just Like Heaven" je nakoniec veľmi príjemnou a dobre napísanou romantickou komédiou. Mark Rufallo a Reese Witherspoon majú medzi sebou dobrú chémiu, film má dobré srdce a celkovo mám pocit, že vie človeka dostať aj do príjemnej nálady. No povedal by som úprimne, že keď sa to sústredí na komédiu tak je to vynikajúce. Keď sa to sústredí na romantiku, tak je to tiež celkom príjemné. Kde mám osobne s filmom trošku problém sú jeho záverečné momentky, ktoré sú neskutočne nalinajkované a spracované ako klasická hollywoodska romantická komédia. A nezabudneme na bozk z pravej lásky a všetky tieto veci, ktoré sa dejú v rozprávkach. Takže v tomto smere mi záver trošku film pokazil, no na druhú stranu sú všetky časti predtým na dobrej úrovni. A funguje to najmä preto, lebo si viem oboch hlavných hrdinov predstaviť ako skutočný pár a dávajú tomu veľkú dávku srdca. Myslím si, že ak máte radi romantické komédie, tak si to čeknite. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Taková normální duchařsko-komediální romance. Je celá postavená na dvojici Witherspoon & Ruffalo a přestože tenhle slaboučký příběh utáhnou, myslím, že pár zajímavých vedlejších postav by se šiklo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Epizóda zo seriálu STRATENĚ DUŠE funguje prekvapivo slušne. Vtipné dialógy, fungujúca ústredná dvojica a v konečnom dôsledku sa nájde aj trochu romantickej originality... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších romantických komédií či skôr polokomédií a Reese tu vyzerá naozaj dobre, určite lepšie než na plagáte, ktorý mal na film nalákať. Dokonca aj tá chémia, v ktorú som na začiatku ani nedúfal, pretože spojenie Ruffalo-Witherspoon mi nesedí, nakoniec dopadla dobre. Herecky podľa mňa veľmi dobre zvládnuté a nápad tiež dobrý. Veľmi príjemná oddychovka. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Opět americká romantická komedie, která ve svém žánru patří k tomu lepšímu a určitě stojí za to zhlédnout tento film alespoň jednou. ;-) ()

Reklama

Reklama