Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (423)

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Roztomile naivní romantika s velmi vtipnými hláškami, sympatickými herci a extrémně pohlednou sousedkou:) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mít evropského režiséra (Jana Svěráka?), mohlo vzniknout cosi připomínající odlehčené Nebe nad Berlínem. V téhle verzi s vašimi city pohne jediná scéna: dotek dlaní. Není to špatné a taky nijak výjimečně dobré. Ale vzhledem k tomu, že tahle komedie mohla vzniknout klidně v roce 1955 a ne 2005 (a moje komentáře stejně nikdo nečte :)), rozhodla jsem se být zlá. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně strávená hodina a půl s povedeným (i když očekávaným) závěrem. Příběh nepatří mezi nejoriginálnější, ale chemie mezi herci i vtipy fungují. Navíc Reese Witherspoon působí jako zjevení, které spadlo snad přímo z nebe. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako... jo. Zajímavý pohled na duchařskou problematiku, docela příjemně propletený s romantikou (ani ne tak kýčovitou). Body plus určitě za obsazení. Ruffalo sedí, i ta Witherspoon je v pohodě. U ní mám ale problém ten, že z příjemné, zajímavé, oplácané a roztomilé holky, kterou byla ve Velmi nebezpečných známostech vyrostla do úplně normální tuctové blondýny, které snad vyrábí na běžícím pásu. je až k neuvěření, jak se za pouhých šest let mohla takhle změnit. Ale jak říkám, jo. V klidu se to dá, je to i zábavné. A Ivana Milicevic... No, raději nic, bez komentáře. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na nedělní odpoledne s přítelkyní. Film je sice dost předvídatelný, ale zase má vtipné pasáže, které tyto nedostatky vyváží. A hlavně má člověk příjemný pohled na Reese Witherspoon:-) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická záležitost s velesympatickým párem Reese Witherspoon - Mark Ruffalo, která mi přesně sedla do pohodové nálady. Nebýt několika menších logických kiksů a zbytečně natahovaného a nakonec naprosto zazděného konce (holt je to přeci jen romantická komedie a ne drama), byl bych asi s hodnocením o něco velkorysejší. 65% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý příběh a na druhou stranu tak dokonale natočen. To je bomba. Pohodovka, kterou zhlédnu i několikrát do roka, což o dalších mnoha filmech říci rozhodně nemohu. Dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením. Nakonec dávám lepší tři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi trefilo do nálady. Reese jako ukecaný duch a Ruffalo coby její lehce uťáplý sekundat sedli nejen sobě, ale i mě. Romantika sice byla všudypřítomná, ale nějak mi připadalo, že tentokrát se tvůrci vyhnuli obvyklým klišé, takže celkově film působil docela neotřele. V závěru jsem se zase usmíval jak blbeček a byl rád, že to všechno dobře dopadlo. 70% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tak z toho se mohlo vyždímat daleko víc! Celkem nezábavná kravina, která se snaží o originalitu, přitom na ni není nic vyjímečného. A nevím proč, ale Reese Witherspoon se mi do toho prostě nehodila, celkově se mi to nelíbilo, čekal jsem víc. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bývám nerudný a cynický při sledování romantických komedií a Pretty Woman mi před lety přivodila ochrnutí pravé poloviny tváře a akutní rychlonohou střevní obtíž. Dnes je ale předvánoční čas, já podléhám sentimentální náladě, těším se na Ježíška, dárky mám z většiny nakoupené a ty chybějící jistě poštovní skřítci úspěšně dohledají. Okatá Reese se zdá být na rozdíl od Pravé blondýnky celkem milá osoba, o níž bych po osmém pivu ve Stodole neváhal neartikulovaně usilovat. Mark je sympatický chlapík, který si chvílemi říká o to, stát se ten samý večer obětí satanistických homosexuálů z mého Arsch Einsatz komanda. Takové obsazení, dobrý nápad a nadstandardně příjemný a vtipný scénář v kombinaci s mým aktuálním rozpoložením tak způsobily bezprecedentní událost, když jsem tu romantiku nejen dokoukal až po titulky, ale i můj zažívací trakt ji tentokrát přečkal bez mazlavé příhody. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Film v podstate neponúka nič iné ako obohrané romantické klišé, ale sympatická dvojica, jemný humor a pár zaujímavých scén zapríčinilo, že z tejto možnej katastrofy sa nakoniec stala príjemná oddychovka ktorá pobaví a aj napriek sentimentu a neoriginálnosti, sa človeku neznechutí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Co sa tyka vtipkov s mrtvolami, vsetkymi desiatimi hlasujem za Burtonovu Mrtvu nevestu... ale preco sa nepobavit aj na Just Like Heaven? Najvacsia vytka by tu patrila asi snad Reese, ktoru mam sice rada, ale prave az v tomto filme mi zacala mierne liezt na nervy jej mimika, ktora sa myslim perfektne hodila hlavne do Legally Blond alebo aj Kdo s koho... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

,,A co když je to pravda?" není dobrým filmem jak by se mohlo na první pohled zdát. Tedy v žánru komedie -romantika. Reese zde ničím nevyniká a její postava není ani zábavná. To platí o filmu jako celek. Milovníci romantických filmů mohou být akorát ukojeni tím, že konec skončí naprosto typicky. Není to film, který bych opět vyhledával. Přesto je zde Reese opět rozkošná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Z tých amerických romantických komédií prvých rokov nového milénia sa táto aspoň dala pozerať a bola celkom milá. No znova nevedeli vytvoriť normálne vzťah medzi dvoma ľuďmi a tak sa tu uchýlili k fantasy. Reese Witherspoon patrí k herečkám, ktoré sa mi páčia a preto sa mi tento film páčil ešte viac, bol dosť dobrosrdečný aj keď miestami bláznivý. Je to pohodový film, kde však to obojstranné zamilovanie bolo opäť dosť rýchle, no bolo to pekné. Jeho dejové body ničím nevynikali, ale opakujem, dalo sa to pozerať bez výraznejších pocitov trápnosti. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia, ktorá námetom kopíruje Ducha s Mestom anjelov no humorná stránka filmu je v niektorých momentoch vynikajúca a pri niektorých scénach, ako vniknutie Elizabeth do Davidovho tela keď sa chcel napiť škótskej či mini operácia v reštaurácii, som sa neskutočne zabával. Remeselne slušne zvládnutá jednohubka po ktorej vám ostanú kladné pocity i keď treba povedať že nič prevratné film neponúka no v rámci žánru sa jedná rozhodne o nadpriemer, ktorý dokáže pobaviť aj dojať. "Proč tak spěcháme? - Ve špitále je výprodej postelí. Vždycky jsem chtěl jednu mít" ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická komedie s mým oblíbencem Markem Ruffalem. Závěr sice trochu jako ze Šípkové růženky, ale i tak je to jedna z těch zdařilých romantických komedií. Efekty s duchama moc pěkně a vtipně natočené. 77% (with J.) // (8.2.2014) NOVA - Téměř 3 roky uběhly a dnes jsem si zopakoval tuhle netradičně pojatou, ale hlavně velmi příjemnou romantickou komedii. Počet procent nechávám, i přes to, že jsem to tentokrát viděl s CZ dabingem (ten často dojem zkazí). Tentokrát byl dabing v pořádku. 77% (2/4 with J.) ()

Reklama

Reklama