Reklama

Reklama

Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost? ... "Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce." ... Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která vám možná připomene romantické fláky ze šedesátých let, kde se hlavně mluvilo a hlavní hrdinové se nebortili pod vzájemnou neodolatelnou přitažlivostí. Pár vtípků je povedených, balení nablýskané, režie rutinní, ústřední pár sympatický. Zkrátka to, na co jsme od Reese v poslední době zvyklí. Pokud právě tohle máte rádi a rády, neváhejte. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Na rozdíl od jiných kolegů se více věnujete pacientům, než tomu, jak mi lézt do zadku. Riskantní, ale cením si toho." Takové jmenování řádnou lékařkou Liz velmi potěšilo, ale následující čelní střet s náklaďákem v ní vzbudil pochyby o smyslu potlačování osobního života. Ve funkci skoro živé mrtvoly jí nejvíce rozčiluje duševně skoro mrtvý David, který se nastěhoval do bytu k její duchovní verzi. Přes drobné komplikace, jakými jsou nadržená sousedka, doktor s vášní pro odpojování pacientů od přístrojů nebo svištící sekáček na maso, spěje příběh k jedinému možnému konci. To by tolik nevadilo, ale po svižně humorném úvodu přichází na řadu už jen tuctová romance. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Možná nejsi mrtvá, jenom odlehčená" Najít v San Franciscu byt s pohodlným gaučem dá zabrat. A když už si myslíte, že máte ten správný, musíte počítat s takovými nemilostmi jako je ne zcela živá, ale živě nabroušená bývalá nájemnice, bivakující třeba v ledničce. Přiznávám, že od téhle duchařiny jsem čekal nezdravě mnoho Předchozí dvě komedie Marka Waterse byly zábavné, Reese si mé sympatie ochočila ve Walk the Line, Mark (totiž Ruffalo) oslnil v Zodiacovi a hlavně, ten námět sliboval film hodně vtipný a dojemně romantický. Bohužel, někde mezi nebem a zemí se stala chyba. Chemie mezi ústřední dvojkou v podstatě neexistuje, vtipy nevynikají odvahou, kterou by zasluhovala zápletka (i jindy srandovně zhulený Jon Heder je tentokrát jenom zhulený) a zákonitosti světa, v němž se pohybuje Elizabeth byly, mírně řečeno, zvláštní (jak se někdo nehmotný může přemísťovat autem?). Příště lépe nečekat nic? Či jsou ve 21. století kvalitní romantické komedie made in USA definitivně vyhynulým druhem? 60% Zajímavé komentáře: Psema, Rex Mundi, Gimp ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl tenhle film před nějakou dobou v televizi, byla to docela sranda. Užil jsem si hodinu a půl nenáročné podívaná, která není zas až tak nápaditá, jak by se na první pohled zdálo. Díky hereckým výkonům je to hodně snesitelné a navíc je tu celkem dobré propojení humoru a romantikou. Ano, ke konci už je to hodně sladkobolné, ale cestou se sem tam opravdu zasmějete. Tohle oceňuji. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $48,318,130Tržby Celosvetovo $102,854,431║ Podobne ladených vecí tu už bolo neúrekom ale výhodou pre tento film je dvojica Reese Witherspoon a Mark Ruffalo, práve na nich stojí a padá celý príbeh ale prevažnú časť filmu dej slušne ťahajú a občas sa im aj podarí správnym vtipom dej odľahčiť, prípadne obohatiť aj emociálne. "Slušný priemer čo nesklame." /60%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Svatební video, které David (Mark Ruffalo) sleduje, je ve skutečnosti domácí nahrávka jednoho z filmařských asistentů. (zajda404)

Reklama

Reklama