Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Srbská černá komedie se skládá ze sedmi povídek na téma sedmi smrtelných hříchů. Vypráví o každodenním životě lidí v současném Novém Bělehradu. Antihrdinové filmu jakoby ztratili vlivem války a společenského rozkladu sebekontrolu a smysl pro společenský řád. Potácejí se ve svých vášních, slabostech a pokřivené morálce, které film ukazuje jako podmíněné, ale dává jim i univerzální přesah. Snímek se sarkastickým pohledem buduje obraz stavu srbské společnosti v postmiloševičovské éře. Pojmenovává přetrvávající vlivy nacionalismu a mýty o srbské výlučnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč neřeknete Beckhamovi?“ - „To je Angličan. Ti jsou lakomí. Raději umře, než aby nám něco dal.“ Vcelku povedená povídková tragikomedie na téma 7 smrtelných hříchů. Chamtivost nabídne 2 vykutálence, kteří si chtějí snadno vydělat, a baví tím, jak jejich nenažranost narůstá, a to až do hořké pointy. V Hněvu vystupuje typický horkokrevný, vylízaný „alfasamec“, jehož je radost poslouchat, protože co „moudro“, to perla. Jen ten konec byl mimo. Ve Chtíči jsem pointu odhadnul hned, ale zpracování plné trapných chvilek pedofilního hostitele se mi líbilo, konec překvapí. Obžerství by se dalo krásně aplikovat i na české prostředí, každopádně „mňamka“ na závěr stála za to. V Pýše se střednou dvě ega, jenže mít navrch se může někdy nepěkně zvrtnout…zde ke škodolibému pobavení diváka. Poslední 2 povídky Lenost a Závist mě ale spíš nudily, první z nich měla ještě docela vtipné rozuzlení, druhá však působila vcelku mdlým dojmem. Závěrečné propojení povídek, které ukáže, jak dopadly, mi přišlo spíš navíc. Celkově dávám ještě slabší 4*. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je jeden z TOP srbskejch filmů, co jsem měl možnost vidět. 7 hříchů v jednom filmu s omáčkou z komediálního drama. Člověk by neřek, co se může stát, když chcete vytáhnout prachy z Maradony, myslíte si jak jste chytrej nebo když se jako pedofil vydáváte na netu za malou holku co hledá kamarády. Ten, kdo to vymyslel, musí bejt génius. Tohle chci vidět znova, drazí přátelé... ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipný film složený ze sedmi povídek z prostředí poválečného Srbska na motivy sedmi smrtelných hříchů s řádnou dávkou černého humoru, cynismu a absurdity. Narozdíl od velkého množství povídkových filmů se zde celkem povedlo ukočírovat všechny části tak, aby některé zbytečně neshazovaly celý film ( i když v případě vcelku pro mě průměrných povídek Obžerství (to mělo ale zase výraznou pointu) a Závist se to skoro povedlo). Zbylých pět je ovšem lahůdka a obzvláště po skončení povídky Pýcha se mi v hlavě převalovala myšlenka o plném hodnocení, ke kterému to rozhodně nemělo daleko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE TRAGICKÝ PŘÍBĚH O MUŽI ŽIJÍCÍM V TRAGICKÉ ZEMI…“ /// Co hřích, to povídka zakončená chytrou pointou. Taková anekdota, která nedopne dobře (teda – jak pro koho…). Pointy, zakončující příběhy jsou jednoduchý, což nevadí, páč v jednoduchosti je síla a tady se navíc nastavuje zrcadlo … prostě zrcadlo. Něco se povedlo, něco míň, fajn je, že mi je často z těch looserů špatně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt řeším, kdy sere správnej kulturista. 2.) V klubu věříme, že pedofilie bude jednou legální. 3.) Thx za titule „Yusek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* občas se mi trefí do vkusu balkánská komedie a tentokrát to moc nevyšlo, i když asi u mladšího osazenstva by mohla mít větší úspěch než u mě. Jedná se o povídkový film volně motivovaný sedmi lidskými hříchy naroubovaný přímo na jejich naturel a poválečné období, ještě plné mezietnické nenávisti a rozklížené společnosti. Na můj vkus se postavy často chovají afektovaně a pointa jednotlivých příběhů se vytrácí do ztracena. Herecky ani filmařsky nevýrazné. Rozhodně však některé náměty povídek jsou hodně originální a s mým oblíbeným absurdním humorem, ale s velmi rozkolísanou kvalitou. Takže ve výsledku to stačí jen na průměrnou známku bez snahy doporučit dále, či zopakování. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama